VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
VACC-CZ novinky, změny a oznámení.
By Tommy
Toto vlákno jsem založil,protože mám dotaz ohledně toho,že je FIR od té doby co jsem začal lítat jev vlastně furt offline(byl jen jednou,když jsem letěl poprvé) :) :( . Mám otázku,proč tomu tak je :) chápu že řídíci mají také hodně jiné práce(i zaměstnání :) ),ale rád bych věděl kdy by byl zase párkrát do tejdna online. ;)
By PavelS
No, garantováno je v Čtvrtek, to je snad všude napsané.

Jinak byl online (tj. jako několik ks ATC, včetně oblasti) mj. včera (2 letadla) a myslím, že i v Pátek (3letadla).

K tomu bych podotkl, že do minulé soboty byl online denně.
By Tommy
[quote="Tommy"]to vím dík[/quote]

Spíš už to vim :)
By rc_czech
[quote="PavelS"]
Jinak byl online (tj. jako několik ks ATC, včetně oblasti) mj. včera (2 letadla) a myslím, že i v Pátek (3letadla).[/quote]
Mozna*) kdyby se rozjel nejaky verejny (mysleno viditelny pro sirokou letajici verejnost) booking ATC (jako maji ostani [SAG, UK, ...]) popr. se vice vyuzivala stavajici moznost [vRoute], tak to bude taky vypadat jinak...
By PavelS
K tomu:

a) na vRoute se bookuje (toto se přenáší do Servinfa, kde to je vidět dlouho dopředu); korelace mezi zabookováním a přitáhlým provozem spíše malá;

b) veřejný booking ATC na webu je, ale je nefunkční, tj. zabookované pozice se nepřenesou dále do informačních systémů a informace na webu VACC CZ má minimální význam (nikdo se tam nedívá pravidelně)

c) k problému přechodu na jiný bookovací systém , jako má SAG apod. - je tam jeden problém a sice, že bookovací systém poskytuje současně NOTAMY. Přechod na jiný bookovací systém by tedy znamenal překopání zpracování NATAMů pro web (jde o silně sofistikovanou aplikaci, to co vidíte na titulní straně, je jen výsledek). Toto je omezujícím činitelem při úvahách o změně. Důvod pro změnu bookovacího i plánovacího systému je spíše přechod na systém plánování pomocí databáze tratí VATROUTE, který nepoužíváme - my máme jen zastaralé tratě v EURoute (jde o dva konkurenční systémy). Tento problém je v plánu nějak řešit, ale prioritu nemá.

d) Rád bych upozornil, že po několik měsíců byl FIR online skorodenně a i přes výzvy a bookingy byl provoz mdlý. Dále bych upzoornil, že přes použití jiných bookovadel je v SAGU provoz stejně mdlý, jako u nás, resp. v SAGu dochází i k rušení akcí pro neúčast pilotů, přestože \"to je všude zabookované\". Proto nedávám těmto nástrojům zásadní prioritu.
By Tommy
Ahoj, vím že není čtvrtek a COD jsou o prázdninách zrušený(COD vlákno uzamčený), ale bude dnes někdo online? Jestli mám plánovat nějakej let :)
By bulik4lg
Mě to včera stačilo.. Spravuju si nervy..
By Čondra
[quote="Tommy"]:)[/quote]
Ty vole! To je příspěvek! Inteligence nadevše zapracovala.
By Pavel
Sem to posral, dneska jsem měl bejt online jako ATC ... co jsem čuměl, tak provoz docela byl. Ale já si zaletěl s MDčkem EPWA (btw maj tam novou scenérku, fakt nádhera a FPS friendly) :)
By Filipos
[quote="Čondra87"][quote="Tommy"]:)[/quote]Ty vole! To je příspěvek! Inteligence nadevše zapracovala.[/quote]

Jako já bych to řekl asi jinak, ale Tome, tohle není chat, tady nemusíš odpovídat (ani děkovat koneckonců) úplně na vše ;) A fakt zkus radši víc koukat a číst, než se ptát. Oni si pak lidé, co si s tím (třeba zrovna s tím bookingem) dali práci, někdy rvou vlasy, když tohle vidí...
By Tommy
[quote="Filipos"][quote="Čondra87"][quote="Tommy"]:)[/quote]Ty vole! To je příspěvek! Inteligence nadevše zapracovala.[/quote]

Jako já bych to řekl asi jinak, ale Tome, tohle není chat, tady nemusíš odpovídat (ani děkovat koneckonců) úplně na vše ;)[/quote]

Porušuju tímhle pravidlo výše uvedené, ale ten příspěvek od Matěje Quardy byl ke včerejší (ATC vs. já) situaci tak výstižnej, že jsem to tam napsal.
By Tommy
[quote="ADIO man"][quote="Tommy"]:)[/quote]

Proč myslíš, že je na hlavní stránce ATC booking?[/quote]

No ten, o kterým vím já mi jako křišťálová koule neposlouží. ;) :)
Na žádný jiný jsem na webu nenarazil ( jestli tam je tak je to moje nepozornost (chyba)).
By Tommy
[quote="Filipos"]

A fakt zkus radši víc koukat a číst, než se ptát. Oni si pak lidé, co si s tím (třeba zrovna s tím bookingem) dali práci, někdy rvou vlasy, když tohle vidí...[/quote]
OK, budu se snažit, je to bohužel můj velkej zlozvyk se na něco hned ptát, takže s tim něco udělám ;) :)
By ADIO man
[quote="Tommy"]No ten, o kterým vím já mi jako křišťálová koule neposlouží. ;) :)[/quote]

Nechapu proc ? Jako bavime se o tom co je na hlavni strance http://www.vacc-cz.org ? Pokud tam nikdo neni napsanej, tak muzes ocekavat, ze asi nikdo vecer online nebude a dal to neresim.
By PavelS
Jako myslím, že podle bookingu na VACC CZ není dobré se 100%ně řídit. Určitě neplatí, že když tam nidko není, tak že nikdo nebude, zpíše naopak - zabookovaná pozice jen potrvzuje, že skoro určitě někdo bude, v ostatních případech bude někdo jen \"asi\".

Opakuji, že VATSIM není žádná povinná výuka, kdy se všichni scházejí v daný den. Naopak, je snaha, aby řídící byly nahodile, kdykoliv se jim to hodí a mají na to náladu (trochu výtka pro řadu nových ATC). na tom je ta zábava postavená (to samé platí pro piloty).

Booking vzniká (zatím) jen přes vRoute a k tomu se mnozí ATC přes den nedostanou (pracují třeba v hutích a tam není internet s aplikacíé vRoute) proto se neomhou zabookovat a zabookují se bud až na psolední chvíli, nebo vůbec, přestože pak jsou.