VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Pavel Muroň
GCh jsem používal, když jsem měl pomalý PC. Teď není důvod.
By ADIO man
[quote="Čondra87"]Google Chrome :)[/quote]

Spíš bych řekl cokoliv jiného než IE :) U něj strašně zloběj styly, takže může být chyba i někde tam ...
By Čondra
Vystřídal jsem IE, Mozzilu, Operu, Google Chrome. Asi jako každý a GCh zlobí asi nejméně, co se týče čehokoliv.
By George_L
[quote="Pavel Muroň"]GCh jsem používal, když jsem měl pomalý PC. Teď není důvod.[/quote]

Mně se spíš sem tam vykreslí ta spodní čárkovaná čára přes podpisy apod. S tím co popisuješ Ty jsem se ještě nesetkal.
By Pavel
Imho není důvod nepoužívat Chrome. Já miluju když mi prohlížeč synchronizuje záložky na všech PC, které používám a když se při reinstalaci systému akorát přihlásím a mám browser nastaven tak, jak jsem ho před reinstalací zanechal. Navíc je to rychlé, hezké a přehledné.
By Nathaniell
[quote="Pavel Muroň"]Chci se zeptat na jednu věc. Nevím jestli to dělá jenom mně nebo i ostatním, ale někdy se mi odkazy "e-mail" a "web uživatele" přesouvají z toho levého sloupečku se jménem a avatarem do toho s textem. Pak to překrývá "Caesar finger". Jestli to dělá jen mně, prosím o radu co s tím.

Mám W7 X86, IE8

Obrázek[/quote]

Zkus kompatibilní zobrazení.Tlačítko najdeš zde.
By storry
[quote="amalka"]Systém anonymních palečků, kde se dávají +/- i za naprosté blebty s threadem nijak nesouvisející, je opravdu poněkud slabší. ..........[/quote]
Nesouhlasím. Přinejmenším do té doby, než případně přide další nápad na vylepšení toto považuji za plus. Ukáže čas. Přijde mi to příliš brzo takto hodnotit. ;)
By rc_czech
[quote="storry"][quote="amalka"]Systém anonymních palečků, kde se dávají +/- i za naprosté blebty s threadem nijak nesouvisející, je opravdu poněkud slabší. ..........[/quote]
Nesouhlasím. Přinejmenším do té doby, než případně přide další nápad na vylepšení toto považuji za plus. Ukáže čas. Přijde mi to příliš brzo takto hodnotit. ;)[/quote]
[quote="amalka"]..., tak by systém jmenovitých poděkování, tak jak je to obvyklé v civilizovaných fórech, byl asi vhodnější.[/quote]
By storry
Omluva. Beru to moc rychle. Díky Romane ;)
By storry
Takový nápad. Když by se uvažovalo o tom, že k palečku je přiřazeno jméno hodnotitele, bylo by možné jak „title“ dát prostor pro stručný komentář? Mám tím na mysli, že by se objevila „bublina“ s dialogem hodnotitele, který by v ní měl možnost ještě své hodnocení takto doplnit.
By rc_czech
[quote="storry"]Takový nápad. Když by se uvažovalo o tom, že k palečku je přiřazeno jméno hodnotitele, bylo by možné jak „title“ dát prostor pro stručný komentář? Mám tím na mysli, že by se objevila „bublina“ s dialogem hodnotitele, který by v ní měl možnost ještě své hodnocení takto doplnit.[/quote]
Pokud chces neco dodat, tak mas moznost prece pridat prispevek - od toho jsem na foru.
By Jindřich
Prosimvás, možné je dneska uplně všechno. Jenže (opakuju se) my s Radou (nový IT team) máme furt přístup jen k nejdůležitějším věcem a žádný přstup k filesystemu serveru apod zatím nemáme a kdoví, jestli kdy budeme mít.
Objevila se tu dokonce myšlenka na Karlovarském serveru Michala Rudy nechat běžet jen ty VATSIM (network, voice) věci a zbytek (rozuměj kompletní webovky) uělat jinde, protože např. blbá změna emailu je v současné době na tolik komplikovaná, že je téměř nemožná.
Mějte prosím trpělivost, nový tým ji také musíme mít...
By rudam
[quote="Jindra"]Prosimvás, možné je dneska uplně všechno. Jenže (opakuju se) my s Radou (nový IT team) máme furt přístup jen k nejdůležitějším věcem a žádný přstup k filesystemu serveru apod zatím nemáme a kdoví, jestli kdy budeme mít.
Objevila se tu dokonce myšlenka na Karlovarském serveru Michala Rudy nechat běžet jen ty VATSIM (network, voice) věci a zbytek (rozuměj kompletní webovky) uělat jinde, protože např. blbá změna emailu je v současné době na tolik komplikovaná, že je téměř nemožná.
Mějte prosím trpělivost, nový tým ji také musíme mít...[/quote]

Moje servery leží v Praze, v KV leží PS :-(
Co je komplikované, až nemožné na blbé změně emailu? Cokoli jste do této doby potřebovali, to máte hotové a dovolím si říci, že obratem. Do dneška nikdo nesvolal domlouvanou schůzku nového staffu, nebo o ní alespoň nevím. Tam jsme chtěli technické věci probrat a dohodnout další postup. Poslední maily na téma úprav emailových účtů proběhly v prvním týdnu listopadu. Od té doby nic. Mě je jedno, kam si nový staff dá svoje weby, ale vadí mi, když se tohle fórum plní nesmysly. Místo produktivní debaty kam a jak dál, řešíte palečky na fóru a motáte to s nepřístupností serveru. Server je, jako posledních 8 let co existuje, stále všemu přístupný. Ach jo.
MR
By dubajss
[quote="rudam"][quote="Jindra"]Prosimvás, možné je dneska uplně všechno. Jenže (opakuju se) my s Radou (nový IT team) máme furt přístup jen k nejdůležitějším věcem a žádný přstup k filesystemu serveru apod zatím nemáme a kdoví, jestli kdy budeme mít.
Mějte prosím trpělivost, nový tým ji také musíme mít...[/quote]

Moje servery leží v Praze, v KV leží PS :-(
Co je komplikované, až nemožné na blbé změně emailu? Cokoli jste do této doby potřebovali, to máte hotové a dovolím si říci, že obratem. Do dneška nikdo nesvolal domlouvanou schůzku nového staffu, nebo o ní alespoň nevím. Tam jsme chtěli technické věci probrat a dohodnout další postup. Poslední maily na téma úprav emailových účtů proběhly v prvním týdnu listopadu. Od té doby nic. Mě je jedno, kam si nový staff dá svoje weby, ale vadí mi, když se tohle fórum plní nesmysly. Místo produktivní debaty kam a jak dál, řešíte palečky na fóru a motáte to s nepřístupností serveru. Server je, jako posledních 8 let co existuje, stále všemu přístupný. Ach jo.
MR[/quote]

Staff meeting se resi od 12.11. a konkretni datum je nekolik dni znamo, viz Staff sekce fora...
By rudam
[quote="dubajss"]Staff meeting se resi od 12.11. a konkretni datum je nekolik dni znamo, viz Staff sekce fora...[/quote]

Dobrá zpráva Jirko. Co s námi, kteří staff sekci nečtou, nejsouc staffem?
M.
By storry
Jindro. Dostal jsem takový nápad. Jako nováček jsem se potýkal s problémem čitelnosti ve fóru uváděných textů, ve kterých jsou uváděny zkratky. Takové podání trošičku odvádí pozornost od podstatných věcí a čtenář se dostává do role pátrače hesel. Dokázal by jsi Jindro naučit web rozeznávat použité zkratky (řetězec „mezera velká písmena mezera“) k automatickému rozeznávání hesel, barevnému označení takového hesla a rozbalení textu s vysvětlivkami při poloze myši nad heslem?
Např.: IAP – Instrument Aproach Procedure, postup přiblížení podle přístrojů.
Nabízím pomoc přepsáním těchto hesel z chytré knížky do potřebného formátu podle případné následující dohody.

P.S.: dostáváš maily? Potřebuji už kontakt. Právě jsem dostal zprávu: V úterý zastupitelstvo, následující týden lednu konec webhostingu!
By Jindřich
[quote="storry"]
P.S.: dostáváš maily? Potřebuji už kontakt. Právě jsem dostal zprávu: V úterý zastupitelstvo, následující týden lednu konec webhostingu![/quote]
Nojo, já věděl že jsem na něco zapoměl. Piš pouze na jima1@email.cz. Air prague začátkem ledna skončila.
Ohledně tooltip na zkratkách, jistě by to šlo, ale teď na toto opravdu nikdo z nás nemá čas...
By storry
Rozumím. Nicméně platí, že mohu-li alespoň s tím málem co umím přiložit ruce (spíše prsty) k dílu, tak se ozvi. S psaním si rozumím a píši rád, vždyť víš. Jsem schopen podle potřeb případně přepisovat české a klidně i anglické texty.