VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
By dragone
Ahoj (zase já),

Buď jsem natolik \"zaostalý\", že nedokážu nainstalovat takovou ptákovinu jako je SQBox, ale už nevím, čím to teda může být.

Nainstaloval jsem si SQBox, a po zmáčknutí connectu ve výběru Loginu se mi neobjevuje server. :(

Vypadá to tedy tak, že Server žádný není

A potom klasicky username, heslo atp. Nevíte čím to je? Reinstall taky nepomohl a s FSInnem se asi hned tak nenaučím, poraďte mi, jsem opravdu zoufalý. Už delší dobu jsem se chtěl vrátit k létání a pořád to nevychází.

Mimochodem děkuji všem, kteří se účastnili k tomu letadlu Tupolev TU-154M v \"Singleplayeru\" jsem ho zkoušel a nedokázal jsem ho ani nastartovat, natož s ním někam letět, takže pravděpodobně zůstanu u Boeingu. Možná se s ním naučím, ale to, až bude více času. Není to nic lehkýho. Jen tak na okraj - azbuku ovládám, ono, jednoduše řečeno, ruštinu ovládám na středně pokročilým stádiu..:) Ale k tomu někdy jindy, teď mě zajímá opravdu ten SQBox a FS9..:)
By Dagger
Napadá mě, zkus vepsat server ručně...

edit: EUROPE-CE: 212.67.73.150 europe-ce.vatsim.net
By pberit
Hi !

Zkus nastavit firewall ... mě to připadá, že aplikace nemá možnost komunikovat přes internet se síťovými servery = nemá možnost nabídnout ti ani jejich seznam.

P:-)
By dragone
Takže, po vepsání serveru to funguje, ale bude to v háji, jakmile bude jeden ze serveru přetížen.

FW, jsem zkoušel, prakticky jsem zkoušel všechno co se dá - nefunguje.

Docela mě napadá verze toho, že mám 64-bit software, tak třeba nekompatibilita.
By ASG29
Mělo by to pomoci (doufám): otevři si poznámkový blok. Potom do něj zkopíruj tohle:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\\Software\\Level 27 Technologies\\SquawkBox\\3\\Networks\\VATSIM]
\"Name0\"=\"EUROPE-C2\"
\"Description0\"=\"Center Europe Server Two\"
\"Address0\"=\"88.198.19.202\"
\"Name1\"=\"EUROPE-CW2\"
\"Description1\"=\"Center West Europe Server2 \"
\"Address1\"=\"78.46.90.47\"
\"Name2\"=\"EUROPE-CE\"
\"Description2\"=\"CenterEast Europe Server - sponsored by VACC-C\"
\"Address2\"=\"212.67.73.150\"
\"Name3\"=\"ME1\"
\"Description3\"=\"Middle East 1 - Sponsored by VATIL \"
\"Address3\"=\"82.80.232.193\"
\"Name4\"=\"OCEANIA\"
\"Description4\"=\"Oceania Server - Provided by VATPAC\"
\"Address4\"=\"202.45.127.66\"
\"Name5\"=\"USA-E\"
\"Description5\"=\"USA East\"
\"Address5\"=\"173.45.78.10\"
\"Name6\"=\"USA-N\"
\"Description6\"=\"USA North\"
\"Address6\"=\"204.244.237.21\"
\"Name7\"=\"USA-W2\"
\"Description7\"=\"West USA 2\"
\"Address7\"=\"64.151.80.104\"
\"Count\"=dword:00000008

Nakonec soubor ulož jako sb3.reg
Když potom tenhle soubor zkusíš otevřít, zeptá se tě, jestli ho chceš uložit do registrů. Dej Ano.
By dragone
Díky, funguje to s tím registrem, objevily se tam servery...:o)) Už se těším, teď jdu stáhnout scenérku LZIB a pak hurá na to...;)
By Kučera
Ahojky, prosím o radu s otevíráním okna SQBoxu v FS9. Asi jsem do něčeho sáhl a teť když někdo napíše zprávu do SQBoxu, tak se mi sekne okno s textem a obrazovkou. Vypadá to asi tak, že když třeba vzlítám ,najednou někdo něco napíše a mne se otevře poslední pohled na obraz třeba na stojánce, kde jsem psal do SQBoxu. Nevím zda je to ve Windows, nebo v nastavení FS, případně SQBoxu. Hrabu se v tom týden a nemohu to vyřešit.Vím že to je moje neschopnost, stačilo by jen naznačit kde ten problém hledat. Dík za případnou radu.
By rc_czech
Predpokladam, ze kdyz uz se v tom tyden hrabes, tak si zkousel preinstalovat SB?
Popr. bych to vyuzil vznikle situace a naistaloval FSInn :)