[quote="marenadl3"]Já, jak jsem kdysi dělal test na SFO, tak audiu jsem rozuměl 5+/5. Rozumět tomu jde výborně, a to nikdo nemusí být žádný přeborník v angličtině. Navíc tyto otázky jsou vybírány tak, aby se jim dalo zcela porozumět (ne jednou se potkáte s řídícím, který .. eee ... bude ... eee .. tápat a z celého povolení do destinace si zapamatujete - či na papír zapíšete - velký prd). A to se v reálu mluví ještě o hodně rychleji.
Že jsou otázky k ničemu? Tak zrovna meteorologie (jak zde píšeš), je jedna z nejdůležitějších věcí letectví. A ty otázky, které jsou v testu, jsou ani ne zlomkem toho, co se bere v reálu. Mně osobně se test velmi líbil. Co tam je proboha tak těžkého? Rozluštit METAR, vyčíst něco z map, max crosswind...?
Na kapitána je test zcela v angličtině (když tomu nerozumíš - což porozumět všemu ani nemůžeš - tak si prostě domyslíš, co by to tak mohlo být - na co by se mohli podle té otázky a odpovědí ptát). Po absolvování CPT testu si můžeš říct, že umíš základy létání. A ohledně té koncentrace soli v moři - dá se to celkem jednoduše vypočíst... Aneb 7. (možná 8.) třída ZŠ, že?

[/quote]
O to nejde otázky typu "Rozluštit METAR, vyčíst něco z map, max crosswind...?" zcela chápu... otázky typu : změna tlaku ve výšce xxxx o 1 hPa nebo co, nebo dát do Meteorlogie frekvence, to už jaksi nepochopím, buď sem divnej, nebo ne ...