VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Filipos
V reálu letěla OK-HCA přes Gatwick a HCB přes Berlín :) (HCC9996/8)
By tmx
V souvislosti s tím mě ale napadlo, jestli by nebylo vhodné vypnout letní chartery, které byly prodlouženy?
By SenorAmigo
Pro ty co nesledují naši FB stránku a stránku csav.cz :
Je tam poděkování za vaši podporu, vaše létání a také oznámení o tom, kdo obdrží jako odměnu za aktivitu kalendář s letadly ČSA na rok 2012 + možná i nějaké lítání na simulátoru B737 v Klášterci.
Kalendářů se bude rozdávat 6. Pět dostanou piloti dle největšího počtu letů
Michal Němec
Jan Sosna
Martin Vojík
Jakub Kalník
Bedřich Schindler

a ten poslední kalendář jsme za instruktory vybrali pro toho, kdo v uplynulém roce udělal největší pokrok. Je to Radomír Jedlička, který dle nás projevoval největší aktivitu při zlepšování svých leteckých dovedností a znalostí, a to přesto, že začínal úplně od nuly. Pochvalu si zaslouží i ostatní piloti, co byli ve výcviku. :) Bylo to s váma super.
Děkujeme za vaši přízeň a podporu

Budeme se těšit zase v novém roce
By firlet
[quote="SenorAmigo"]Pro ty co nesledují naši FB stránku a stránku csav.cz :
Je tam poděkování za vaši podporu, vaše létání a také oznámení o tom, kdo obdrží jako odměnu za aktivitu kalendář s letadly ČSA na rok 2012 + možná i nějaké lítání na simulátoru B737 v Klášterci.
Kalendářů se bude rozdávat 6. Pět dostanou piloti dle největšího počtu letů
Michal Němec
Jan Sosna
Martin Vojík
Jakub Kalník
Bedřich Schindler

a ten poslední kalendář jsme za instruktory vybrali pro toho, kdo v uplynulém roce udělal největší pokrok. Je to Radomír Jedlička, který dle nás projevoval největší aktivitu při zlepšování svých leteckých dovedností a znalostí, a to přesto, že začínal úplně od nuly. Pochvalu si zaslouží i ostatní piloti, co byli ve výcviku. :) Bylo to s váma super.
Děkujeme za vaši přízeň a podporu

Budeme se těšit zase v novém roce[/quote]

Ooooo .. Vazeni panove instruktori, dekuji za uznani a musim podekovat za zde vymysleny system a podporu od vas, protoze pri uz nekolika sletech nejen v CR, ale i v zahranici mi vsechny informace a postupy hodne ulehcily zivot, zajistily vetsi zabavu a odlehcily ATC :-)

Horsi je, ze uz zase zacnu brzy otravovat - jen co se mi povede udelat teoreticky test na CPT :-)

Preju krasne svatky a jeste lepsiho Silvestra ..

Diky
By marenadl3
Také gratuluji a přidávam navíc jeden dotaz.

Nemělo by se to hodnotit podle letových hodin, nikoliv podle počtu letů? Někdo má třeba méně letů, ale zase lítá vzdálenější a časově náročnější destinace... :)
Prosím, nikdo to neberte jako narážku, toto je zcela obyčejný dotaz. Díky. :)
By mipeba
No hele ono je to celé tak trochu nespravedlivé. Já mám holt možnost takový nálet mít a jiní ne.
Myslím, že bych věděl jak na to, jenže je to moc práce a otázka zní jestli se to vyplatí. Občas koukám na mapů letů ČSAv a v kombinaci s vRoute se někdy nestačím divit.
Let z Hurghády do Prahy ve FL280 B738. Nebo třeba kouknu na TV a dotyčný má prázné nádrže v křídlech a plný centr. Nebo třeba nám pilot u toho usne a o pár desítek mil přelítne Prahu.
Některé věci by asi měli jít nějak vyčuchat ze Šemíka....
Ale zpět na začátek mé myšlenky, stálo by to asi hodně práce a usilí udělat systém hodnocení který by byl spravedlivý. A stejně by ho asi někdo napadl...
No holt mám možnost více létat, a to bych přál vám všem kluci.
By Lapak
[quote="marenadl3"]Také gratuluji a přidávam navíc jeden dotaz.

Nemělo by se to hodnotit podle letových hodin, nikoliv podle počtu letů? Někdo má třeba méně letů, ale zase lítá vzdálenější a časově náročnější destinace... :)
Prosím, nikdo to neberte jako narážku, toto je zcela obyčejný dotaz. Díky. :)[/quote]

IMHO je z těchto dvou variant spravedlivější právě počet letů. Protože co si budem povídat, co je na tom letu to "nejtěžší" je příprava, vzlet, dejmetomu stoupání a pak klesání a přistání. Let v hladině už zas tak moc snahy nevyžaduje, max. nějaký step-climby. Maximálně co děláš při letu v crz tak plánuješ přistání... Proto mi přijde spravedlivější hodnotit počet vzletů a přistání, než počet hodin strávených v hladině (kdy v tom cockpitu vlastně ani nemusím většinu času být...)
By mipeba
Souhlas Jakub. Prostě nějaké komplexnější hodnocení (jak plusové body, tak i trestné mínusové).
Jenže aby to bylo 100% spravedlivé je asi nereálné.
By oupa
Chtěli jsme jednoduše ocenit prostou aktivitu, takže proto jsme do toho nemíchali incidenty, zbytkové množství paliva či alkoholu, ani dobu, kdy byly lety provedeny a podobně. Aktivita je pro mě počet letů. A Michal má pravdu v tom, že nemám aktuálně času nazbyt v tom ohledu, abych takovou statistiku, ze které by vypadl ten nejlepší überpilot vymýšlel, a vlastně ani nechci protože tuším, že by to nedopadlo dobře :)
By oupa
Jinak takto, tabulka podle letových hodin obsahuje obdobný seznam pouze v jiném pořadí, plus se nám tam na hezké páté místo vklínil jeden nejmenovaný vytrvalec s vojenským transportním letounem, a vyhrál by to samozřejmě Martin Vojík, pravidelně a trpělivě testující dolet strojů ATR.
By SenorAmigo
Dle tohoto článku na airways.cz : http://airways.cz/clanek/2012-03-02/hol ... nd-express

se chystá spolupráce s Iceland Express minimálně další rok. Přibudou další linky. Mezi nima také přímé spojení mezi Islandem a Prahou. Zajímavostí je, že HCA budou lítat také z letiště AKUREYR (BIAR), kde jsou velice zajímavé přiblížení. Pro letadla co jsou na to certifikovaná ILS 5° nebo pěkně vyosený LOC/DME 3°, či circle to land. Nadmořská výška letiště je 9ft a okolní překážky mají až 5060ft. Pro zájemce mapy zde: http://caa.is/media/PDF/AD_2_BIAR.pdf

Linky budeme přidávat do našeho letového řádu souběžně jak se budou lítat v realu.
By CSA075
[quote="SenorAmigo"] Zajímavostí je, že HCA budou lítat také z letiště AKUREYR (BIAR), kde jsou velice zajímavé přiblížení. Pro letadla co jsou na to certifikovaná ILS 5° nebo pěkně vyosený LOC/DME 3°, či circle to land. Nadmořská výška letiště je 9ft a okolní překážky mají až 5060ft. Pro zájemce mapy zde: http://caa.is/media/PDF/AD_2_BIAR.pdf
[/quote]

Tak to aby se pomalu začala hledat nová scenerka, už se těším.....

Měla by být součástí Iceland X od Aerosoftu
By SenorAmigo
Rád bych do našeho týmu instruktorů přivítal Pavla Kubáče .
Pavel je dlouholetý člen ČSAv a má hodnotný nálet i v reálu, včetně vlastnictví licence ATPL Frozen.
Těším se na spolupráci, lepší efektivitu a nové oživení našeho působení.
Doufám, že Tě to bude bavit a svěřenci budou vždy pilní :).
By CSA075
Já se na spolupráci také moc těším, co se týká zábavy tak tam strach nemám, jinak bych do tohoto nešel a co se týká svěřených oveček, to nebude záležet jen na mne :)
By kopcimek
Tož vítej pane kolego! S těmi ovečkami je někdy těžké pořízení, ale věřím, že to zvládneš ;)
By CSA075
Ahoj Peto, diky a také se těším na spolupráci a doufám že se také někde uvidíme, ať na nějakém meetinku a nebo v Klášterci....
By Alfista164
I když se zpožděním, ale přeci. Také Tě vítám a hodně pevných nervů do budoucna! :)
By oupa
V souvislosti se stěhováním serveru bych rád požádal ctěné pilotstvo, aby nějaký čas používalo pro přístup na web adresu http://www.csavirtual.cz. (new.csav.cz bude ještě nějaký čas ukazovat na starý server, kam dám pouze redirect).
Dále bude od pondělí nutno updatovat Šemíka, jehož nová verze bude k dispozici během víkendu. Poslední let na starém serveru prosím ukončit do nedělní půlnoci (ideálně dříve).

Na adrese http://new.csavirtual.cz již nyní běží mirror webu z dnešního odpoledne, pokud chcete, přihlašte se a zkuste funkce - případné chyby reportuje mailem. Díky.
By mipeba
Server password - na tom končím ve verzi na Androidu i v PC na Win. Zkoušel jsem to co mám pro přístup na web a nic. Mohl bys mi to dát do mailu. Chápu že dávat to sem není ono. Dík
By oupa
Po větších či menších peripetiích jsem dnes aktualizoval letový řád. Obsahuje pravidelky ČSA, reálné květnové lety HCC, které jsme nastavili až do 31.10. a codeshary, které má ČSA v tištěném řádu.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 15