VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Schindler
[h]Změna rozpisů[/h]

Z důvodu neúčasti Tomáše Slončíka byly rozpisy změněny, bohužel pro ATC z pohledu vytíženosti k horšímu, ale pauzy tam máme, nebojte :) Ještě se Jáchyme nelekej, že tam je tak málo lidí v davu, na místě to upřesním.
By Araneus
Jasně, počítám s tebou.

[quote="marenadl3"][quote="Araneus"]Já beru své auto, takže můžeš jet se mnou.[/quote]
Máš ještě volno? Mám ten samý "problém". :)[/quote]
Co vás všechno napadá napsat na ty cedulky za info? Tak asi určitě jméno a příjmení, nálet na VATSIM, věk, jak dlouho na VATSIMu, třeba oblíbený letadlo ( takové obecné info) + info o tom aktuálním letu když zrovna poletim takže letadlo, společnost odkud kam, třeba i letová hladina ( v závorce třeba převedeno na metry) a rychlost by byla zajímavá, ale chtělo by to asi aby už měl každý vymyšlený co kdy poletí, kdyby někdo neměl tiskárnu tak nemám problém s vytisknutím. (mail: kubac.jiricka@gmail.com )
By JAV
Při tisku seznamu účastníků na stránce:
http://schindler-development.mzf.cz/ind ... -ucastniku
se vytiskne 82stránkový dokument, jehož strany 2-82 jsou bez obsahu a - dle nastavení prohlížeče - hrdě označeny \"Organizace - Runway4you\" nahoře a \"http://schindler-development.mzf.cz/ind ... -ucastniku\" dole.

To se soudruhům programátorům z NDR moc nepovedlo. Papíry vám dovezu do Brna na poznámky.

Béďo, v sobotu po akci (pokud dle dohody ne dříve) vymaž s této veřejně přístupné stránky emaily a telefonní čísla účastníků.

Díky
By radarada
[quote="Jakub Jiřička"]Co vás všechno napadá napsat na ty cedulky za info? Tak asi určitě jméno a příjmení, nálet na VATSIM, věk, jak dlouho na VATSIMu, třeba oblíbený letadlo ( takové obecné info) + info o tom aktuálním letu když zrovna poletim takže letadlo, společnost odkud kam, třeba i letová hladina ( v závorce třeba převedeno na metry) a rychlost by byla zajímavá, ale chtělo by to asi aby už měl každý vymyšlený co kdy poletí, kdyby někdo neměl tiskárnu tak nemám problém s vytisknutím. (mail: kubac.jiricka@gmail.com )[/quote]

Je otazka, jestli to delat takto osobne. Mne se obecne ta myslenka libi, ale uplne bych to nedelal takto obecne a soukrome. Spis bych udelal kdyz uz presunovatelne karticky. Tj. pro ATC obecne karticky s popisem jednotlivych pozic (LKAA_CTR, LKPR_APP...) a ty se pak mohou presunout mezi lidma, kteri je budou zrovna ridit. ATC, ktery nastupuje by si mel tu karticku pak vzit k sobe na stul.
U pilotu bych udelal spis tabulku se sloupecky jako Odku, Kam, Letadlo, Hladina... a s kazdym letem si je pilot bude do nove radky pridavat...

IMHO bude problem si vse predem naplanovat a pak to presne dodrzovat. Takhle se vyplni co bude potreba a karticka ATC se presune tam, kde bude aktualni...

Rada
By JAV
[quote="Jakub Jiřička"]Co vás všechno napadá napsat na ty cedulky za info? Tak asi určitě jméno a příjmení, nálet na VATSIM, věk, jak dlouho na VATSIMu, třeba oblíbený letadlo ( takové obecné info) + info o tom aktuálním letu když zrovna poletim takže letadlo, společnost odkud kam, třeba i letová hladina ( v závorce třeba převedeno na metry) a rychlost by byla zajímavá, ale chtělo by to asi aby už měl každý vymyšlený co kdy poletí, kdyby někdo neměl tiskárnu tak nemám problém s vytisknutím. (mail: kubac.jiricka@gmail.com )[/quote]
Protože se nejedná o obdobu výstavy chovných králíků, upozadil bych osobní údaje o vykonavateli a zdůraznil podstatu toho, co je vidět na monitoru. U letů by mohlo stačit několikaslovný popis typu letadla (dopravní, sportovní, stíhačka), odkud a kam let probíhá a také údaje o použitém simulátoru a připojení k síti VATSIM. Jde přeci o to aby se diváci nadchli a něco podobného si (snadno) pořídili na doma. Text otestovat na gramatické chyby (to zdůrazňuji, jinak zavedu cenzuru :)) a na čitelnost ze vzdálenosti min. 3 metrů (9 stop)
By Radizz
Ještě jeden námět: nemuselo by být špatné, kdyby dva piloti (dobrovolníci) zasimulovali reálný brněnský provoz. :)

Jsou tam na sobotu dva lety:
a) přílety,
- 10:30 QS2505 HURGHADA Travel Service,
- 11:05 UT831 MOSCOW VNUKOVO UTair Aviation,

b) odlety,
- 11:20 QS2504 OSTRAVA / HURGHADA Travel Service,
- 12:05 UT832 MOSCOW VNUKOVO UTair Aviation.

Mohlo by být divácky lákavé mít na síti totožný let, který bude sedat/vzlétat za oknem. :)
By JAV
Pokud by někdo měl problémy s ranním vstáváním nebo získánim potřebných víz, zvažte SIMULACI věrné simulace a odsimulujte jen fázi příletu někol desítek mil před vstupem do FIR PRAHA..., ta je pro akci podstatná.
By Schindler
[quote="JAV"]Při tisku seznamu účastníků na stránce:
http://schindler-development.mzf.cz/ind ... -ucastniku
se vytiskne 82stránkový dokument, jehož strany 2-82 jsou bez obsahu a - dle nastavení prohlížeče - hrdě označeny "Organizace - Runway4you" nahoře a "http://schindler-development.mzf.cz/ind ... -ucastniku" dole.

To se soudruhům programátorům z NDR moc nepovedlo. Papíry vám dovezu do Brna na poznámky.

Béďo, v sobotu po akci (pokud dle dohody ne dříve) vymaž s této veřejně přístupné stránky emaily a telefonní čísla účastníků.

Díky[/quote]

Co se týče tisku, tak je pro všechny všechno vytištěné, jak jsem již psal.

Vzhledem k tomu, že je zde vyvěšen veřejně dostupný dokument (https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... _web#gid=0), tak mi připadá jedno, jestli to má být i tam (http://schindler-development.mzf.cz/ind ... -ucastniku).
By JAV
Béďo:
1. V jiné části tohoto vlákna je inzerován odkaz http://schindler-development.mzf.cz/ind … -ucastniku. Stránky na tomto obsahu (spojené s tvým jménem) fungují tak, že nešťastníkovi zničí 82 stránek papíru. To je špatně. Vzniká tím škoda a škodám je třeba předcházet - i podle občanského zákoníku mj.. Tak se podle toho, prosím, zachovej.

2. Oba odkazy jsou evidentně veřejné a obsahují citlivé osobní údaje - např. emaily a telefony. Bezprostředně poté, co splní svůj účel - tj. během soboty nejpozději - je stáhni z dosahu veřejné přístupnosti - např. je na památku zaarchivuj podle dohody s naším IT (Rada/Machal)

Tyto dva body ber, prosím, jako instrukce. O ostatním můžeme diskutovat.

Díky.
By Araneus
Máte někdo papíry A4? Prosím vezměte s sebou, třeba celý balík, kdyby bylo třeba něco vytiskout, mám jich málo a už je nestihnu koupit. Potvrďte, kdo je vezmete. Dík.
Bude více židlí než těch 35 ? Já že semnou možná pojede \"kamarád\" ze sousedství ( je mu 13, kdysi jsem mu FS a VATSIM ukazoval a celkem ho to zajímalo) tak mě teď napadlo že by mohl jed semnou, aby si to ještě okouknul a pak už začal lítat, no a že by seděl u PC semnou a motal by se tam asi pořád semnou, tak se ptám jestli je to možné..
By vojav
Mohu se zeptat ... kdo jel dneska po D1 ;) Jak to vypadá s provozem ? Strejda Gůgl říká, že to tam odcejpá, no radši se zeptám vás... jak to je třeba s opravou a tak ? Popř.. jak dlouho jste jeli :)
By marenadl3
[quote="vojav"]Mohu se zeptat ... kdo jel dneska po D1 ;) Jak to vypadá s provozem ? Strejda Gůgl říká, že to tam odcejpá, no radši se zeptám vás... jak to je třeba s opravou a tak ? Popř.. jak dlouho jste jeli :)[/quote]

Já jel dnes z Ostravy po D1 do Bohumína a bez problému... :D
By vojav
[quote="marenadl3"][quote="vojav"]Mohu se zeptat ... kdo jel dneska po D1 ;) Jak to vypadá s provozem ? Strejda Gůgl říká, že to tam odcejpá, no radši se zeptám vás... jak to je třeba s opravou a tak ? Popř.. jak dlouho jste jeli :)[/quote]

Já jel dnes z Ostravy po D1 do Bohumína a bez problému... :D[/quote]

Jo dík ;)
By anhista
[quote="vojav"]Mohu se zeptat ... kdo jel dneska po D1 ;) Jak to vypadá s provozem ? Strejda Gůgl říká, že to tam odcejpá, no radši se zeptám vás... jak to je třeba s opravou a tak ? Popř.. jak dlouho jste jeli :)[/quote]
Hustší provoz.. ale jede se plynule, nikde to nezpomaluje/nestojí.
By Kučera
Tradičně se dvakráte zasekl PC na příletu do LKPR, zůstat jen tak ve vzduchu bez pohybu tak to mi hrajou hned nervy. Pocit že překážím dalšímu na příletu vedl k mému odpojení a když jsem se pak ještě snažil omluvit, tak to jsem už pletl Ratev z Rasimem, který je dávno přejmenován. Pěkný den a poděkování Všem za skvěle připravenou akci.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10