Vlastimil Horák píše:....kde jsem vzal tento letový plán.Odpověděl jsem,že z FSky.
Ano, plánovač z FSky je nepoužitelný, protože jednak obsahuje neaktualizovaná data (neaktualizovatelná) a jednak nezohledňuje různá omezení na airways.
.... můj FP byl z EDDM(v provozu byla RWY 8R) na KIRDY přes Rakousko Linz,STO,vstup doČR přes MIKOV,BOLMU a Holešov.Kde se stala chyba?...On mi ho neschválil a dal mi link na německý Vatcc kde let.plány jsou,abych se podíval. Jenže tam žádný Mnichov-Ostrava není a u nás taky ne. Kde se dají tyto plány najít nebo naplánovat? Páni piloti,jak plánujete vy??
Chyba je ve formátu a patrně požadované FL - ta Tvá trať je v zásadě správně, akorát :
a) musí být napsána ve správném formátu : KIRDY L174 LNZ M141 STO T43 HLV
b) trať lze letět jen ve spodním prostoru (ne KIRDI UL174 LNZ .. ); nestačí tedy vypsat jen body, ale nutno i trať mězi nimi
c) na trati je poměrně komplikovaně omezena použitelná hladina na jejích úsecích (celou lze zaletět jen mezi FL095 a FL125).
Takováto trať je validní podle všech omezení reálného EUROCONTROLu, takže kdybys ji měl vyplněnou přesně tak jak píšu - včetně správné hladiny - měls odkázat mnichovský DEL do příslušných mezí
Jistě chápeš, že takto plánovat "v ruce" nelze. Nejlepší je používat plánovač speciálně pro české departure/destination letiště:
EURoute včetně odpovídajících letových hladin. Mimoto lze s výhodou využít všechny jeho další funkce ( udělá FPCard, umí poslat FPL na VATASIM, vyjede počasí, NOTAMY, apod ). Pokud v EURoute trať nenajdeš, lze použít EuroBook( řada tratí v něm je ale nesmyslná, protože zastaraly), pak improvizovat s mapou a nakonec si dát poradit od ATC.
Pokud v EURoute trať není (bacha, při hledání nutno vypsat obě letiště - DEP i DEST - pokud zadáš jen jedno z nich, najde EURoute jen výběr nějakých 12 tratí, ale další zůstanou skryté, i když tam jsou (=bug?)). Do EURoutu lze tratě přidat ( vyžaduje určité znalosti a trpělivost ) nebo oslovit někoho ze místních plánovačů, aby ji tam natlačil.
EDDM - LKMT v LowerAirspace tam už teď je.
Uskutečnit první online z plně obsazeného EDDM po klikatici přes 3FIRY do LKMT je masochismus nejtěžšího zrna, doufám, že Ti to vydrží

)