VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By dragone
Co se stalo s Air Prague virtual..? Kdysi jsem bral tuhle aerolinii, na kterou se nikdy nedokážu dostat a byla velice prestižní kdo za ní lítá. Proč jste jí vypli..?
By Čondra
Za AirPrague poslední dobou lítala jenom Kirra a Karla na služební cesty.
By dragone
Víte co je ke vzteku..?
Že tam lítali pouze nejlepší z nejlepších, a hlavně Ti, se kterými se můžeme setkat na ATC \"stanovištích\". A co to znamená? Že jsme ztratili možnost se jich ptát, když něco nevíme (Jsou teda možnosti, ICQ, forum nebo na serveru, když mají čas). Ale kdo by ještě rád viděl ty individuální lekce?
Pamatuji si svůj první let, když jsem naštval Jana F. Že jsem neuměl nic s letadlem, nic co je spojenýho s IFR atp. Přesto, že tam na mě byl docela ostrý, mě motivoval a já se od tý doby zlepšuji. Tak co bychom měli dělat? No přece aby AirPrague znova zapli a my tam aspoň provedli pár letů za měsíc, aby ty hodiny, které tam byly jako \"motiv\" mohly tikat. :)

Nejznámější piloti AirPrague:
Jan Fiala, Pavel Brodský, Jindra Machalínek (?) a Pavel Svoboda (Kéž mu země lehká) a já nevím kdo ještě :)
By Jindřich
Ne, Pavel Svoboda nebyl pilotem AP. Nejznámější pilot AP je dodnes Pavel Muroň, který jediný s volačkou PGU neustále létá.
Na obnovení air-prague stačí zaplatit hosting a doménu.
By Pavel
No obnovení Air Prague není jen o zaplacení hostingu, ale také o někom, kdo se s tím bude patlat. Za sebe můžu říci, že organizovat eventy, kam přiletí dva piloti (z toho jeden bude staffák Air Prague) a podobné vylomeniny se mi moc nechce. Air Prague měly co říct v době, kdy CSAv byly takové poumřelé a nebylo tu nic pořádnýho. V současné době je daleko lepší lítat VFR na vlasntí pěst (a o tom že nejsou studijní materiály bych se hádal - vše co z Air Prague zbylo a za něco stálo jsem vlasntoručně přesunul to wiki!) a případné IFRy s dopravákama lítat pod CSAv, které mají svůj ekonomický systém a kariérní růst (což měly PGU taky). Takže nevidím místo na virtuálním nebi, které by v současné době měly AP vyplnit.

Btw, ty reál Air Prague, to je mazec, ještě taky že maj LKVO bázi!
By rc_czech
[quote="Jindra"]Ne, Pavel Svoboda nebyl pilotem AP. Nejznámější pilot AP je dodnes Pavel Muroň, ...[/quote]
Jeste me napada jeden... :D
By Čondra
Místní rozumbrada, VÍLA a narcis.
By dragone
Jsem psal Amálii (Jan Fiala) :-D
By Čondra
Měl na zádech batoh a říkal něco o cestě na měsíc, za doprovodu famfár, při pojídání stravy s termosky značky termos.