VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By firlet
Ach soooo .. tak tady .. ale to neni planner, ale rozpis akce :-) no neva .. Vlada minule psal za letu, ze se domluvime individualne, proto se ptam ...
By oupa
Časy na stránce Tour jsou v UTC, a můžeme je vzít jako návrh pro sraz. Stejné časy bude ukazovat planner, akorát v něm se lety objeví až v den platnosti. Takže ve středu sraz 1730Z, odlet 1800Z?
By mipeba
Letim za váma sólo a vzal jsem to kvůli doletu B738 přes Island a Newark. Absolutně jsem se strácel v jejich STARECH a SID. Pro naplánování trasy jsem použil Routefinder a to je úplné neštěstí. Hledá to trasu VOR to VOR. To nechápal ATC v Newarku proč tak blbě plánuju. Najít k poslednímu bodu STAR do Chicaga nereálné. Ale pak mě osvítilo použít vRoute a tam najdete správnou cestu i se STARem.
Jak prosté...
By vinil
V US vam doporucuji pouzivat simroutes:
http://www.simroutes.com/fb2/showplans.aspx
SID a STAR se obvykle nemeni, protoze obsahuji varianty pro vsechny obvykle rwy. Proto se take pisou do flightplanu.

Jednodussi to naopak byt nemuze ;-)

(Osobne take doporucuji si NEvybirat RNAV SIDy a STARy... v US (na vatsimu) je to jen zbytecne slozitejsi.)
By oupa
Případně oblíbené flightaware.com.
KEWR - KORD -> COATE J36 FNT WYNDE4
KORD - KOMA -> IOW DSM LANTK1

Odletovky bych taky moc neřešil. Pokud byl řídící, nepamatuji, že bych letěl RNAV odletovku (ORD, JFK, LAX...) - vždy to bylo vektorování.
U příletovky to podle mých zkušeností chodí cca jako u nás, akorát prostě většinou končí poznámkou, že dál to bude vektor.
By vinil
Flightaware je db realnych letu, simroutes naplnuji jednotlive (v)artcc.. pro vatsim se zda tedy vhodnejsi (v simroutes jen obcas najdete starsi cislo u SIDu nebo STARu). SID se samozrejme pouziva. Nektera letiste maji jakysi souhrnny (a stejnojmenny) SID, takze jde o trasy \"EWR1 COATE J36 FNT WYNDE4\", resp. \"ORD5 IOW DSM LANTK1\" zapsane \"lezerne.\"

Ale proc si nevymyslet vlastni zpusoby a vlastni interpretace ;-)
By Dagger
O půl šesté světového času mě tam máte. Se 738.
By oupa
Kdo se chystá letět na výlet v neděli, doporučuji nelenit a vepsat na Avsimu do vyhledávače \"aspen\".
Vypadnou zajímavé věci, zejména pěkná fotoreal scenérka a nebo přidání lokalizéru do FS9, což se může hodit.
Obrázek
By JKol
Zatím to je 50/50, ale pokud bych to zítra stihl, tak odlet nejdřív v 1820z
Kamarádi, mohli by jste počkat?
By oupa
[quote="Dagger"]Za mě určitě.

Vláďo, vím, že to není ta o které mluvíš, ale nevíš jestli http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=41650%22 není zimní?
Když už jdeme lyžovat, tak tam chci mít sníh...[/quote]

Podle readme je zimní, ale není to fotoreal. Zřejmě přidá jen sjezdovky na místa, kde je v default scenérce les.
By Schindler
Rozumím, takže snad se mi stáhne celá scenérie. Dám si to s Airbusem, snad kolega JK v nouzi poradí :D
By Schindler
Ještě mám dotaz, je sraz tedy v 19.30, jak byl plánován původně, nebo až na těch 20.20, jak se psal JK a Honza říkal, že počká?
By Dagger
Já počítám s čekáním...
By Schindler
Tak já si jdu dát sprchu, letadlo připraveno. Takže I´m waiting for you. Jackob :)
By oupa
Tak první let je za námi, na začátek to bylo dobré, 7 kousků odlétlo, 6 přistálo. Na O\'Hare přítomní starousedlíci uznale pokyvovali hlavami. Dorazil i vítaný host, děkujeme. Fotky přikládám, na viděnou v sobotu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
By vinil
Co se v Cessne naucis, v 747 jako kdyz najdes ;-)

Obrázek

Mam priste pustit TeamSpeak server? Pri letu do Holandska to pomerne fungovalo...
By oupa
To my dokonce máme (nebo aspoň měli jsme) na csavirtual.cz funkční teamspeak. Ale jestli nebude jednodušší private voice přes Vatsim.
By vinil
Aha, no private voice Xsquawkbox neumi, takze toho se nemohu zucastnit.
By oupa
Ok, tak zkusíme Teamspeak, mrknu jestli nám to na serveru ještě funguje a dám vědět.

Edit: Ok, tak TS server csavirtual.cz stále funkční, je to tedy pro verzi 2. Postup pro připojení už máme hezky popsaný na stránce VFR koutku, pro který se to s úspěchem používalo: http://www.csavirtual.cz/cs/vyukove-cen ... e-pripojit
By mipeba
Nešlo by protáhnout platnost modrých \"výletních\" linek. Rád bych obletěl všechno, ale velikonoce a jiné výkend záležitosti to komplikují?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12