- 09 dub 2017, 11:25
[quote="Vladimir Linek"]
Hrm. Tak nas s Ondrejem vyhnali z Vatmilex, protoze CEFv vlastne neni Vatsim VSO (nekdo nebyl schopny rok ani odpovedet na e-mail). Tak vam, kuciii, pekne dekujem.
[/quote]
Tak podívej. To, že CEFv nemá certifikaci VSO není vina nějakých virtuálních kluků. Důvod, proč CEFv nemá certifikaci je primárně ten, že piloti CEFv neplnili povinný nálet a neúčastnili se eventů. Povinný nálet pilota CEFv je 1 let za 2 měsíce, což by měl zvládnout opravdu každý. Bylo to v pravidlech CEFv a neplnil to skoro nikdo. Ani ty ne, pokud vím. Byli jsme za to opakovaně káráni od Seana.
Co se týče eventů, tak si myslím, že se o to Gelba v rámci svých možností staral dobře. Dělal cvičení, dělal mise, s Ondrou udělali online systém pro záznam letů. Strávili s tím spoustu času. Přesto eventy a mise lítalo čím dál míň pilotů, i když hlavně eventy byly podle mne nadstandardně dobře připravené. Systém pro záznam letů nepoužíval nikdo. I ty jsi přestal eventy a mise lítat (ještě v době, kdy ostatní piloti celkem lítali). A úplně poslední event letěl Gelba sám a já jsem ho řídila. Takže jsme se na to logicky vykašlali. Nebudeme dělat eventy sami pro sebe, že.
Co se týče neodpovědi na email před rokem, tak to nebyl jeden email. To byla kupa emailů. Hromada byrokratických nesmyslů, kterýma Sean neustále spamoval. Posílal sáhodnouhé emaily, pořád chtěl nějaké evaluace a re-evaluace a evaluace evaluací, až nás to v kontextu výše zmíněného nezájmu pilotů přestalo definitivně bavit. Starat se o aerolinku, která je defakto mrtvá, je plýtvání časem.
Že nemá CEFv certifikaci Ondra věděl. Dokonce to není tak dávno, kdy se snažil (s Gelbovým a mým souhlasem) certifikaci znovu získat. Jestli to ve finále klaplo nebo ne jsem nevěděla. Pokud máš zájem, aby CEFv zase fungovala, tak pro to můžeš zkusit něco sám udělat. Ondra by určitě rád uvítal pomocníka. Věnovat nějakému projektu svůj čas a udržet projekt dlouhodobě v chodu je těžší, než se jenom vézt a kritizovat.