VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
bůhvíproč ho zrovna zajímal strom :D aneb předposlední úroveň přijímacího řízení ATCos v praxi
(jak jsem se následně dozvěděl od kamaráda psychologa, ten strom je jakási psychologická vychytávka, prej má charakterizovat to, jak se sám vidíš - bůhví, jak to z obrázku ty šarlatáni poznaj)
[quote="Pavel"]
P. S. Proč jsi nebyl schopen MORKO? Když máš FMC, tak tam akorát naťukáš MORKO a letíš, ne? Je to výhoda i pro tebe, ušetříš si tim cestu ještě víc.[/quote]

Dobré ráno Pavle. Malý krůček vpřed.
Včera - P.S: "Jste schopen přímo BODAL", odpověď ESK393: "Schopen přímo BODAL"
Takže ještě těch sto dalších věcí k vylepčení (50= správný readback :) ) a bude to dobrý.

Ten váš šum v pozadí mi teda dává zabrat. Sotva vám rozumím a ještě mi do toho pouštíte cvičně hlasy v pozadí.
Už jsem říkal jak jste hrozní :)?
Děkuji.
U tebe ne, (Praha radar – už vím, že nikoliv odletová :( ). Potíž nastala od 127,12. Měl jsem při odposlechu zhruba od půlky každé relace na frekvenci další hlasy hlasitosti stejné jako řeč ATC. Nebyl jsem schopen rozeznat v té směsici zvuků jednotlivá slova (běžně odečítám ze rtů ;) ) což mě chvílemi už deptalo. Jde o zvyk. Takže létat. Nedá se nic ale dělat, nerozumím, nemohu to přejít. Prostě musím říci, že nerozumím i když mě to samotného v té chvíli už s..e.
Při vší úctě, zapomeňte na moji účast v sobotním pekle! To by nedopadlo dobře.
[quote="storry"]Děkuji.
..Měl jsem při odposlechu zhruba od půlky každé relace na frekvenci další hlasy hlasitosti stejné jako řeč ATC. Nebyl jsem schopen rozeznat v té směsici zvuků jednotlivá slova ...[/quote]

Myslím, že to bylo způsobeno odposlechem PS právě DEPu, takže někdy bylo slyšet více než bylo potřeba. Nebo se mýlím?

Osobně jsem šum na pozadí registroval u LKPR_APP, a proto jsem v první chvíli nereagoval na dotaz aktuálního HDG. Ale nakonec jsme se úspěšně na zem dostali ;)
Jo, soudruh Svoboda due to the equipment prostě při příposlechu šumí (resp. při vysílání vysílá do vlastního kanálu to co se vysílá aktuálně v připoslouchávaném kanále). Již sem mu to reklamoval, ale šance na změnu je vzhledem k jeho postoji (a věku (to máš za toho pána v letech :P)) vůči moderním SW limitně blízká 0.
[quote="roadmonster"]bůhvíproč ho zrovna zajímal strom :D aneb předposlední úroveň přijímacího řízení ATCos v praxi
(jak jsem se následně dozvěděl od kamaráda psychologa, ten strom je jakási psychologická vychytávka, prej má charakterizovat to, jak se sám vidíš - bůhví, jak to z obrázku ty šarlatáni poznaj)[/quote]

A na stromě si skončil nebo na čem?