VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
Zdravím, mám jedno takové přání. Bylo by prosím možné přidat do letového řádu linku z Prahy do Dubaie? LKPR - OMDB. Asi to nebude podle reálu, ale jestli by to bylo prosím možné. Přijde mi to jako zajímavá destinace tak mě to tak napadlo. Díky! :)
Nad přidáváním čistě ČSAV charterů, které nemají reálný podklad, jsme už diskutovali a prozatím to vypadá, že určitě nebude nic dřív než od letního letového řádu (tj konce března).
By Fila69
Zdravim všechy moje budoucí kolegy. Jsem tu nový a moc zkušeností s FSX nemám pač mám ho chvilinku tedy od vánoc. A chtěl bych se vás tady zeptat kdepak bych moch stáhnout všechny stroje co má ČSAV ve své flotile.
Vítej mezi námi. Výrazem \"stroje\" myslíš ony samotná letadla, anebo máš na mysli jen repainty ve zbarvení ČSA na addony?
Protože je to tak, že si nejdřív musíš stáhnout (placený či freeware addon letadel do FSX se kterýma chce lítat-záleží co komu vyhovuje víc) a na ten pak z našich stránek (sekce Download) můžeš stáhnout zbarvení ČSA.
By Fila69
Ano já jsem myslel čistě modely. Reskíny jsem si stáhl ale nedošlo mi že v defaultní letadla jsou jiná teda jiný typ. No tak kdysi jsem u kámoše na notesu lítal s A321tkou a s Yoistikem ale bohužel Yoistik nemám a ná klávesnici to jde huř a tak spíše lítam s Boeingem (samozdřejmě defaulním). A tak jsem se tu chtěl optat jestli by nebyl nějakej odkázek na ty addony na které je tady zbarvení ČSA.
No tak ty addony jsou v drtivé většině placené (mají mnohem lepší letový model, palubní počítač atd).
Doporučil bych v první řadě pořídit joystick (teď v lednu jsou slevy skoro všude, určitě půjde sehnat třeba - 30 %, navíc to nemusí být nic tak super, stačí nějaký za +- 700-1000 Kč (třeba Saitek Cyborg)).
Potom se začít učit nějaké základy navigace s maličkou cessnou (tady na foru jsou mraky podkladů k učení) a až když víceméně budeš umět létat, přejít na dopraváky. Je to celkem dost učení, ale stojí to za to! :) Po čase zjistíš, že ty defaultní dopraváky jsou moc jednoduchý a rozhodneš se koupit si nějaký profi. Ale to je opravdu v řádu měsíců, ne dnů, nesmíš na to tak moc spěchat! ;) Kdyby sis koupil hned profi addon, stylem pokusem-omylem se naučíš naprogramovat FMC, ale víceméně nebudeš umět létat a nebudeš o tom nic vědět a to je škoda. ;)
By Fila69
no já jsem teď našel Airbusi v nějaké sadě a koukal jsme na obrázky a byli moc pěkný a i ten kokpit propracovanější a i ten monitor který ukazuje dráhu letu.Ale asi zatim bych byl rád kdyby se našel nějakej model který by byl free a na který by si dali použít ty skíny ČSA, na trenovaní offline. No o Yoistiku přemejšlim ale přemejšlel jsem o tom co je ve tvaru kniplu a viděl jsme ho někde za 3000 kč. Ale spíše si koupim ten normalní pro začátek a taky kvuli Airbusu. Protože na klávesnici se pilotuje huř než 737 u které se aspoŇ orientuju tim že vidim ten knipl kdežto u Airbusu to je horší. Na nějaké to učení už jsem koukal a viděl jsme že je toho dost ale zase znalosti které nikde jinde nezískám. no já když jsem viděl ty Airbusi tak jsem si je chtěl koupit hned jen bohužel jsme stěma penězma trošku omezen.
Na stránkách ČSAV bohužel nabízíme textury spíše pro placená letadla, vzhledem k tomu, že s defaultními letadly se smysluplně u ČSAV létat nedá. V podstatě pouze po Čechách a i tak s kompromisy.

Pokud si chceš jen tak zalítat s letadlem v barvách ČSA, zkus Google a třeba dotaz: \"Czech Airlines default FSX\" a určitě něco najdeš.

Já našel třeba tenhle Boeing:
http://www.simplanes.net/index.php?opti ... wn&id=1188
a tady Airbus A321:
http://www.fsdownload.com/modules.php?n ... le&sid=424
By csa060
Hezký den. Mám zakoupen Addon Airbus Series. Nejčastěji létám s A321. Chtěl bych se jen informovat, zda by se našel někdo zkušený, kdo by mě vysvětlil rozšířené možnosti pilotování tohoto letounu. Zejména programování FMC apod. Děkuji za případné odpovědi
Marek Cagášek, CSA060 FIRST OFFICER
Určitě poradí, ale rozhodně ne v tomto vlákně. Jak vidíš, tady jsou NÁPADY, PŘÁNÍ, STÍŽNOSTI, nikoliv VÝUKA. Otázky k Airbusu směrovat sem:http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=3807

POZOR! Na webu CSAv je výukový balíček se spoustou návodů a dokumentace, takže začni tam a až pak se ptej na konkrétní detaily. Na dotaz \"jak se lítá s airbusem\" se těžko odpovídá.

Hodně štěstí
PB
By csa060
O.k. Děkuji za informaci. Vzhledem k tomu, že bohužel neovládám výborně angličtinu, jsou mé možnosti omezeny. Mám k tomu kompletní manuál v AJ, kterým se pomalu prokousávám. Ovládání defaultní A321 zvládnu dle mého názoru na výbornou. Nyní mě zajímá programování FMC. Jak můžu přidávat body dle letového plánu. Odletové a příletové letiště včetně SID a STAR naprogramuji, ale nejde mi vložit mnou určené průletové body. Děkuji
By DngrsKuzle
Tak toho jsem si taky jeste nevsiml, diky za upozorneni. Je to paradne. Konecne se pak muzu hezky podivat, kudy jsem vlastne letel. Jeste, ze ten vyskovej profil neni tak presnej a neni videt moje houpacka :D
By deraha
Měl bych dotaz k letům OK7430/7431 LKPR-LZTT-LKPR. Tyto lety nejsou součástí letového řádu na stránkách CSAV, ale najdu je v letovém řádu FLIGHBOOKU, kde se dají bookovat a plánovat. Já si je dneska zaletěl a systém mi je nechce zaregistrovat z důvodu neznámé destinace, nebo čísla letu. (Na druhou stranu se mi to docela hodí, protože tak prasácké přistání jsem už dlouho někde nepředvedl).
Jestli jsem někde něco přehlédnul já, tak se omlouvám.
Ano, ve FlightBooku máš zřejmě nezaškrtlé \"Only valid timetable\". Z historických důvodů pak zobrazuje FB i tyto lety. Dříve je totiž šlo zaletět (z různých, zejména technických důvodů s letovým řádem), což nyní neplatí a je potřeba řídit se platností linek.
Pokud máš \"Only valid timetable\" zaškrtlé, zobrazí FB pouze platné lety.
By deraha
[quote="oupa"]Ano, ve FlightBooku máš zřejmě nezaškrtlé "Only valid timetable". Z historických důvodů pak zobrazuje FB i tyto lety. Dříve je totiž šlo zaletět (z různých, zejména technických důvodů s letovým řádem), což nyní neplatí a je potřeba řídit se platností linek.
Pokud máš "Only valid timetable" zaškrtlé, zobrazí FB pouze platné lety.[/quote]
Tak to se omlouvám, je to tak jak říkáš, mám to tam zaškrtnuté. Díky za expresní odpověď.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 37