VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Filipos
Ne. Po rychlosti VR přitáhneš a rychlostí cca 3°/sec se zastavíš na 10° podélného sklonu (abys neprovedl tailstrike, viz. tabulka co jsem nedávno postoval - kdy se co dotkne při jakém sklonu a náklonu). Čekáš na callout \"positive climb\", abys viděl, že už si nad zemí, pak teprve můžeš zvyšovat náklon až na těch 20°. Vidím, že to bylo v SOPu nedostatečně zdůrazněno a bude upraveno.

V praxi to probíhá následovně. Přitáhneš joy/berany k sobě, podle potřeby mírně povolíš, aby se rychlsot rotace zastavila na požadované hodnotě. V 10° pitche povolíš ještě víc až do calloutu, pak zase přitáhneš. Je to ve skutečnosti takové zhoupnutí a říká se, že na plynulém provedení se pozná kvalita pilotáže :)

Šemík je super, divím se, že testuješ až teď :)

PS: tady je to docela dobře vidět.
By FSPilot
Ahoj, mám s tím problém. Nemůžu to ani spustit. Dle readme je možné rozbalit archív kamkoliv, ale ať je v C/program files, nebo kdekoliv jinde, při spuštění přes csav_semik.exe se objeví následující háška:

FMODNet.FMODException:Error:ERR_OUTPUT_CREATEBUFFER. Description Error creating hardware sound buffer. at FMOD.RESULT b__7()
v FMODNet.SoundDevice.SafeCall(Func\'1 call, Boolean throwOnError)
v FMODNet.SoundDevice.c__DisplayClassa.b__4()
v System.Threading.ThreadHelper.ThreadStart_Context(Pbject state)
v System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
v System.Threading.ThreadGelper.ThreadStart()

A mám na výběr \"Přerušit\", \"Opakovat\" nebo \"Přeskočit\" a cokoliv zmáčknu, vyskočí chybová hláška s klasickým tlačítkem \"don\'t send\" a fajrunt... :(
By oupa
Psal jsem že vaše chybové hlášky přes fórum řešit nebudu. Prosím poslat popis chyby a okolnosti vzniku na můj mail uvedený v readme. Připojit semik.log.
V .NET to nebude, chybu hlásí zvuková knihovna FMOD. Zkusíme dát novější verzi.
By Bromus
Měl bych dotaz ohledně šemíka, včera jsem ho stáhl a prvně spustil a začal se v něm hrabat. Používám B737-800 byl sem zvyklej letadlo naložit nákladem a palivem přez fuel and payload manager (defaultní z FS), nicméně nějak mi nesouhlasej hodnoty z šemíka a FSky vůči sobě (sem si vědom rozdílu kg vs pounds). Při naloženém letadle 153.129 pounds z 173.000 mi šemík signalizuje u hmotnosti (!) -(žeby přetížení letadla?) což je dost brzo ...

Dále část passengers zde se nagenerujou kaštani a náklad, nicméně to nemá žádnej vliv na hmotnosti jak v šemíku tak v FSce jaká je běžná praxe ? Nechat nagenerovat náklad a podle toho upravit tonáž letadla v FSce nebo mit nastavenou tonáž na \"libovolné\" hodnoty a nechat šemíka ať si generuje co chce ?
a další dotaz jde někde přepnout šemíka aby ukazoval hmotnosti v poundech ?

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
By oupa
Přepiš si aicraft.cfg tak, aby bylo icao letadla B738 a ne B737, které tam máš teď. V pravém sloupci se ukazují pro kontrolu hodnoty, které čte z FSky - aktuálně tedy čte a zobrazuje hodnoty pro B737, bez ohledu na to, co vybereš v políčku aircraft.
Kaštani se nagenerujou, nicméně změnit to musíš ručně, tohle má každý addon jinak.
Nejde.
By mipeba
Nějak nerozumím tomu novýmu tlačítku - Load Briefing. Nějaký bližší info, plíííz.
By oupa
Flight Planner na webu - připravíš si let - vygeneruješ Briefing package - a v Šemíku si nahraješ ty parametry, aby ti to sedělo
By mipeba
To jsem právě zkoušel a vzhledem k tomu že mám IE8 mi to nefunguje. Nejde mi vybrat letadlo - rozbalovátko je prázdné.
A navíc jsem nepřišel na to jak přidat nebo změnit trať. Nebo budou stále aktuální dle aktuálního AIRAC?
By oupa
Nyní by to mělo fungovat i v tvém milovaném IE8.
Tratě - ideální stav - vždy validní k aktuálně nahranému airacu, pro všechny linky - hudba vzdálené budoucnosti. Uživatelské tratě - zvážím - přece jen označení Company routes pak ztrácí smysl.
By Franc
[quote="oupa"]Přepiš si aicraft.cfg tak, aby bylo icao letadla B738 a ne B737, které tam máš teď. V pravém sloupci se ukazují pro kontrolu hodnoty, které čte z FSky - aktuálně tedy čte a zobrazuje hodnoty pro B737, bez ohledu na to, co vybereš v políčku aircraft.
Kaštani se nagenerujou, nicméně změnit to musíš ručně, tohle má každý addon jinak.
Nejde.[/quote]

Můžeš prosimtě pro nás pomalejší napsat kde a jak ten soubor editovat ?

[fltsim.4]
title= CSA 800W
sim=B737-800WL
model=WLVCCAB
panel=VC
sound=
texture=CSA
atc_id_color=0xffffffff
atc_id=738
atc_airline=
atc_flight_number=738
ui_manufacturer=Boeing-PMDG
ui_type=737-800 - Virtual Cockpit & Cabin
ui_variation= CSA w/Winglets
description=Boeing 737-800 with CFM56-7B26 engines v 1.0\\nPrecision Manuals Development Group\\nwww.precisionmanuals.com \\nFor use with BOEING 737: The Next Generation by PMDG \\nFor Technical Support please visit www.precisionmanuals.com or email support@precisionmanuals.com \\nPMDG Developer and Customer Forum available at our website. \\nSounds Developed in conjunction with SkySong Soundworks \\nFSUIPC Commercially Licensed from Pete Downson \\nAll Artwork encoded using Digimark Technology \\nFor Registration or License Questions please contact registration@precisionmanuals.com \\nThank you for supporting PMDG!\\n
visual_damage=0
atc_heavy=0
kb_reference=PMDG737NG_REF
kb_checklists=PMDG737NG_CHECK

Kterej z těch řádků mam upravit ?
By rc_czech
je to:
[General]
atc_type=BOEING AIRCRAFT
atc_model=B738
editable=0
performance=
By Čondra
Ahoj,
docela rád bych u Šemíka přivítal, takovou spíše \'\'estetickou\'\' úpravu. Když si dám Šemíka někam do ProgramuFiles a udělám si zástupce na ploše, tak to dělá hrozně ošklivý čtverečky...

Nešlo by něják \'\'upravit\'\'?

Já vím, je to drobnost, ale mlátí to na tý ploše do očí..

Dík, Čondra
By oupa
Good one :)
U zástupce lze změnit ikonu pokud vím, nicméně až se jednou zas dostanu k Šemíkovi do stáje, podívám se mu na ikonku.
By Čondra
A máš nějákou ico vhodných rozměrů?
By Tommy
Ahoj, nevíte co s timhle ? Obrázek

Let to zapíše, ale nevysílá ho přes ČSAv TV a Ivo nehlásí :) :(
By oupa
Bugreporty na e-mail (uvedený v readme nebo v kontaktech na webu).
Jinak řešením by mělo být vypnout Ivoše, což by mělo odstranit ty chybové hlášky.
By roadmonster
[quote="Čondra87"]A máš nějákou ico vhodných rozměrů?[/quote]

Co například dát Rclick -> Vlastnosti -> Změnit ikonu -> Procházet -> vlézt do složky s FlightSimulatorem a najít si některé z letadýlek? Nabízí se modré, žluté a šedivé, používáš-li FSX, ale i FS9 má myslím nějaké k dispo.
By oupa
Upozorňuji na aktuální update a v něm změnu tratí pro Wilco - zrušena (alespoň prozatím) podpora Airbusa a naopak přibyla podpora pro B737.
By Kučera
Hezké a pohodové léto Všem.
Rád bych touto cestou poděkoval za prográmek šemík, ktertý mne teprve dnes ráno předvedl co dokáže. Lítám za ČSAv již osmý rok v součastnosti mám pod volačkou CSA193 nalétáno na Vatsimu 911 hodin. Za tu dobu jsem Fsku zaplácal vším možným od scenerií, až po různé druhy letadel a jejich livrejí. Blesk, který z ničeho nic přišel minulý čtvrtek udělal všemu konec odešel modem a sním i základní deska PC. Dovolená začala přeinstalací PC díky mému synovi a pak už jsem jen byl nucen znova vyhledat vše potřebné a oživit FSku. Byl jsem mile překvapen jak to jede s lepším procesorem a z vyčištěnými soubory pro létání.
Děkuji tedy ještě jednou Vláďovi za Šemíka a taky za trpělivost kterou měl při posílání mých dotazů na funkci tohoto programu. Nakonec byl problém zas ten známý mezi židlí a klávesnicí.
Všem kolegům přeji hodně úspěšných letů , trpělivost ,pochopení a vzájemnou solidaritu při setkání v našem virtuálním provozu.

Honza
By oupa
Honzo, já to tušil :). Díky, jsem rád, žes to konečně vyřešil. Ať to lítá!
By oupa
Nová verze zkouší vyřešit problém těch, kterým se Šemík po nějakém záseku FSky odpojuje a neukončí let. Vzhledem k tomu, že mě se tato situace nepodařila zduplikovat, je potřeba to otestovat ostrým provozem.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16