[quote="marenadl3"][quote="Alfista164"]Zdravím,
pokud jsem to dobře pochopil, tak asi si nejsi zaregistrovaný u ČSAv. Nejprve se musíš zaregistrovat a poté budeš moct lítat za (u) ČSAv. Více o hodnostech apod. ve směrnicích ČSAv. Na Šemíka se musíš přihlásit pod volačkou (jménem), kterým jsi zaregistrovaný u ČSAv. Nějak mi to nesedí u toho 3. bodu. Nebyl vyhledán - na síti nebo jako pilot u ČSAv? Asi upřesnit by to chtělo trochu protože Join VATSIM nebo něco v tom stylu mi nic neříká. Spíš jen LOAD nebo BEGIN..
1. Letový plán si vygeneruješ ve Flightplanneru na ČSAv - možnost u každého letu vygenerovat (vytvořit) FlightPlan resp. briefing (trať, palivo, počasí - METARy, apod.). Potom je dole tlačítko Kompletní nebo Kapesní. Na jedno z tohoto kliknout a bude Ti vygenerován Briefing Package (pocket briefing) pro daný let s Tebou zvolenými údaji pro tisk.
2. Na ČSAv si to vyplňuješ "jen pro sebe" a k tomu, aby Ti to vygenerovalo ten briefing package. Já osobně to tlačítko Připravit VATSIM FPL nepoužívám. Posílám to až pře FSInn (SB) po připojení - myslím letový plán (FPL). Na ČSAv flight planneru provádíš takovou "předletovku".
3. Šemík má tlačítka Load VATSIM, Load IVAO a briefing data. Já dávám jen Load VATSIM a to až potom, co letový plán pošlu na VATSIM a jsem připojen! Chvíli to trvá než se na ty servery dostane, ale pár minutek (cca 2). Potom Ti ho Šemík po zmáčknutí Load VATSIM/IVAO načte automaticky. Musíš ještě samozřejmě zvolit Load pax nebo training/service flight a zkontrolovat typ letadla apod. Můžeš Šemíka vyplnit i ručně a to klasicky - DEP, ARR a ALTN airport. letovou hladinu (FL), číslo letu (Flight IATA) to najde samo (pokud je let v let. řádu); volačku (callsign) pod kterým seš připojen a pod kterým bude let uskutečněn; trať letu; typ letadla a registraci a potom ty pasažéry nebo training/service flight. Pak Ti to ukáže Everything looks ok nebo good (teď nevim přesně) a můžeš dát Begin boarding.[/quote]
U ČSAv jsem zaregistrován. Když si spustím program ČSAv Šemík, tak tam vypíšu volačku atd., ale dám "LOAD VATSIM", ale nepřipojí se to. Pořád to něco načítá (v levém dolním rohu probíhá něco, takže se s tím něco děje), ale i po deseti minutách trpělivého čekání se nic nezlepšilo a musel jsem to vypnout. Nevím, co dělám špatně, poněvadž Vám to asi načítá mnohem rychleji. PC mám dobrý, výkonný. Ohledně toho "Nebyl vyhledán - na síti nebo jako pilot u ČSAv?" - na síti.
Flight plan jsem si vygeneroval, nicméně když kliknu na "kompletní" nebo "kapesní", nic to neudělá. Udělá to pouze tehdy, když dám "předvyplnit na VATSIM". Dá se i touto cestou - předvyplněním na VATSIMu? První by se asi chtělo připojit... :-D
Zkusím odpoledne znovu, poněvadž ráno nejsem na samém PC, kde mám FSX.
A ještě přidávám jednu otázku, pro to, abych lítal za ČSAv - můžu lítat se základními modely, které mám v základu FSX? Nebo si musím nutně stáhnout nové modely a poté repainty modelů ČSA? Díky za odpvověď.
Díky za ochotu a trpělivost na mě!

Snad se dneska už proletím do Varšavy - můj první vyhlídnutý let... :-D[/quote]
Co se Semika tyka, tak je potreba se
1) nejprve prihlasit na VATSIM
2) pockat cca 3 min a meztim je mozne podat letovy plan
3) V Semikovi napsat presne volacku tak, jak je uvedena ve FSInn nebo SquawkBoxu.
4) Po stisknuti Load VATSIM se bud doplni vse (Semik uz nasel na serveru podany letovy plan a je potreba jen doplnit FL ve kterem se leti. Nebo se doplni jen nejaka informace (uz nevim presne co, ale neco malo se tam vyplni) a to znamena, ze je treba jeste pockat, az bude aktivni letovy plan.
Jinak jestli chces litat do zahranici u CSAv musis nejprve nalitat neco ve vycviku, pak po CR a SR jako First Officer a po slozeni zkousek budes moci letet do Polska. Tak se zas tak rychle netez, je to velka a dlouha cesta.