VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
Ještě dotaz..
V náhledu, kde a kdy byl určitý pilot (v osobní kartě - statistikách) je maximální \"ohled do minulosti\" 60 dnů. Nebylo by možno ještě tam přidat jakoby za celou kariéru, co jsem navštívil? Díky.
Ahoj, klucí,
nemůžu si pomoct, ale proč mi ČSAv ve Flight planneru určuje větší počet pasažérů, než vůbec můžu naložit? Konkr. u B737-500, někdy se tam objeví i 107 nebo podobně, ovšem maximální kapacita je 102 pasažérů. Ovšem o tom se nejspíš dá polemizovat, respektive já u všech seating-plánků tohoto letadla (i ČSA) spočítám 102 sedadel pro cestujících (ovšem pokud se mezi ně nepočítají i toalety :)); ale i na webu ČSA uvádějí 108 pasařérů jako max. počet… Používám FSPassengers, tak bych si to rád nastavil „as real as it gets“! Zde můžete napočítat 102 sedadel, takže myslím, že generování více než 102 pasažérů ve FPL není reálné –> poprosil bych o nápravu. Ovšem pokud má někdo informace z reálu (letětl někdy tímto érem), že jich je opravdu 108, dejte, prosím, vědět.

Díky,
Adam
By Jakub Ninger
Nevím přesně seating u ČSA, typické uspořádání je opravdu pro 108 cestujících ve dvou třídách (2 řady po čtyřech sedadlech v business a 16 řad po šesti economy). Variant je samozřejmě víc, třeba tři řady business a zbytek economy, to odpovídá těm 102 místům. Travel service měl u svých 737-500 OK-SWV a OK-SWU dokonce 131 míst pro cestující v jedné třídě. Maximální počet u B737-500 je 132Y.

EDIT: Seatmaestro: B737-500 ČSA seatmap a fotka na Airliners.net tudíž b) je správně ;)
[quote="Adam"]Ahoj, klucí,
nemůžu si pomoct, ale proč mi ČSAv ve Flight planneru určuje větší počet pasažérů, než vůbec můžu naložit? Konkr. u B737-500, někdy se tam objeví i 107 nebo podobně, ovšem maximální kapacita je 102 pasažérů. Ovšem o tom se nejspíš dá polemizovat, respektive já u všech seating-plánků tohoto letadla (i ČSA) spočítám 102 sedadel pro cestujících (ovšem pokud se mezi ně nepočítají i toalety :)); ale i na webu ČSA uvádějí 108 pasařérů jako max. počet… Používám FSPassengers, tak bych si to rád nastavil „as real as it gets“! Zde můžete napočítat 102 sedadel, takže myslím, že generování více než 102 pasažérů ve FPL není reálné –> poprosil bych o nápravu. Ovšem pokud má někdo informace z reálu (letětl někdy tímto érem), že jich je opravdu 108, dejte, prosím, vědět.

Díky,
Adam[/quote]
Maxilni kapacita dle Airplane Description by Boeing - http://www.boeing.com/commercial/airpor ... 37sec2.pdf - page 10

SEATING CAPACITY
TWO-CLASS 108: 8 FIRST CLASS AND 100 ECONOMY
ALL-ECONOMY 122 AT SIX ABREAST
FAA EXIT LIMIT: 149
Mam tady před sebou seatplan B737-500 ČSA, který je v tištěném Letovém řádu pro zimní sezónu 2001/2002. Počet míst je 108.
Pokud někdo nevěří můžu uploadnout obrázek.
Takže z naší strany je to v pořádku a nemáme důvod nic předělávat.

Seatplany pro FSpax jdou editovat, jak ručně (tušim že textový soubor), tak jsou na internetu i ke stažení přesně pro konkrétní letadla u konkrétních aerolinek, pokud to někdo vyrobil.
Jé, mohl bys ho prosím někam uploadnout? :) Né že bych ti nevěřil, ale chci se na to podívat, páč na celém internetu to nemůžu najít. Díky
P. S. Jo, v tom FSPaxu jsem to už dělal, takže si to upravím na těch 108. :)
[quote="oupa"]Od 15.5. pak budou aktuální linky řádu ČSA + codeshare a i nové HCC.[/quote]

Naše velmi užitečná OnDemand fíčura se od května asi stane hojně využívaným subjektem při plánování letů ČSAv, bych to tipl. Bohužel..
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 37