VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Vzpomínáte, jak jsme pozvali Maďary na Runway4you v zimě do Prahy a dorazili? No, tak jsme pozvaní do Maďarska. Nepořádají zatím akci pro veřejnost, ale víkend trochu podobný naší plánované grilovačce. Akce má proběhnout 27-28 června na letišti Szeged (LHUD), kde kromě "velkého ohně" a "neomezené zásoby ČESKÉHO piva" na večer mají být přes den dostupná i letadla na real poletování (Cessna, GLD), pro odvážlivce para výsadky a společný oběd organizovaný maďarským týmem.

Máme dát vědět, jestli bychom měli zájem se přidat. Jsme zváni, že se jim u nás na R4U líbilo, a rádi by se do Prahy někdy na podzim znovu vypravili, jen tak.

Z Prahy je to 700 km a 6:30 autem, z Brna 500 km a okolo 5 hodin autem.
Vlakem se tam dá dostat, dobře vypadá například odjezd v pátek o půlnoci z Prahy s příjezdem v 11 do Segedínu.
General aviation letadlem jsou to 3 hodiny letu na cestu, tzn při obsazení 3 pax/letadlo cca 6k na člověka za zpáteční let...
Dopravu airlinerem nemá smysl plánovat, žádné vhodné letiště poblíž není, z LHBP daleko.

Tak kdyžtak někdo napište, jeslti byste měli zájem. Já bych klidně vyrazil, pokud v práci nedostaneme dovolenou v prvním červencovém týdnu (což moc nevypadá).

PB

Oficiální pozvání včetně detailů akce ve vlákně o kus níž.

Booking zde: https://docs.google.com/forms/d/1-ptPYQ ... =send_form

PO
Naposledy upravil(a) Pavel dne 26 kvě 2015, 07:51, celkem upraveno 1 x.
Všeobecnej radiotelefoňák mám taky, ale to tě stejně neopravňuje letět jako jediný komunikující člen posádky, ne? Pokud ano, k čemu by pak byla ona klasická angličtina zapsaná v piloťáku...

PB
Mno, pokud by někdo jel, tak by pro mě nebyl problém vzít auto, nabrat několik lidí někde na nádraží na Moravě a vyjet tam... Na benál bychom se složili (ve 4ech lidech cca každý 900,-) a jeli bychom. :) Je to spíše takový průzkum zájmu, kolik lidí by bylo ochotno jet.
[quote="Pavel Brodský"]
Všeobecnej radiotelefoňák mám taky, ale to tě stejně neopravňuje letět jako jediný komunikující člen posádky, ne? Pokud ano, k čemu by pak byla ona klasická angličtina zapsaná v piloťáku...

PB
[/quote]

Jestli jsem to pochopil jinak, ale JJ myslel, ze hleda i pilota s anglictinou zapsanou v prukaze.... Protoze jinak jak pises, ten co leti, musi mit anglictinu, ne ze bude pouze na palube a poveze se jako balik a obcas neco rekne...
Zsolt mi včera poslal ještě oficiální zvací email na tuto akci a poprosil mne, abych ho umístila na naše fórum:

Podle mne to vypadá jako parádní víkend. Jenom těch 600 km je dost.

Dear VACC-CZ members,

We would like to invite You - also family members, friends, dog, cat, parrot, etc. - to spend your holiday - or at least a 'special' weekend - with VACC Hungary. In this year our destination is going to be a beautiful Hungarian City on the South : SZEGED

This 'holiday' bit differs from the other regular ones: Among spontaneous programs you will have almost unlimited possibility to fly: You may try the C152,C172,PA34, you can also get thrown out of it and try the skydiving. If you are a bit more brave you can fly with a Hungarian glider designed in 1960s and if you have special needs about flying a helicopter should be also available at your request.

After the flights our chef will be waiting for you with a lot of delicious food made in cauldron. Cold beers and campfire are prepared for the evening.

And it's still not the end: You can see an airport closely during a busy day, visit the local tower and sleep in tents in the middle of the airfield (We bet you've never woke up to the smell of kerosene)

Important infos:
Date: 27-28 June (SAT-SUN)
What to bring: Tent, Money to eat and fly and drink and fly, unlimited happiness
T-shirt with the logo of the event can be ordered (2500 HUF), all of them will be signed by all person coming to the weekend.

Expected prices:
C172: 4700CZK/h
Gliding: 300CZK/round (time and weather dependant, exact price can be provided after the flight)
Skydiving: from 3600 CZK
Helicopter: from 3700 CZK/round

(Prices are converted to local currency, however paying is only available with HUF -> 1CZK=10HUF)

We do look forward to meet you and to FLY together in June :)

Kind regards,

The VACCHUN team