VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
Díky za započtení! Jinak teď letím LEPA-LKPR a na mape na csav.cz jsem u pobřeží Itálie a na Server Infu jsem už nad Rakouskem a Šemík mi hlásí: Waiting for connection to FS Flight mode: Cruise

Takže předpokládám, že se mi to znovu nezapočte.
Ahoj, chtěl bych jen poprosit někoho, kdo upravuje stránky ČSAv aby smazal dva obrázky ve veřejné galerii ode mne (CSA389: večerní přílet a odlet)
se kterýma se něco nepovedlo. Dík
[quote="oupa"]Proč prosím zcela individuální záležitost řešíš prostřednictvím fóra? Je problém najít na webu kontakt a poslat e-mail?[/quote]

Pro lidi kteří nevědí jak používat hlavu, je to velký problém.
T: Mě se zdá, že si z náš už trochu děláš srandu těma přihlouplejma dotazama...
[quote="Všeobecné směrnice pro piloty ČSAV"]
8 Pilot ČSAV může přeskočit hodnost First Officer v případě, že prokáže v testu na hodnost SF/O znalosti potřebné pro tuto hodnost.

9 Od funkce First Officer má pilot povinnost létat. Minimální nálet je 2,5 hodiny/měsíc.

10 Pilot ČSAV může zažádat o "dovolenou" během které neplatí odstavec 8 této směrnice. Maximální doba dovolené je šest měsíců. Vedení Českých Virtuálních Aerolinií není povinno dovolenou schválit.
[/quote]

Najdi chybu ;)
Moje přání by bylo, jeslti by v šemíkoj šlo udělat to boardování paxů volitelné, tj abych to nemusel dělat když chci logovat let přes Šemíka. Jde mi o to, že u MDčka si naloaduju přes Load Managera od letadla, který mi ty PAXy nějak rozmístí a pak mi z něj vypadne TakeOff Center of Gravity. Když si nechám naloadovat přes Šemíka (třeba i stejnej počet pax), tak nevim jak je rozesadil v letadle a tím pádem nevím TOCG.
[quote="roadmonster"][quote="Všeobecné směrnice pro piloty ČSAV"]
8 Pilot ČSAV může přeskočit hodnost First Officer v případě, že prokáže v testu na hodnost SF/O znalosti potřebné pro tuto hodnost.

9 Od funkce First Officer má pilot povinnost létat. Minimální nálet je 2,5 hodiny/měsíc.

10 Pilot ČSAV může zažádat o "dovolenou" během které neplatí odstavec 8 této směrnice. Maximální doba dovolené je šest měsíců. Vedení Českých Virtuálních Aerolinií není povinno dovolenou schválit.
[/quote]

Najdi chybu ;)[/quote]

Opraveno, ale stejně na tento bod každej dlabe... :)
[quote="mipeba"]Šlo by do Šemíka přidat venkovní teplotu? Tam na začátku jak vyplňuji (načítám data) FLP. Je tam vítr, tlak. Třeba by šla i ta teplota.
Děkuji[/quote]

Asi šlo, ale jen jako pro info?
[quote="Pavel"]Moje přání by bylo, jeslti by v šemíkoj šlo udělat to boardování paxů volitelné, tj abych to nemusel dělat když chci logovat let přes Šemíka. Jde mi o to, že u MDčka si naloaduju přes Load Managera od letadla, který mi ty PAXy nějak rozmístí a pak mi z něj vypadne TakeOff Center of Gravity. Když si nechám naloadovat přes Šemíka (třeba i stejnej počet pax), tak nevim jak je rozesadil v letadle a tím pádem nevím TOCG.[/quote]

To bude asi nedorozumění, Šemík žádné pasažéry do letadla neloaduje. Tím buttonem pouze vytáhne z webu obsazenost a sdělí ti číslo. Pokud si předtím vytvoříš Briefing, tak vytáhne to číslo, které bylo použito pro Briefing. Tento počet pax si potom (pokud chceš), naloaduješ svým Load Managerem do letadla.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 37