VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By firlet
Rad bych se zeptal, kde mohu zjistit pocet on-line naletanych hodin na VATSIM

- min. 50 letovych hodin je napr. podminkou, kdyz se chce nekdo stat ATC

Dekuji
By roadmonster
Jinak pro přesnost doporučuju Filipův odkaz. Vataware čas od času padá a cokoliv nalétaného mezitím nenačte. Navíc si pamatuje jenom omezenou historii. VATSIM statistika počítá připojení k serverům bez omezení a je tudíž mnohem přesnější.
U mě je jenom ten rozdíl například 1821h.

Pokud ti jde o to, aby ses s náletem 50,01h na VATSIMu přihlásil k výcviku ATC, připomínám, že jde pouze o jednu z podmínek. Většinou jsou bráni uchazeči s náletem mnohem větším a/nebo s reálným pilotním, popř. ATC výcvikem.
By Stanislav Pour
Osobně bych řekl, že pořádně nefunguje ani 1 odkaz.
Kdyžtak mě opravte, ale počítá to čas logování na serveru (neřeší nálet - hodiny ve vzduchu).

Dle vataware mám cca 506 hod
Dle vatsim cca 1057 hodin (tomu by se sice dalo věřit, ale zdá se mi to skoro málo).

Dle čsav 557 hod (a to je jen čas ve vzduchu - T/O - Land). Tomu bych jako jedinýmu věřil, ale jde o lety pro ČSAv.
Když si vezmu, že ze začátku svýho virtuálního lítání jsem lítal bez ČSAv (šemíků a jinzých), hodiny očumoval jen tak v letadle a poslouchal provoz (přihlášen pod volačkou) tak bych to viděl na mnohem více hodin (snad i víc než píše statistika vatsimu) - neresetovali počítadla třeba :D

A jak říká Pavel 50 hodin náletu na přihlášení do ATC výcviku je uplný nic.

P.S.
Když na tím tak uvažuju .... to je, ale prosezených hodin u počítače :)
By tmx
Vataware funguje od konce roku 2007, cokoliv předtím tam není. Navíc vataware loguje pouze dobu letu, zatímco vatsim statistiky dobu připojení. Pokud nedoletíš, vataware let neeviduje vůbec. Navíc Vataware poslední dobou nějak loguje jen když se mu chce. Čili průkazné jsou jen vatsim statistiky, ale tam jde o dobu připojení, ne dobu letu. :)
By Jindřich
Jediné oficiální a pravdivé statistiky jsou ty VATSIMovské, na které se taky kouká při přijímání nových adeptů na pozice ATC.
Současně bych dodal, že kapacity nových žadatelů o výcvik ATC překračují možnosti cvičitelů, takže až na rychlokvašné výjimky typu real ATC, pilot se 3000 hodinami apod, je přijímání nových cvičenců momentálně dosti nereálné...
By George_L
[quote="Jindra"]... pilot se 3000 hodinami apod, je přijímání nových cvičenců momentálně dosti nereálné...[/quote]

2598:31 - Hmmm, ještě musím pár hodin počkat ;)

Ne, nebojte se, jen mě zajímalo jak na tom vlastně jsem. Ale jak bylo napsáno výše, jsou to LOG časy a já bez mučení přiznávám, že jsem taky nějakých pár hodin strávil stáním na letišti a posloucháním.
By firlet
Tak ja mam stesti, ze mam Ruzyni i jina letiste, kdyz se nachazim jinde naladena, takze poslech online jsem mohl vynechat ... komunikace mi doufam problemy nedela .. spis zazit ovladani letadla a vsechny postupy, ktere jsem piloval pred online letanim \"nasucho\"

ATC se zatim stat nechci, to ma jeste hoooodne casu, a nevim jestli na to budu casem mit volno a chut, ale treba ano ... Zatim se ale nemusite bat :-) Zajimala mne fakt statistika kolik toho prosedim \"v kokpitu\" ....
By ihrdlicka
[quote="Jindra"]No to už by šlo, tady 2773:23 a už mě chtějí cvičit na ACC :-)[/quote]
Kde jste to nabrali? Dyk to je zhruba 14 měsíců pracovní doby pondělí/pátek bez dovolený :-)
Smekám.
By George_L
[quote="ihrdlicka"]
Kde jste to nabrali? Dyk to je zhruba 14 měsíců pracovní doby pondělí/pátek bez dovolený :-)
Smekám.[/quote]

No, to máš tuhle v sobotu do New Yorku, předminulou sobotu RJTT-LKPR (na Vataware se nezapočetlo), předtím někdy TNCM-LKPR, KSFO-LKPR, a další dálkoviny (ale taky je samozřejmě nelítám furt) ;) viz zde: http://www.vataware.com/callsign.cfm?callsign=hlx004 a mezitím nějaké to místní poletování. Se nasbírá.
By ihrdlicka
[quote="George_L"][quote="ihrdlicka"]
Smekám.[/quote]

No, to máš tuhle v sobotu do New Yorku, předminulou sobotu RJTT-LKPR (na Vataware se nezapočetlo), předtím někdy TNCM-LKPR, KSFO-LKPR, a další dálkoviny (ale taky je samozřejmě nelítám furt) ;) viz zde: http://www.vataware.com/callsign.cfm?callsign=hlx004 a mezitím nějaké to místní poletování. Se nasbírá.[/quote]

Nebo jeden let do New Yorku s Cessnou 152 :-)
By firlet
By me zajimalo jak to delas George, kdyz letis 9 hodin z TNCM - to te za cely den u PC nikdo nevyrusi ? Si tak maximalne stacis skocit na malou ne ? :-D
By amalka
No obávám se, že běží jen PC, zatímco pilot si šel lehnout. Takovým letem uděláte radost jen ČEZu...
By firlet
Aha, ja myslel, ze kdyz me oslovi ATC, ze bych mel odpovedet, takze se od PC pri online letu nevzdaluju ... Zatim tedy letam prevazne po Evrope, kde jsou ATC skoro vsude, tak mozna proto .....
By George_L
[quote="firlet"]Aha, ja myslel, ze kdyz me oslovi ATC, ze bych mel odpovedet, takze se od PC pri online letu nevzdaluju ... Zatim tedy letam prevazne po Evrope, kde jsou ATC skoro vsude, tak mozna proto .....[/quote]

Alespoň u mě je to tak, že to hlídám asi 80÷90 procent času. Když si vezmu třeba poslední let LKPR-KJFK, startovali jsme kolem 10:30LOC, takže někde nad Anglií jsem si opravdu odskočil na oběd (myšleno jen do kuchyně, njikoliv někam pryč). Pak jsem se k tomu vrátil, sem tam prohodil pár slov s TMX a byl připraven ATC odpovědět (kdyby se objevil). Během letu samozřejmě toaleta, odskočit si pro něco na zub atd., ale většinu času jsem připraven a hlídám to alespoň jedním okem - PM Contact me on....
Já při letu sleduju i ServInfo, takže koukám kdo a s čím se kolem pohybuje, jestli je to taky dálkovina nebo něco místního, apod. Když pak máme spolešnou cestu, tím líp.