VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
[quote="marenadl3"]Dobrý den, chci se zeptat..
Na stránkách ČSAv jsou v pravé části i ATISy, dá se jim věřit, nebo mám věřit atis.tovara.cz, nebo dle mého uvážení - větru? Dík.[/quote]
Co se týče mě, tak já jsem zastánce toho, že reál ATISy jsou sice dobrá věc, nicméně je potřeba si je hlídat tj. když v atisu vidim vítr 360/15 a dráhu 06 a na vatsimu mam 280/20 tak je jasný, že na 06 by se mi přistávalo blbje (nehledě na to, že už to je za limitama pro použití 06)
Takže ANO dá se to použít, ale kontrolovat
Jo, Díky za připomenutí. Jak jsem organizoval let Madeira a zpět, tak kluci chtěli letět taky nějakou zajímavou destinaci ještě mimo, takže by se dalo teoreticky udělat i nějaká akce, třeba LOWI a zpět. Zkoordinovat s VACC-CZ/AUSTRIA, dohodnout ATC a letět, no?
---
Jenom Jirka Hons možná dává supinku lidí na Crosss the Pond, let s LKPR - TNCM. Pořádně jsem sice s ním nemluvil, ale mohla by se zorganizovat, kompletně velká parta a dát si to okolo celýho světa? :D
[quote="marenadl3"]Zdravím, mám jeden dotaz "do placu".
Co takhle udělat nějaký společný let do Helsinek, Athén atd., prostě při poslední příležitosti si tam regulérně linkou zaletět... Co vy na to?[/quote]
Neco vymyslime :)
[quote="Schindler"]Jenom Jirka Hons možná dává supinku lidí na Crosss the Pond, let s LKPR - TNCM. Pořádně jsem sice s ním nemluvil, ale mohla by se zorganizovat, kompletně velká parta a dát si to okolo celýho světa? :D[/quote]
Jo pod to se podepisuji, navíc to je hned po RTH, tak by mohlo být i nějaké ATC online. Kdo vlastní A340, 380, 747, 777, nebo i něco jiného s doletem na TNCM, tak se k nám přidejte :)
[quote="Schindler"][quote="marenadl3"]Teď mě napadla další (možná dobrá) věc..
Bylo by možno dát do "Mapy letů" něco jako "sleduj"? Dík.[/quote]

Můžu se zeptat, jak to myslíš?[/quote]

Když prostě někam někdo letí, tak abys nemusel pořád "šachovat" s obrazovkou, kde je, ale dal bys sleduj a posouvala by se ta obrazovka sama. Jasné? :D
[quote="marenadl3"]Teď mě napadla další (možná dobrá) věc..
Pokud najedes kurzorem na status letu, mapa se vystredi na aktualni pozici :)
[quote="rc_czech"][quote="marenadl3"]Teď mě napadla další (možná dobrá) věc..
Pokud najedes kurzorem na status letu, mapa se vystredi na aktualni pozici :)[/quote]

Jo, to je jasné, ale musím klikat pořád, ne? :)
Proto se ptám, jestli by bylo možno a jestli někdy v budoucnu tam prostě přibude tlačítko "Sleduj", který bude "popojíždět" za Tebe. ;)
Ahoj. Spíše dotaz na IT. Pod svým profilem mám nálet 275:27, ale když se podívám do seznamu pilotů, záložka 700 - 800, je tam napsáno 284:19. Ten druhej čas je lepší :) ale co platí a jestli těchto chyb je víc...? Jsem tedy na mobilu, jestli náhodou on náhodou nehází chybu. Ráno kouknu na PC.
Zdravim
v archívu sem objevil vlákno s názvem Roster\'s of pilot\'s. Ve zkratce šlo o to, že kdo měl zájem a nechtěl přemýšlet, kam a kdy poletí, tak si nechal vytvořit letový plán na týden dopředu.
Nevím, proč to tenkrát zaniklo, ale chtěl bych se zeptat vedení ČSAv, jestli by, v případě zájmu pilotů, bylo možné toto obnovit.
JK
No možné to je. Každopádně pokud to nemá být jen tupý náhodný generátor, tak je to nástroj komplexností srovnatelný z FlightPlannerem, spíše však o dost složitější. Tupý náhodný generátor asi nikdo nechce, že...
Nicméně ano, dovedu si to představit.

1. v kalendáři vyberu dny a hodiny, kdy mám čas, kolik letů chci maximálně odletět apod.
2. systém mi vybere z letového řádu na základě reálných časů destinace, které jsem schopen na základě parametrů odletět a pospojuje mi je ve funkční celek
3. po potvrzení tyto lety \"bookne\" a tím pádem je nenabídne nikomu dalšímu
4. a na závěr vyhodnotí, jak jsem splnil / nesplnil plán

Čili tuny, tuny práce.
[quote="oupa"]3. po potvrzení tyto lety "bookne" a tím pádem je nenabídne nikomu dalšímu[/quote]
Myslím si, že bookovat by se to nemuselo - v tom případě by se zamezil přistup ostatním na tuto linku na daný den...
Další případ by byl, že pokud by byl uskutečněn nějaký sraz a toto by se "booklo", tak nikdo jiný už nepoletí pod ČSAv...?
Ale né, to by se booklo jen v rámci toho systému, aby tu samou linku v ten samý den nedal do plánu více pilotům. Jinak by samozřejmě mohl letět kdokoliv kdykoliv kamkoliv, toho se to vůbec nedotýká.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 37