VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Ahoj,ahoj

Dlouho jsem lítal s letadlama od Wilco 737(Pilot in Command) a vše bylo bez problémů.Kámen úrazu nastal v tu chvíli,kdy jsem si nainstaloval FSInn.Z ničeho nic mi najednou nejdou mačkat tlačítka v letadle a nic nefunguje,jakoby zabugovaný.Mám Windows 7 64x bit.Strašně moc prosím o radu.........díky předem
By Čondra
Doporučuju jít do nastavení ovládání (zkratky apod) a dát reset defaults - pomohlo mi to. A mě jsem stejné příznaky..
By PavelS
Připomínám, že jsou nějaká pravidla, jaký FSInn +FSCo je pro jaké windousy a něco podobného pro SqBx. Doproučuju se orientačně podívat do diskusí (SquawkBox - FSInn) k těmto softwareům, abyste měli správnou versi pro váš OS.
By Čondra
[quote="Vasek Machan"]No myslím v letadle B737-300,400,500.....od společnosti Wilco,jinak ostatní letadla jdou,díky za odpověď[/quote]
No právě :)
By oupa
[quote="Čondra87"]Doporučuju jít do nastavení ovládání (zkratky apod) a dát reset defaults - pomohlo mi to. A mě jsem stejné příznaky..[/quote]

Nastavení ovládání čeho?

Uvedenou kombinaci (W7/64bit/FSX/FSCo) mám také, a také to nejde. Pokud chci létat Wilco 737, vypnu FSCopilot a použiji Squawkbox.
By Čondra
Mám Win7x64/FS9/FSInn/PIC737

A když jsem ten FSInn nainstaloval, tak to hrozně pošahalo nastavení klávesových zkratek ve FS. Stačílo settings controls a reset defaults a uložit.
By oupa
Mám dávku, co mi přejmenuje FSCopilot.dll na FSCopilot.dlx a druhá zase zpátky :)
Právě, že nestačí nespustit FSInn, ta \"věc\" je zjevně v FSCopilotu.
A Čondro, v té skládačce je jedna položka odlišná - FS9. Klávesové zkratky tu nikdo nereklamuje.
By Čondra
Jo, omlouvám se. Právě to, že se nedalo klikat bylo způsobeno rozhašením nastavení ovládání. Stačilo vyresetovat na defaultní a šlo mi to.
By PavelS
[quote="oupa"]Mám dávku, co mi přejmenuje FSCopilot.dll na FSCopilot.dlx a druhá zase zpátky :)[/quote]

To je dobrá finta, ale proč ?
Ono se spolu nesnáší naisnstalovaný FSInn/FSCopilot a SquawkBox ?
By oupa
Ne, celá debata je o tom, že na uvedené kombinaci nefunguje toto jedno konkrétní letadlo.

Vendo, máš FSX nebo FS9. Možná ti pomůže Čondrova varianta.
Aha,tak díky,škoda že to stejně nejde s FSSInnem.........pravě že mě nejde na squawkboxu aktualní počasí,taky problém :-),nevíte jak to taky vyresit prosím??? díky
Obrázek
By Čondra
[quote="Vasek Machan"]pravě že mě nejde na squawkboxu aktualní počasí,taky problém :-),nevíte jak to taky vyresit prosím??? díky
[[/quote]
Active Sky, nebo REX (Real enviometr xtreame - či jak se to píše)
By Pavel
[quote="web wilcopub"]
737 Pilot in Command Windows 7 32bits/Windows 7 64bits Vista/7 Upgrade requiredFSX
[/quote]

Že by? Já z vlasntí zkušenosti nevím, pro FSku provozuju XPčka a pro IFR lítání FS9.
By Zdenek Martinec
Já měl s počasím úplně stejný problém a to při konfiguraci - Win7 / FSX SP2 / SquawkBox / Wilco Airbus + ActiveSky 6.5 (FSInn, jsem se pokoušel nainstalovat, ale ten nefungoval vůbec). Ve FSX Menu se mi vůbec neobjevoval add-on FSUIPC, který by tam měl být pro správnou funkci a to ani při opakovaných instalacích. Na různých fórech jsem se dočetl, že při instalaci FSInn / SquawkBox či jiných add-onů/softwarů může dojít k porušení souboru Simconnect.dll, který je nezbytný pro správné propojení s FSX.
V prvním kroku doporučují smazat tento soubor (je někde v winsys folderu, ale pozor není to vzhledem k uživatelským právům úplně jednoduché) a z originalního DVD1 spustit repair. To by prý mělo pomoci to opravit a hodně lidí to i potvrdilo. Microsoft to sice nedoporučuje - http://www.microsoft.com/Products/Games ... 0001.aspx. Prý to řeší.... Mně tato varianta nepomohla. Spíš to věci zhoršilo (přestal fungovat i SquawkBox).
Protože jsem měl nový systém, tak jsem se rozhodl přeinstaloval Win7 + FSX + SP2. Pak jsem to znovu nainstaloval v tomto pořadí: FSUIPC (registrovaná verze 4.x), SquawkBox, Active Sky a Wilco. Po tomto všechno funguje jak má, aktuální počasí, SquawkBox a v add-ons menu mám i funkční FSUIPC. Snad ti to pomůže.
Díky moc za tak dlouhou odpověď,Jak píšeš WIN7+FSX+SP2+Squawkbox+FSUIPC4+WILCO 737 opravdu jde,potreboval bych ale aby mi fungoval FSInn+WILCO....kdyby jste někdo věděl napošte prosím...