VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Air Force Virtual.
By POndrej
Ahoj lidi. Čím déle nad tím přemýšlím, tím více dospívám k názoru, že by nebylo od věci, abychom jsme si zde sepsali jaká letadla máme pro jaký sim, abychom jsme se vyhnuli případným nesrovnalostem. Předem upozorňuji, že pokud myslím X-Plane, myslím tím poslední aktuální verzi. Tímto prosím X-Planisty, aby doplnili případně opravili tabulku. O totéž prosím FSkáře.

TypFS9FSXX-PlaneDwnldFSDwnld Xplane
SingleEngPropZ-142Z-142-----
SubSJetLotus L-39Lotus L-39-----
TwinTurbopropAn-26An-26-----http://www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts ... ownload&hl
SuperSJetMiG-21F-13MiG-21MF-----
SuperSJetAlpha GripenAlpha Gripen-----
TwinTurbopropC-295MC-295M-----

P.S. Asi by nebylo od věci, udržovat na stránkách CEFv instalační balíky jednotlivých letadel se všemi livrejemi CEF, co jsou k dispozici. Jak jsme na tom s místem na tom hostingu, zvládne to??
Naposledy upravil(a) POndrej dne 03 bře 2015, 09:08, celkem upraveno 1 x.
By Araneus
Toho Mentora škrtni. Zaprvé je to oproti Zlínu moc rychlé a zadruhé je to děsně zabugované. Kdyby to byl freeware, tak dobré, ale ono to stojí 30 dolarů. Kokpit krásnej, letadl krásné, lítá to perfektně, ale funkčnost prvků v kokpitu je prachmizerná. A to jsem v tomto ohledu hodně nenáročný uživatel. Nicméně pokud kvůli nějakému bugu nejdou ani ladit frekvence ATC a výrobce addonu nereaguje na maily, tak za to letadlo 30 dolarů rozhodně nedám. JRollon má vůbec s bugama ve svých modelech docela problém. Teda on asi ne, ale uživatelé ano.
Naposledy upravil(a) Araneus dne 26 úno 2015, 15:35, celkem upraveno 1 x.
By Araneus
Na hostingu jsou asi 2 giga. Problém je spíš v tom, že jsem tam tuhle chtěla nahrát nějaké větší soubory (cca 2x50 mega) a neprošlo to ani při opakovaných pokusech, nevím proč.
By Araneus
Já nevím, no. Já letadlům nerozumím. Freewarů je spousta, ale v jaké kvalitě, to netuším.

Paywary:

Single engine prop tak, aby uměl akrobačku i navigaci je jenom ten nešťastný Mentor.
SubSjet: Beru na milost Delfína, i když podle mne to žádná sláva není.
Twin Turboprop: An24
Supersonic jet: Mig17 (jemné nuance mezi Migem 17 a 21 mi unikají), Mig29
O ničem podobném jako je ta CASA nevím, je C130 Hercules, ale to je trochu jiná hmotnostní liga.
By POndrej
Hele, zkusil jsem na téma "xplane 10 military jets" hledat na Google a vyhodilo mi to dvoudílné video o xplane freeware military jets. A jako podzvukovy jet pro xplanisty bych to videl na ten Alphajet, co ty na to?

Koukni zde : https://www.youtube.com/watch?v=RMIqaV10MHw

Hned zkraje jsou ameriky typu F-16 F-14 F-15 atp. Ty bych vynechal.

Ale jako výcvikový jet abyste měli Alphajet. Co to zkusit? Nadzvuk bych určitě vynechal MiG17, to nadzvuk není, MiG-19 už třeba jo. MiG-21 je jasnej nadzvuk, MiG-29 totéž. Jako dopravní tu byl zmíěnn An-24, toho bych se držel. C-130 .... nevím... co An-12 jako vícemotorovej turboprop?

Takže resumé. Vyzkoušej, pokud budeš moci, ten Alphajet a An-24 abysme měli jistotu jestli to stojí za to.
By Petricius
Já nevím, zda to chápu dobře, ale napíšu, co mám v hangárech:
Mám FSX

SingleEngProp: Z-142
SubSJet: Lotus L-39
TwinTurboprop: ATR 72
SuperSJet: Alpha Gripen, F14
Twin-Jet: A318,19,20,21
By Araneus
V X-Planu většina letadel, co mají střílet, tak skutečně střílí ;)

(a letadla, která mají dělat akrobatické prvky, tak je dělají atd.)
By ASG29
VRS F-18E má funkční radar, funkční zbraňové systémy (čili střílí), funkční doplňování paliva za letu, funkční FBW řízení, atd. atd....
By POndrej
Eurofighter je sice super, viděl jsem ho jak pro Xplane (freeware...?) tak i pro FS. (tam jsou dokonce dva...jeden od Alphasimu co chodí dobře ve FS9 v Xku už ne tak dobře, a jeden který se zdá být i lepší) F/A-18 od VRS je samozřejmě super záležitost, stejně tak i F-14D od Cattanea, kterou frajer napsal tak, že chodí i s VRS packem, ale pro naše podmínky je to bohužel naprosto mimo. Pro naše podmínky potřebujem funkční L-39, L-159, An-26, Casa C295M a Saab Gripen.
By martintlolka
Bojím se, že zmiňovaná letadla v X-plane neseženeme (v požadované verzi a kvalitě).
Co kdybychom to udělali po česku a uplatili ministra obrany, aby nakoupil ty Eurofightery? Mám tu včil 70kč stravenku.

PS. Já se v těch strojích moc nevyznám, ještě tak rozdíl mezi stíhačkou a bombardérem. Je tam nějaký zásadní rozdíl kvůli kterému nelze tuto substituci použít?