VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
Lze Šemíka úplně obejít? Vím, že to nějak jde ručním započtením letu v kritických případech pomocí zásahu admina u ČSAv, ale jde mi o to, jestli se u ČSAv dá lítat systematicky bez něj.
Důvod: FSUIPC mi zasekává FSX.
Problém: reinstall není možný, při stěhování jsem ztratil krabici se všema instalačkama a SW na mém PC musí vydržet status quo minimálně ještě rok.
[quote="oupa"][quote="mipeba"]Šlo by do Šemíka přidat venkovní teplotu? Tam na začátku jak vyplňuji (načítám data) FLP. Je tam vítr, tlak. Třeba by šla i ta teplota.
Děkuji[/quote]

Asi šlo, ale jen jako pro info?[/quote]
No pro výpočet pro vzlet. QNH i vítr vždy sedí, tak předpokládám, že by měla i teplota ne? Nebo se ty hodnoty berou búhví kde a není dobré s nimi počítat (i když teda jak říkám, tak zatím vždy sedí)?
Systematicky můžeš používat formulář na zaslání letu - je sice pracné to vyplňovat, ale pro admina je to na jeden klik.
Nicméně právě mě něco napadlo, jak ten formulář vylepšit.
[quote="oupa"]Systematicky můžeš používat formulář na zaslání letu - je sice pracné to vyplňovat, ale pro admina je to na jeden klik.
Nicméně právě mě něco napadlo, jak ten formulář vylepšit.[/quote]

Jestliže tohle byla odpověď na můj #351 (jakože asi byla), vylepšit by se to dalo třeba importem FSPax formu? :) To je zas na jedno kliknutí pro mě.
[quote="roadmonster"][quote="oupa"]Systematicky můžeš používat formulář na zaslání letu - je sice pracné to vyplňovat, ale pro admina je to na jeden klik.
Nicméně právě mě něco napadlo, jak ten formulář vylepšit.[/quote]

Jestliže tohle byla odpověď na můj #351 (jakože asi byla), vylepšit by se to dalo třeba importem FSPax formu? :) To je zas na jedno kliknutí pro mě.[/quote]

Spíš to vyloupnem z vataware.
Zeptej se Jindry, u AP bylo vataware značně sucking (minimální údaje o letu, časté vypadávání). Navíc si s letadlem můžu během letu dát looping a pokud to přežiju, nikdo u ČSAv nic nepozná... takže k reportování o incidentech naprosto k ničemu.
No, však to je taky nouzové řešení pro zjednodušení vyplnění formuláře, ne jako náhrada Šemíka. Když už, tak to využijí všichni, komu třeba spadne, a nemají zrovna FSPax. A když vypadne vataware, tak to holt vyplní ručně.
[quote="oupa"]Systematicky můžeš používat formulář na zaslání letu - je sice pracné to vyplňovat, ale pro admina je to na jeden klik.
[/quote]

...tak schválně ;)

No vypadá to funkční, nicméně si přidejte do DB ICAO "E135", uvidíte ho teď častějc ;)
(Wrong ICAO!!! v seznamu letů)
By DngrsKuzle
Šlo by ve flightplanneru udělat tlačítko, které by mi vyplivlo trať ve formátu *.pln? Třeba ActiveSky a různé fuel managery pak po importu tohoto souboru spočítají větry, respektive palivo.
Ono vlastně .pln se dá nacpat i do SQWB či FSInn, ne? Jestli ano, tak doporučuji to exportovat jako předvyplněný VATSIM Flight Plan, aby tam byla tak moc pěkně vyplněna i ta kolonka s poznámkou.
[quote="Roman Silinek - LETECTVÍ VŠEOBECNĚ"]Ad letovy rad CSAv:
CSAv promitnou do sveho zimniho letoveho radu veskere zmeny v letovem radu CSA.
Tak jako jsme se jiz rozloucili s lety do zamori, budeme se muset rozloucit i s lety na britske ostrovy (v ramci Letoveho radu). [/quote]

Tímto bych chtěl ČSAv oficiálně požádat, jestli by některé destinaci, které se museli vymazat ,nešli dát do nějakého charter seznamu. Je mi jasná funkce ČSAv OnDemand,ale přece jenom zaplatit za let do EGLL nebo LOVV 2500 mi přijde trochu moc. Proto bych udělal něco jako chartery do oblíbených destinací za nějaký symbolický poplatek. Co vy na to ?
[quote="rc_czech"][quote="kopcimek"]Co nám chudákům virtuálníkům zbyde za destinace?? [/quote]

Vychodni trhy :D
Budeme muset zaradit nejaky vycvik na let s metrickym systemem ;)[/quote]

Prosimtě kontaktuj mě nějak...potřebuju něco probrat :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 37