VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By rc_czech
VÁŽENÍ PILOTI,

Během letní sezóny 2010 se můžete na charterových letech podívat do více než 40 zajímavých destinací v téměř 20 zemích Evropy, severní Afriky, Asie a ostrovů v Atlantském oceánu.Ať už si vyberete vzdálený ostrov květin – Madeiru, nebo Balaton, který je takříkajíc za humny, věříme, že si letní lety s Czech Airlines Virtual užijete.
Do našich letních destinací můžete odletět z Prahy [LKPR], Brna [LKTB], Ostravy [LKMT] nebo Bratislavy [LZIB].

Pro bližší informace si stáhněte katalog Léto 2010

[img=chartery 2010]http://new.csav.cz/images/stories/ostat ... obalka.png[/img]
By rc_czech
v FB jsou lety oznařrny jako ČSAV charter. V letovém řádu jsou prozatím zadány jen lety do destinaci v Řecku, Turecku a Egypye.
By mipeba
Šemík tyto lety nezná a odmítá toto letět.
FLIGHT IATA, při nahrání seznamu pasažerů....
By oupa
[quote="mipeba"]Šemík tyto lety nezná a odmítá toto letět.
FLIGHT IATA, při nahrání seznamu pasažerů....[/quote]

Dej příklad. Šemík zná automaticky všechny lety, které jsou v letovém řádu na webu. Nebo přesněji nezná žádné lety a vždy se dívá přímo do letového řádu :)
By mipeba
LKPR - LBBG let číslo 6352 je v seznamu letních charterů a navíc kdysi byl v běžném řádu a FlightBook i Šemík ho používali a uměli.
By oupa
No ano, je to publikované v seznamu letních charterů a je tam uvedeno, že se to létá červenec a srpen. Z toho důvodu to zatím ani zaneseno v letovém řádu. Jinak řečeno, teď se létá Řecko, Egypt, Turecko.

Romane, prosím zveřejni ještě takový ten graf - měsíce + státy - ať je to ještě jasnější.
By oupa
Vzhledem k velmi pěknému zážitku s crosswindem při OnDemand letu na Santorini toto zlevněno o 70%. Velmi doporučuji jako výlet z Rhodosu nebo Kréty.

Dále pokud chcete, můžete sbírat postupně všechny lety z charter katalogu - za téměř kompletní (nejméně 80%) sbírku destinací bude bonusová ikono-frčka.
By rc_czech
Nové destinace na červen/červenec

Grand Canaria
Ibiza
Palma De Mallorca
Gibraltal
Madaira
Djerba
a další....
By Jindřich
Tak si říkám, jestli opoziční AP už nesplnila svůj účel a vážně přemýšlím o obnovení své kariéra u ĆSAv :) Dobře vy! :)
PS: Na CPT se rád nechám přezkoušet ;)
By oupa
Jo konkurence je prevít :)
Jinak myslím, že bude stačit když ukážeš papíry ATPL od vás, nicméně kdybys chtěl prověřit kvalitu našeho CPT testu, tak není problém.
By Tommy
[quote="SenorAmigo"]Tak FO honem lítejte a dělejte zkoušky, ať si to můžete taky přes léto užít![/quote]
Noo,já si radši trošku ještě počkám(to co se mi nedávno stalo na lince LZTT-LKPR(už radši nebudu rozebírat)bylo fakt fatální profesionální selhání) :D
By rc_czech
[quote="Tommy"][quote="SenorAmigo"]Tak FO honem lítejte a dělejte zkoušky, ať si to můžete taky přes léto užít![/quote]
Noo,já si radši trošku ještě počkám(to co se mi nedávno stalo na lince LZTT-LKPR(už radši nebudu rozebírat)bylo fakt fatální profesionální selhání) :D[/quote]
Min psat, vic litat ;)
By amalka
CSAv doporučuji do testů na F/O zařadit následující.:

- k čemu slouží odpovídač a co se do něj nastavuje
- k čemu slouží QNH a kdy a jak se přestavuje výškoměr
- podle čeho odhadnu-určím dráhu pro vzlet/přistání
- koho volám o letové povolení
- k čemu slouží radiomajáky
- jak vypadá akceptovatelná trať (alespoň stylem radiomaják - radiomaják)
- co se dělá když dostanu povolení k odletu stylem RWY 06, climb 5000ft straight ahead (ne, netočí se hned na první bod tratě)
- kdy a co se readbackuje
- k čemu je ATC a kdy a co mě musí schvalovat
By SenorAmigo
O problému víme, nicméně dotyčný neodpovídá na emaily. Už jsem si toho všiml dřív a psal mu jak se to má dělat a co má nastudovat.
By amalka
To není myšleno na toho konkrétního člověka nebo ve zlém. Aktuální test jsem neviděl, neznám a nehodnotím, pouze jsem si dovolil poznamenat co tam z pohledu ATC vs. čerstvý F/O chybí.

Jinak ten pilot dneska imho všechno postupně pochopil, snad si něco z toho zapamatoval, opravdu to není žádná stížnost na něj.

P.S. kroťte si laskavě šulínka
By Filipos
No, já si myslím, že zmíněné věci ve výukových materiálech plus mínus jsou, problém je podle mě hlavně v tom, že je ne všichni čtou :) Nicméně děkujeme za upozornění.
By rc_czech
[quote="amalka"]To není myšleno na toho konkrétního člověka nebo ve zlém. Aktuální test jsem neviděl, neznám a nehodnotím, pouze jsem si dovolil poznamenat co tam z pohledu ATC vs. čerstvý F/O chybí.

Jinak ten pilot dneska imho všechno postupně pochopil, snad si něco z toho zapamatoval, opravdu to není žádná stížnost na něj.

P.S. kroťte si laskavě šulínka[/quote]
To si delas prdel, ne?
By oupa
Nechte toho...

K věci - většina věcí tam je a co tam není, tak je v materiálech ke čtení. Situace je ale taková, že třeba létají Trainees, kteří testem ještě neprošli a mají prostě jen registraci.
By CSA222
Ahoj, chci se zeptat ohledně procent na tu frčku za chartery. Je možnost někde sledovat kolik mám nebo nemám splněno za konkrétní blok letů nebo celkově za všechny lety? Další otázka je ta proč dneska to jest posledního června už nejsou vidět lety z bloku květen/červen? Dneska jsem si naplánoval poslední dva lety a rád bych, aby se započítaly.

Díky za info.
By oupa
Máš na to v menu speciální stránku. Lety určitě uznány budou, když ne automaticky, tak dodatečně.