VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By oupa
Díky za upozornění, v další opravě se vám ikonka vrátí, zvlášť update kvůli tomu dělat nebudu.
By Norman Ramsey Briggs
Ahoj, má tu někdo zkušenosti s Flight Bookem na Windowsu 7 nebo aspoň na Vistě? Když ho zapnu, zobrazí se mi dotaz, jaké lety chci zobrazovat, a když to zatrhám a dám ok, nic se neděje, prostě to nereaguje. Zkoušel jsem přeinstalovat, ale nefunguje. Za každou radu jsem vděčný.
By tmx
Mám na Win 7 a dokonce to ani není třeba spouštět jako administrátor! :)
By oupa
[quote="Norman Ramsey Briggs"]Ahoj, má tu někdo zkušenosti s Flight Bookem na Windowsu 7 nebo aspoň na Vistě? Když ho zapnu, zobrazí se mi dotaz, jaké lety chci zobrazovat, a když to zatrhám a dám ok, nic se neděje, prostě to nereaguje. Zkoušel jsem přeinstalovat, ale nefunguje. Za každou radu jsem vděčný.[/quote]
Co vím, tak jsem neměl nikdy problém s během programu, od XP přes Vistu po W7. Nevím o žádném vyskakujícím dotazu, jaké lety chceš zobrazovat. Dále nevím, co myslíš tím "prostě to nereaguje". Napiš na support@csavirtual.cz verzi programu, která se zobrazuje u spodního okraje a popis chyby, nebo co se ti zdá, že nefunguje, abysme se hnuli z místa.
By Norman Ramsey Briggs
Nakonec jsem vyhrabal ze strého počítače instalačku 1.11, nainstaloval jsem to a updatoval a je to ok.
By loquito
zdravím, já mám problémek, adobe air instalovanej mám ale flightbook mi nainstalovat nejde, ani se mi přímo instalace nespustí
By oupa
Aktuálně máš již v podstatě všechny důležité funkce FlightBooku na webu. Instalátor byl špatně nahraný, nyní by to mělo fungovat. Ale skutečně již spíše pro podívání se, jak to vypadalo dříve, nyní je cool používat webový FlightPlanner.
By Dagger
Mě seto stále ukazuje jako špatně nahrané...

Ta aplikace se mi velmi líbila, bylo by možné ji znovu nahodit?
By oupa
Bohužel FB jsem raději již zcela stáhl. Veškerou funkcionalitu, kterou nabízel, lze realizovat na webu, kde se mi to lépe udržuje a aktualizuje. FB splnil svůj účel v době, kdy byl web ve špatném stavu, což nyní snad již neplatí. Díky za pochopení.
By Dagger
Nene... Na webu nejsou reálné volačky...
By oupa
I ty tam jsou, ve FlightPlanneru. Snad jediné, co tam není, je booking na EuroBook, což bych řekl, že není taková ztráta...
By Dagger
Netvrď mi, že OK0762 na CDG má volačku CSA762...
By oupa
Ok, máme nějaký, velmi omezený seznam reálných volaček, porůznu posbíraný a staršího data. V tomto seznamu se hledá dvojice letišť. Pokud se nalezne, vyplivne jí to. Potom to automaticky přidá volačku vytvořenou z čísla linky a volačku pilota.
Jinak volací znak dle čísla linky není u ČSA nic výjimečného, čili i v seznamu reálných volaček se takové vyskytují.
By Dagger
Ano, ale právě ve FlightBooku byla u tohoto letu.
By Čondra
Ahoj. Seznam reálných volaček by asi neměl být problém sehnat. (Známý ve vedení ČSA). Pokusím se s tím něco přes víkend udělat.

Čondra
By Dagger
Konečně slovo do pranice :)

To by bylo moc fajn, pak už jen staff ho hoďte do FP a je to ;)
By FSPilot
Zdravíčko,

po delší odmlce jsem se konečně dostal zase k simu a zjistil jsem, že asi časem mi zchátrala záloha FlightBooku a na webu ČSAv už není ke stažení a tak jsem stáhnul a nainstaloval googlem vyhledaný flightbook (viz druhý příspěvek v tomhle stromku). Co ale dál?
By oupa
FlightBook jsem po úvaze zcela odstranil z webu, protože jeho používáním vznikaly stále problémy s lety dle neplatného letového řádu. Veškeré jeho podstatné funkce jsou nyní dostupné na webu ve FlightPlanneru.
By rc_czech
[quote="Kučera"]Prosím o radu,
při spuštění FlightBook se se do něj nemohu přihlásit číslo pilota i heslo stejné jako na webových stránkách a heslo z Vatsimu. Stále stejná hláška špatné přihlášení, navíc mi to nestahuje update versi. Dík za nějaké poznatky.[/quote]
Veskere funkce FlightBooku jsem nyni dostupene na webu, predevsim ve FlightPlanneru.
Vyvoj FlightBooku byl ukoncen a neni k nemu vice poskytovana podpora.

Priste, prosim, pouzit patricne tema. Dik!