VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Termín nedělní mise (přelet do Aalborgu) platí!

=========
10 JUN 2012
=========

Účastníci:
- civ. zam. Labmert,
- mjr. Machalínek,
- kpt. Linek (prosím o zajištění spojení, TeamSpeak - jako vždy),
- por. Gelbič,
- moje maličkost.

Vzhledem k nízkému počtu utvoříme roje operativně. Nejspíš poletíme ve dvojicích/trojici. Rozumné se zdá být, aby Machal s Láďou coby letci silných orlů doprovodili Jirku. No a my s Ondrou se budeme svým hlemýždím tempem plácat separé (mohli bychom i vyletět o něco dřív). ;)

Tedy:

Roj 1:
- civ. zam. Lambert (CEF213A) - velitel skupiny,
- mjr. Machalínek (CEF213B) - zástupce velitele,
- kpt. Linek (CEF213C).

Roj 2:
- OG (CEF214A),
- RR (CEF214B) (role si rozdělíme na místě).

Nápady na nějaký dobrý volací znak? :)
[quote="Radizz"]

Já jsem bohužel do čtvrtka mimo. ;) A ve čtvrtek Vám budu dělat oblast...

...velením čtvrteční secvičné pověřuju s. kpt. Linek. ;) Udělejte si prosím nějaký základní briefing (odkud, kam a kudy poletíte).[/quote]

Asi bych to nekomplikoval a zkusil zítra zaletět to, co se pak poletí v neděli oficiálně.
[quote="George_L"][quote="Radizz"]

Já jsem bohužel do čtvrtka mimo. ;) A ve čtvrtek Vám budu dělat oblast...

...velením čtvrteční secvičné pověřuju s. kpt. Linek. ;) Udělejte si prosím nějaký základní briefing (odkud, kam a kudy poletíte).[/quote]

Asi bych to nekomplikoval a zkusil zítra zaletět to, co se pak poletí v neděli oficiálně.[/quote]

Jde o to, co od toho čekáš. Jestli chceš potrénovat "skupinovou slétanost", spíš bych doporučil zůstat v ČR. Rezervovat si prostor / kus republiky a tam se párkrát sejít, rozejít, udělat průlet, rozchod (break up) a tak... ;)

Zaletět tu trať samotnou, to je maličkost (radiály umíš a s FMC případně taky).
Ahoj,

dnes je sraz v 19:50 loc v Caslavi (LKCV).

Myslim, ze to, cemu se tady venuje nejmensi pozoronost, je vlastni letani. A myslim si, ze je to skoda a ze je to videt :-)

V priprade zajmu bude na programu: let po okruhu, odlet a prilet na letiste, letme a plne pristani, zakladni let ve \"vatsim formaci.\" Muzete se na cokoliv ptat, muzeme leccos vyzkouset.

Vitan je kazdy. Vemte si jakykoliv stroj chcete.
(A kdyz si -- trebas i po roce slibu -- najdete model, ktery leta alespon priblizne tak, jako jeho realna predloha, urcite vas to bude bavit o to vic :-)

Jirku 004 bych pozadal o pripravu letu LKPD-LKMT (nebo jine letiste, dle vlastniho vyberu) a zpet. Muzeme cvicit stihaci doprovod, tedy priblizeni, let ve volne formaci, odpoutani.

Takze vecer na Vatsimu a na Teamspeaku!
V.

Pripojuji pekny dokument, ktery byl donedavna na strankach Vatsimu. Kdyz si jej prectete, zjistite, ze jako pilot potrebujete jen asi 3 \"fraze,\" ktere jsou v podstate jen variantou tech civilnich. Nechci tedy nikoho slyset, ze neumi vojenske fraze... to je blbost ;-)
[quote="mrcouchette"]Vyžádal jsem němce na 19:30-20:30 a dány na 20-21. Pokud se ozvou, dám sem info.[/quote]

Díky moc.

[quote="George_L"]Ode mě nic nečekej, já jsem civil. ;)[/quote]

Od Tebe Jirko, od Tebe já nečekám vůbec nic... :-)))) Teda vlastně jo, doufám, že to svoje létající město v neděli potáhneš maskáčovinou. Žlutá by před stíhači ze západního Německa hned prozradila. :P
[quote="Radizz"]
Od Tebe Jirko, od Tebe já nečekám vůbec nic... :-)))) Teda vlastně jo, doufám, že to svoje létající město v neděli potáhneš maskáčovinou. Žlutá by před stíhači ze západního Německa hned prozradila. :P[/quote]

Jste houby stratégové, vždyť o to právě jde. Civilní let startuje z LKPR směr Dánsko, do jeho stínu se schovávají dva stíhací letouny a tato trojice nenápadně pronikne do cílové oblasti. Zde stíhači plní svůj úkol a rychle spěchají v malé výšce zpátky ;)
[quote="George_L"]Jste houby stratégové, vždyť o to právě jde. Civilní let startuje z LKPR směr Dánsko, do jeho stínu se schovávají dva stíhací letouny a tato trojice nenápadně pronikne do cílové oblasti. Zde stíhači plní svůj úkol a rychle spěchají v malé výšce zpátky ;)[/quote]

No nevím, co by na to němečtí a dánští kolegové říkali... :) Na síty bohužel nejde vypnout odpovídač...
[quote="mrcouchette"]ví někdo v kolik je odlet v neděli?[/quote]

Rozkaz č. 2356/2012/GŠT:

Roj 1: Nástup nejpozději 1945 loc., CTOT: 2000 loc. (volací znak PING)

Roj 2: Nástup nejpozději 1845 loc., CTOT: 1910 loc. (volací znak PONG)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14