VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
[quote="PBily"]Ještě k tomu internetu. Dnes se tam jdu v 10h podívat, abych zjistil, kam můžeme nainstalovat rádiový spoj. Mám nějaký ve skladu (5GHz). Pokud uvidíme na budovu, kde máme kanceláře, bude tam 25/25 Mbps. Pokud ne 100% uvidím na místní vodárenskou věž, kde máme optiku. Takže to bude chtít jen nějaké převodníky a asi to taky zprovozním. No stress. Jen je to malá komplikace, ze které plyne:

"Není výborný internet jako výborný internet". Protože výborný internet mi byl přislíben :-)

Petr[/quote]

Tak to už zní líp než ADSL 8Mbps :D
No jo, oni ti operátoři to pak přeúčtují nám, smrtelníkům :-)

Jinak jsem se nyní vrátil z obchůzky centra, abych trošku poladil technickou část. Nakonec jsme se dohodli, že já + 4 naši technici nastoupíme do kulturního centra v pátek 15.2. v 8h ráno. Kdo byste chtěl přijet už ráno a pomoci, budu rád. Roznosíme stoly na svá místa. Nakonec jsem to přehodnotil a všechny stoly pilotů a řídících umístím do ochozu hlavního sálu. Budeme více pohromadě, oni uvidí na plátno a lidé nebudou muset courat někam daleko. Vidím to jako nejlepší variantu.

Ke každému stolu přivedu kabel s RJ45 konektorem, ve kterým (když Bůh dá) bude nějaký kvalitní internet. Kdyby se to opravdu nezdařilo, je tam 3G síť a já přinesu minimálně 4SIMkarty v telefonech s možností APčka. Tím bychom využili místní internet se slabým uploadem a pak rozstrkali jednotlivé lidi na wifi. Dále ke stolům přivedu 230V v počtu, který neumím určit. Mám asi 10ks prodlužek se psy. S tím souvisí několik požadavků:

1) Kdo můžete, vezměte si sebou počítač, který nějak dokážete připojit na wifi (opravdu případ nouze). Tedy klidně nějaké vlastní APčko s vývodem na kabel a budete si wifi z mobilu konvertovat do kabelu a ten dáte do počítače (pokud není wifi ready)

2) Vezměte si s sebou prosím každý dostatečné množství prodlužovaček se psy, aby bylo dostatek zásuvek. Já tam budu mít i nějaké dlouhé prodlužováky pro případ, že by ty 2 zásuvky, co jsou na ochozech nápor naší konzumace elektriky nezvládly a museli jsme část počítačů napojit na jiný okruh. Vezměte klidně i nějaké náhradní pro ty, co zapomenou ;-) (V nejhorším zajedu do Baumaxu ;-)

Ještě k internetu:
Byl jsem se podívat na střechu kulturáku a na naše kanceláře (resp. na střechu budovy) je vidět. Probléím je v tom, že mezi kulturákem a budovou je řada vzrostlých stromů. Pokud by nenapadl sníh na větve, myslím, že to to rádio v pohodě propálí. Pokud nám ale zasněží, můžeme být v pr... Čekám na lepší viditelnost, abych se mohl rozhlédnout po okolí a najít nějaké vhodnější místo na připojení. Např. dům, kde bydlím, ale nevím, zda tam uvidím...

Toť zatím vše.

Hezký den

Petr
Jakozto osoba pracujici jako Inernet provider stredni az vetsi velikosti mohu v pripade potreby nabidnout nejaky ten sitovy HW. Switche, routery, AP. V pripade, ze pojedem pres wifi navrhuji zprovoznit take indoor 5 GHz AP.
Dale rozhodnete zda bude wifi nezasifrovane (pak separatni AP) nebo jen pro nas a pro 2.5G predem proskenovat, jestli to tam neni moc zarusene, abychom nebyli nemile prekvapeni.
Ja osobne bych mohl si vzit v patek volno ale slibil jsem panu logistovi, ze nekoho povezu.
[quote="Jouza"]Jakozto osoba pracujici jako Inernet provider stredni az vetsi velikosti mohu v pripade potreby nabidnout nejaky ten sitovy HW. Switche, routery, AP. V pripade, ze pojedem pres wifi navrhuji zprovoznit take indoor 5 GHz AP.
Dale rozhodnete zda bude wifi nezasifrovane (pak separatni AP) nebo jen pro nas a pro 2.5G predem proskenovat, jestli to tam neni moc zarusene, abychom nebyli nemile prekvapeni.
Ja osobne bych mohl si vzit v patek volno ale slibil jsem panu logistovi, ze nekoho povezu.[/quote]

Já když tak někoho vezmu místo tebe - když to teda nebude z Ostravy, ale z okruhu 150 km od Liberce...
[quote="OK976"][quote="Jouza"]Jakozto osoba pracujici jako Inernet provider stredni az vetsi velikosti mohu v pripade potreby nabidnout nejaky ten sitovy HW. Switche, routery, AP. V pripade, ze pojedem pres wifi navrhuji zprovoznit take indoor 5 GHz AP.
Ja osobne bych mohl si vzit v patek volno ale slibil jsem panu logistovi, ze nekoho povezu.[/quote]

Já když tak někoho vezmu místo tebe - když to teda nebude z Ostravy, ale z okruhu 150 km od Liberce...[/quote]

Nemusíš nikoho brát. Petr může v Praze nabrat člověka, kterého jsi měl vézt ty. To není problém.. :)
[quote="OK976"]No, Petře, budem doufat, že to připojení nějak zvládne nápor ;)

Jinak beru si s sebou prodlužovačku s asi 5 zásuvkama - já budu potřebovat 2, takže 3 dám k dispozici sousedům :)[/quote]

10Mbps/10mbps beru jako podmínku.... Už jednám s místními providery. Chtěl jsem se kvůli ceně tomu vyhnout, ale není jiná šance. Vždy je možnost, nebojte ;-)

Petr
[quote="Jouza"]Jakozto osoba pracujici jako Inernet provider stredni az vetsi velikosti mohu v pripade potreby nabidnout nejaky ten sitovy HW. Switche, routery, AP. V pripade, ze pojedem pres wifi navrhuji zprovoznit take indoor 5 GHz AP.

Ahoj Jirko,

díky moc za tuto pomoc. Já budu mít k dispozici 1 x 24 portový 1Gps switch a 1x 48 portový 100Mbps. To by asi mělo stačit. Pořád věřím, že v tom switchi bude 10/10Mbps internet minimálně, pak bych se asi na wifi úplně vybodl. Maximálně pro případ nouze tam hodit nějaké jedno APčko, které tu plochu hravě osvítí. Posluchačům bych internet k dispozici nedával. Jen ať poslouchají a nebrouzdají. Každopádně, pokud se Ti to v práci válí, nalož to do auta, nikdy nevíme, co se bude hodit. nemám problém celé auto zamknout u ná sna dvoře. Jinak mraky parkovacích míst bude i v areálu Intex, kde je nonstop ostraha.

Petr
Ahoj všem dnes po ránu s novým prezidentem :-(

Děkuji každému, kdo se ujal prezentace před velkým obecenstvem. Ještě nám chybí 17:00 - Jak se řídí letový provoz ČR, ale věřím, že se toho ujme JaV.

Prosím každého, kdo se zapsal, aby mi poslal nějaký stručný email, či dokument o tom, co jak bude prezentovat. Je to pro případ jisté korekce. Dále prosím o informaci, kdo daný časový úsek poletí. Třeba V 10h je tam odlet B737. Tedy RJ to bude komentovat, ale potřebuji vědět, kdo to odletí a na čem.

Máme 2 možnosti. Buď si na jeviště přinesete vlastní stroj nebo Vám připravím můj. Pokud požadujete můj, potom potřebuji vědět dostatečně dopředu co všechno by měl mít nainstalováno (například Power Point).

Díky za včasné info

Petr
[quote="PBily"]
Každopádně, pokud se Ti to v práci válí, nalož to do auta, nikdy nevíme, co se bude hodit. nemám problém celé auto zamknout u ná sna dvoře. Jinak mraky parkovacích míst bude i v areálu Intex, kde je nonstop ostraha.
Petr[/quote]

Vezmu tedy 2 x mikrotik AP. Je to hodne univerzalni, da se s tim udelat spoustu vopicaren.
[quote="firlet"]Pokud pujde o odlet i s komunikaci s ATC, tak by to asi chtelo aby to jeden letel a ja treba komentoval nebo opacne .. protoze vysvetlovat co delam v kokpitu a zaroven komunikovat s ATC se moc asi neda ....[/quote]

O to právě jde... Proto potřebuji vědět kdo poletí, na čem poletí a kdo bude komentovat a jak to cca bude komentovat.

Petr
Ahoj Jindro,

naše akce se pomalu blíží a já bych Tě touto cestou rád vybídl, abys doládoval do webu texty, které JK a PB vytvořili již před delší dobou. Je škoda, že se s tím kluci psali a nakonec to vázne na banalitě poslání textu na web :-(

Prosím, prosím....

Předem díky

Petr
Pánové, dnes mě napadla ještě jedna věc. V kulturním centru se sice bude topit, ale pokud bude venku větší zima, nečekám, že by uvnitř bylo 24 stupňů. Když budeme celý den sedět u PC, myslete na něco teplejšího, kdyby vám byla zima, abyste tam nemuseli pak sedět v bundách.

Trošku to přeháním, ale třeba jedno triko s dlouhým rukávem pod triko VACC se bude hodit.

Petr
[quote="PBily"]Pánové, dnes mě napadla ještě jedna věc. V kulturním centru se sice bude topit, ale pokud bude venku větší zima, nečekám, že by uvnitř bylo 24 stupňů. Když budeme celý den sedět u PC, myslete na něco teplejšího, kdyby vám byla zima, abyste tam nemuseli pak sedět v bundách.

Trošku to přeháním, ale třeba jedno triko s dlouhým rukávem pod triko VACC se bude hodit.

Petr[/quote]

Aneb jak říká klasik: " http://www.youtube.com/watch?v=P30RPMKBy3k "
Ahoj, chtěl bych se zeptat. Na akci pojedu s kamarádem a asi i sestrou. Létám pro ČSAV jako FO, ale na akci nebudu létat, pc bude celou dobu zde, v Anglii. Mám dorazit v košili s výložkami nebo normálně v civilu?

S pozdravem
Vojta Pintner
CSA1034
Ahoj Vojto,

rozhodnutí nechám na Tobě, ale rád Tě uvidím v košili s výložkami. Alespoň ji užiješ. A pokud bys chtěl, můžeš dostat za úkol třeba obsluhu simulátoru pro veřejnost (na nějakou domluvenou dobu, nejlépe na celý den :-D)

Ahoj Petr
Pánové,

stále mi chybí někdo na přednášku 20:00 - Sledování provozu ve vzdušném prostoru ČR s živým komentářem

Máme 3 možnosti. PB, JV, JM.
Bude to sledování radaru a živě vykládat to, co se tam děje. S odposlechem nějaké instance, kterou si vybere. Toto máme od 20:00 - 22:00 Já bych navrhl, abyste se nějak vystřídali. Třeba 30min, 30min a 30min. S tím, že posledních 30min už netřeba komentovat, budou dotazy (pokud tam někdo ještě bude) a ukončení...

Dále prosím ty, co ještě nezaslali osnovu, prezentaci ke kontrole, nechť tak učiní.

Já se tak těším ;-)

Petr
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20