VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
[quote="Pavel Kubáč"]
[quote="Bedřich Schindler"]
[quote="Pavel Brodský"]
Aktualizace:

1) Lokace - Přerov padá, muzeum pro havarijní stav budov zavřeli a zrušili, a ubytování tam stejně nemáme. Takže Liberec, to už je nejspíš rozhodnuté.

2) V Liberci nám Petr Bílý nabízí možnost spát na zemi u něj v kancelářích (jako při Runway4you Vratislavice, kdo tam byl), nebo na zemi u DC9. Pokud budeme mít zájem, není to problém. Pokud bude někdo chtít spát na posteli, dohodneme jiné ubytování. Prosím ty, kdo nebudou příští sobotu v Praze v hospodě, kde tohle probereme a rozhodneme, nechť se vyjádří sem, jestli preferují spaní na zemi v intexu zdarma a u DC9, nebo jestli raději nějaké ubytování.

3) V areálu intexu nemůžeme dělat velký oheň, ale můžeme grilovat (klidně to prase), pokud si dovezeme gril. Platí-li tedy Ivošova nabídka na sele, máme tedy gril?

4) Termín - definitivně rozhodneme přístí sobotu, zatím to ale nejlépe vypadá na víkend 17-19 července, kdy může nejvíce lidí. Případně zaktualizujte vaše preference termínů v prvním příspěvku.

PB
[/quote]

Všechny čtyři body zní pěkně. Co se týče druhé odrážky, tak preferuji spaní doma, ale jestli budeme něco popíjet, tak se obávám, že se domů na kole, ani pěšky, nedostanu :D
[/quote]

Bedo mas na mysli spat u tebe doma?
[/quote]

U mě spím maximálně já anebo osoby mě výrazně sympatické ... Né, že byste byli nesympatičtí, ale dokážu si představit, jak to bude po grilovačce vypadat :D
[quote="Pavel Kubáč"]
[quote="Pavel Brodský"]
Aktualizace:

1) Lokace - Přerov padá, muzeum pro havarijní stav budov zavřeli a zrušili, a ubytování tam stejně nemáme. Takže Liberec, to už je nejspíš rozhodnuté.

2) V Liberci nám Petr Bílý nabízí možnost spát na zemi u něj v kancelářích (jako při Runway4you Vratislavice, kdo tam byl), nebo na zemi u DC9. Pokud budeme mít zájem, není to problém. Pokud bude někdo chtít spát na posteli, dohodneme jiné ubytování. Prosím ty, kdo nebudou příští sobotu v Praze v hospodě, kde tohle probereme a rozhodneme, nechť se vyjádří sem, jestli preferují spaní na zemi v intexu zdarma a u DC9, nebo jestli raději nějaké ubytování.

3) V areálu intexu nemůžeme dělat velký oheň, ale můžeme grilovat (klidně to prase), pokud si dovezeme gril. Platí-li tedy Ivošova nabídka na sele, máme tedy gril?

4) Termín - definitivně rozhodneme přístí sobotu, zatím to ale nejlépe vypadá na víkend 17-19 července, kdy může nejvíce lidí. Případně zaktualizujte vaše preference termínů v prvním příspěvku.

PB
[/quote]

Všechny čtyři body zní pěkně. Co se týče druhé odrážky, tak preferuji spaní doma, ale jestli budeme něco popíjet, tak se obávám, že se domů na kole, ani pěšky, nedostanu :D
[/quote]

Bedo mas na mysli spat u tebe doma?
[/quote]

U mě spím maximálně já anebo osoby mě výrazně sympatické ... Né, že byste byli nesympatičtí, ale dokážu si představit, jak to bude po grilovačce vypadat :D
[/quote]

Jako po grilovacce jeste pak u tebe doma, no to budes spat take na zemi :-P
Aktualizace 14 JUN 2015 2120UTC - dodáno i do prvního příspěvku
S ohledem na tabulku zájemců a na včerejší předem avizovanou debatu bylo rozhodnuto o konání akce o víkendu 17 - 19 července 2015 v Liberci.

Ubytování
Ubytování nám nabídl Petr Bílý zdarma s tím, že je k dispozici buď spaní v kancelářích Whitesoftu na zemi (koberec - účastníci Runway4you ve Vratislavicích znají, bezprostředně vedle objektu s DC9), nebo v objektu s DC9 na zemi (buď hladký čistý beton vedle kokpitu, nebo několik osob nejspíš možno na dřevěné podlaze v patře). Kdo by chtěl lepší ubytování, mohu zkusit doporučit nedalekou ubytovnu (společné sprchy, 5 min. chůze od DC9, nicméně potřeba bookovat co nejdříve), případně si může zajistit ubytování na vlastní pěst kdekoliv v Liberci nebo Jablonci.

Program
  • Příjezdy v pátek odpoledne/večer
  • Večer grilování (sele pro jednoduchost nebude, provedeme společný nákup masa a pečiva, gril je)
  • Přes víkend s ohledem na počasí průběžně létání na simu DC9, řízení na vlastních noteboocích (stabilní wifi na místě k dispozici)
  • V sobotu navrhuji výlet směr muzeum mrknout na L-29 (30km autem z Vratislavic)
  • Dále možno tramvají do Liberce a lanovkou na Ještěd (např. na oběd?), ať uděláme něco pro naše členy - příznivce drážního provozu
  • V sobotu odopoledne a večer navrhuji lítat, např. nějaký neobvyklý event (procedurál, primár,...)
Strava
  • pátek večer navrhuji grilovat
  • snídaně přes ulici v pekařství
  • sobota navrhuji oběd někde cestou (buď v Liberci, nebo na Ještědu, kde bych v případě zájmu rezervoval stůl
  • sobota večeře navrhuji opět grilovat
  • neděle oběd možno někde ve Vratislavicích, před odjezdem domů
  • na celý víkend by se asi šiklo sehnat soudek, co?

Tož tak, co jsme včera probírali, a co mě ještě dodatečně napadlo. Prosím, mrknětě znova do TABULKy s termíny a aktualizujte svou účast, jestli v tomto termínu (ne)platí. Hýbat s termínem už snad nebudeme.

Další tipy, nápady?

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 15 čer 2015, 17:32, celkem upraveno 1 x.
Ahoj,pokud mi to práce dovolí, tak bych se rád zůčastnil a poznal Vás osobně. Jako že  LIB 631,Vás trápím relativně často tak si myslím ,že sud piva bych mohl zajistit jako kompenzaci,bez ohledu na to jestli budu přítomen. ;)
Stran stravování nabízím zajištění marinovaných žeber od řezníka a uzenáře Hadače & Zapletala, podniku ležícího v těsné blízkosti bodu ROGAD. Tato firma se těší oblibě místních i přespolních obyvatel a žebra zatím nikdy nezklamala. Jsou už naložená a objednal bych je na pátek 17. 7. a přivezl, tvoříc posádku u cpt. Petry.
Harfička z čuníka váží kolem 8 kg, ale jsou schopni připravit a nabalit takové množství, které si masožravec objedná.
Pakliže byste měli zájem, stačí nějak sečíst kolik z vás by mělo o tuto pochutinu zájem. Nejpozději v úterý 14. 7. bych objednal. Snímek jak to vypadá přikládám  :)
Přílohy
zebra.jpg
zebra.jpg (263.01 KiB) Zobrazeno 5918 x
Tak asi Pavle udělej v té tabulce sloupeček, do kterého se zájemci o žebra zapíšou. Zkoušela jsem to udělat sama, ale tabulka je zamčená.

Jo a Brňáci (nebo vy, co plánujete jet přes Brno nebo bydlíte na ose Brno-Liberec), kdo budete mít zájem o společnou dopravu? Zatím jsme domluveni s Alanem.

Odjezd z Brna v pátek po práci, návrat do Brna v neděli navečer. Minule jsem jela přes Jihlavu-Kolín-Mladou Boleslav a cesta byla rychlejší než původní rozpočet. Ale klidně se dá i před Prahu. Přes Svitavy-Hradec bych velice nerada.
[quote="Alan Butschek"]
...Jsou už naložená a objednal bych je na pátek 17. 7. a přivezl, tvoříc posádku u cpt. Petry.
[/quote]

Jazyková hlídka: Přechodník přítomný v jednotném čísle mužského rodu od slovesa tvořit zní tvoře. Věta tedy má gramaticky správně znít:
Jsou už naložená a objednal bych je na pátek 17. 7. a přivezl, tvoře posádku u cpt. Petry.

Věta je však trochu kostrbatá. Autor by, když už trvá na přechodníku, mohl alespoň zvážit její úpravu například takto: "Jsou už naložená. Objednal bych je a přivezl, tvoře posádku auta cpt. Petry, v pátek 17.7."

Tento příspěvek byl vytvořen automaticky. Neodpovídejte na něj.
[quote="Miroslav Helm"]
Ahoj,pokud mi to práce dovolí, tak bych se rád zůčastnil a poznal Vás osobně. Jako že  LIB 631,Vás trápím relativně často tak si myslím ,že sud piva bych mohl zajistit jako kompenzaci,bez ohledu na to jestli budu přítomen. ;)
[/quote]

Jazyková hlídka: Slovo zúčastnit se píše s čárkovaným, nikoliv kroužkovaným u!

Tento příspěvek byl vytvořen automaticky. Neodpovídejte na něj.
[quote="Vojtěch Javorský"]
Doprava: Kdyžtak já, jestli bys jela tedy po D1
EDIT: Pojedu busem do Kolína a odtud mě Petra po dohodě vezme :)
[/quote]
Já se s Petrou ještě domluvím, kdopa vezme auto... Když bych dorazil, tak bych musel jet vlakem, ale tu sebevražednou loňskou cestu ve 40° už nechci absolvovat. Buď se budu muset nějak teda dopravit vlakem, nebo bych vzal auto já a posbíral to cestou (na fuel bychom se nějak domluvili). :)
Mám otaz - "bookuje" se někde místo na spaní na zemi, nebo je kapacita dostatečná? :)
Nyní to s mou účastí vypadá 70/30, protože v pátek i následně v pondělí musím celý den tvrdnout na školeních v Olomouci. :(