VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Na PBho podnět připravuji na květen vrtulníkový event. Vzhledem k tomu, že cílová skupina pilotů je poměrně omezená, chci se tímto předem poptat, kdo by se eventuálně zúčastnil a jaký termín by nejvíc vyhovoval. Navrhuji neděli 17.5. nebo úterý 12.5. nebo čtvrtek (během CODu) 14.5. večer. Letěli bychom LKPR-LKMH, v LKPR by byla k dispozici TWR a v LKMH Radio.
Předpokládám, že procentuální zastoupení X-Planistů by bylo vyšší než obvykle. Do X-Planu jsou k dispozici pěkné scenérie hradů a zámků, takže bych případně event spojila s prohlížením vybraných pamětihodností. Jak to mají s hrady a zámky FSkáři, to netuším, ale pokud by byl zájem, tak by nebyl problém pro ně příslušné hrady a zámky vyextrahovat z knihovny Sketchupu.
Event bude i pro zahraniční piloty.
Takže co vy na to?
Já se určitě zůčastním se svým MD-902, ale ještě nevím jak budu mít služby. Budu muset ukrást rozpis služeb :D
no jo no a to jsem maturoval z Českého jazyka za 2. Takže se dodatečně opravím: "zúčastním"
Naposledy upravil(a) janrippl dne 15 dub 2015, 00:52, celkem upraveno 1 x.
Jazyková hlídka: Slovo zúčastnit se se píše s čárkou nad u, nikoliv kroužkem. Kořen je účast. Před ní stojí předpona z.

Tato zpráva byla vygenerována automaticky, neodpovídejte na ni.
Nechtělo by se ti udělat nějaký malý výcvik?
Já se přiznám, že i když už mám pedály a ovládání je o jednu osu příjemnější, tak se vždycky rozsekám. Chybí mi takový ten "správný cit" na to kdy a kam pohnout joystickem, kdy s plynem atd.
Výcvik
Tak přijďte do FlyBoys. Máme tam vrtulník o výkonu zahradní sekačky na XPlane a je pohyblivý ve 3 osách
a komu by se nechtělo platit, tak za nedlouho bude den otevřených dveří :)
[quote="Martin Tlolka"]
Nechtělo by se ti udělat nějaký malý výcvik?
Já se přiznám, že i když už mám pedály a ovládání je o jednu osu příjemnější, tak se vždycky rozsekám. Chybí mi takový ten "správný cit" na to kdy a kam pohnout joystickem, kdy s plynem atd.
[/quote]

Klidně. Ale teorii lítání s vrtulníkama neovládám nijak do hloubky. Umím pouze lítat. Můžu některý večer cca po deváté. Což takhle tento pátek? Nebo navrhni jiný termín. Případně se mohou přidat i další piloti. Vojto, vyhovuje pátek?
Sežeňte si nějaký těžký vrtulník s ocasním rotorem. Čím těžší stroj, tím pro začátečníka příjemnější.

[quote="Jan Rippl"]
Já se určitě zůčastním se svým MD-902, ale ještě nevím jak budu mít služby. Budu muset ukrást rozpis služeb :D
no jo no a to jsem maturoval z Českého jazyka za 2. Takže se dodatečně opravím: "zúčastním"
[/quote]

Tak ho ukradni co nejdřív a dej vědět.

Vzhledem k tomu hokeji tedy navrhuji kterýkoli den v týdnu od 18.5.
Jakub Kolář píše:
Výcvik
Tak přijďte do FlyBoys. Máme tam vrtulník o výkonu zahradní sekačky na XPlane a je pohyblivý ve 3 osách
a komu by se nechtělo platit, tak za nedlouho bude den otevřených dveří :)
Je to jen pouhý pobíječ much...flájboj.
[quote="Vojtěch Javorský"]
Já neumím s tím vltulnííkem  ::)  :P  :-\  ;D
[/quote]

Z toho si nic nedělej, já taky ne. Ale jak říká jedno starý pilotní pořekadlo: "Vrtulníky nelétají. Jsou tak ošklivé, že je země odpuzuje."  :D  8)
No já nemám problém zbytek dubna trénovat vlastně to už tak činním :)
LOL, kde sem zase udělal chybu? :D
Už to vidim, jen se obávám, že toho pravopisnýho bota asi brzo zadřu (jak se říkalo na vojně) :D
[quote="Daniel Tuma"]
Ja sem sice blbec na Cestinu o cemz se vseobecne vi, ale nemela by byti carka za "trénovat" a na konci "činím" ???
Prosim neukamenovat ;)
[/quote]

1*

(Jinak čeština s malým č. No nic, popojedem.)
Nešlo by to přesunout na 20.5.? 18 a 19 mám služby v LDN :(