VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Oficiální fórum Czech Airlines Virtual.
By Filip
Ahoj, tak účast v kalendáři je až nad očekávání vysoká. :) Bohužel jak bylo avizováno dopředu, k první lekci se může připojit z technických důvodů pouze 9 lidí. Pro zbytek nebude problém zorganizovat opakování této lekce.
K první lekci byli vybrání piloti s nejvyšší pravděpodobností účasti (dle kalendáře akcí na webu):

CSA222 Miloš Král (100%)
CSA593 Roman Szotkovski (100%)
CSA480 Radim Bradac (100%)
CSA242 Lucas KRAL (100%)
CSA197 Robert Skribuckij (100%)
CSA248 Petr Popule (90%)
CSA058 Filip Müller (90%)
CSA121 Vladislav Oupický (90%)
CSA534 Ondrej Kolman (80%)

Jako náhradníci pak:

CSA552 Ondřej Kurc (70%)
CSA339 Pavel Motal (50%)

Ostatní piloti nezoufejte! Pokud bude zájem, tak proběhne opakování druhé lekce, takže se dále hlaste do kalendáře akcí.
:)
Krátký briefing k první lekci bude brzy zveřejněn. Zatím se předpokládá, že to bude pouze teoretická výuková lekce.

Filip

P.S. Rád bych poprosil piloty, kteří mi ještě neposlali vyplněný pracovní list, aby tak učinili. Zabere to jen pár minut, a alespoň se seznámíte s příručkou na C-172.

EDIT: Úprava seznamu pilotů.
By Gelba
Velice nerad to píšu a omlovám se, i když jsem psal 100% účast, ale bouhžel nakonec asi nejsem schopen se dostavit ke svému stroji na osmou...(možná bych to stihnul, ale radši přenechám místo náhradíkům) :( Pokud by to tedy bylo možné tak se připojuji k těm co by si tuhle lekci zopakovali jindy.
By Filip
[quote="Gelba"]Velice nerad to píšu a omlovám se, i když jsem psal 100% účast, ale bouhžel nakonec asi nejsem schopen se dostavit ke svému stroji na osmou...(možná bych to stihnul, ale radši přenechám místo náhradíkům) :( Pokud by to tedy bylo možné tak se připojuji k těm co by si tuhle lekci zopakovali jindy.[/quote]
Ahoj, nic se neděje. Zúčastníš se příště. Místo Tebe tedy přišla řada na prvního z náhradníků, kterým je: CSA534 Ondřej Kolman.
Novým náhradníkem je: CSA339 Pavel Motal (50%)
By Gelba
[quote="Filip"][quote="Gelba"]Velice nerad to píšu a omlovám se, i když jsem psal 100% účast, ale bouhžel nakonec asi nejsem schopen se dostavit ke svému stroji na osmou...(možná bych to stihnul, ale radši přenechám místo náhradíkům) :( Pokud by to tedy bylo možné tak se připojuji k těm co by si tuhle lekci zopakovali jindy.[/quote]
Ahoj, nic se neděje. Zúčastníš se příště. Místo Tebe tedy přišla řada na prvního z náhradníků, kterým je: CSA534 Ondřej Kolman.
Novým náhradníkem je: CSA339 Pavel Motal (50%) [/quote]

Fjan ;) Díky moc!
By Gelba
[quote="Filip"][quote="Gelba"]Velice nerad to píšu a omlovám se, i když jsem psal 100% účast, ale bouhžel nakonec asi nejsem schopen se dostavit ke svému stroji na osmou...(možná bych to stihnul, ale radši přenechám místo náhradíkům) :( Pokud by to tedy bylo možné tak se připojuji k těm co by si tuhle lekci zopakovali jindy.[/quote]
Novým náhradníkem je: CSA339 Pavel Motal (50%) [/quote]

Fajn ;) Díky moc!
By Filip
Tak první výukovou lekci hodnotím jako zdařilou. Mělo to sice nějaké mouchy, ale ty se pokusím do příště odstranit.
:)
Druhá lekce bude již daleko praktičtější a bude stavět na tom, co jste se naučili v lekci první. Zaměříme se především na aplikaci reálných postupů, jako je např. nahazování motorů, pojíždění, motorová zkouška, či vzlet. Také si v úvodu řekneme něco k metodice letu po okruhu a zopakujeme si frazeologii pro neřízená letiště.
Lekce je předběžně naplánována (jak bylo dohodnuto na TS) na nějaký pátek cca od 18:30loc. Přesné datum bude upřesněno. Na tuto lekci již bude zapotřebí simulátor (FS9, FSX) s nainstalovanou cessnou C-150 a scenérkou LKLT a LKVO a program pro připojení k síti Vatsim (SB, Fsinn).
Scenérka pro LKLT je ke stažení zde: http://www.flightsim.cz/fsitem.php?act= ... =0&menu=-1
Scenérka LKVO zde: http://www.vacc-cz.org/index.php?sect=lkvo
Upozorňuji, že lekce bude opět limitovaná maximálně 9 účastníky.
By kopcimek
Jsem pro..Musíme se pokaždé hlásit na další lekci?? Já teda dokud budu časově aspoň trochu able, tak bych chtěl pokračovat...
Nyní reinstaluju komp, tak doufejme, že to do pátku bude všechno ready :)
Jinak pá 18:30LT není špatné.
By Filip
K dnešnímu dni jsem aktualizoval osnovu výcviku VFR. Náplň byla téměř nezměněná, pouze došlo k rozdělení některých lekcí do dvou, či tří, díky tomu vznikli nové tři lekce. Celou koncepci výcviku můžete nalézt na ČSAv webu pod VFR koutkem.

Další lekce v pořadí je Lekce 4 - Nácvik letištních okruhů. Briefing a termín bude zveřejněn brzy.