VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
zkus si to najit - v patek vecer. ja letel z prahy do mosnova a ezy vten stejnej moment z mosnova do prahy. kazdopadne kdyz, tak asi spis dohledni ;) na toho CTR (nakej Sergej nebo tak neco..)v situaci kdy na mosnov letim od trebove a ezy od hlv,. oba v cestovnim FL.... dlouho jsme se dovolavali instrukci nez nam doslo ze se na nas vysral a sel asi spat. :) ten zvyk ze ridici oznami ze jde offline, se mi zda docela fajn :).
jj, další přiblížení volným pádem ;)

Co s tou W32 a BODAL vs. VOZ.

Dá se automaticky zadávat vždycky do FP BODAL W32 HLV a předpokládat, že dostanu clearance ve smyslu VOZ2A W32 BODAL, nebo mám hádat ranvej in use...

... píšu hádat, protože se mi když jsem tam naposledy měl VOZ stihlo během nakládání otočit :)
[quote="Engin"]Dá se automaticky zadávat vždycky do FP BODAL W32 HLV a předpokládat, že dostanu clearance ve smyslu VOZ2A W32 BODAL, nebo mám hádat ranvej in use....[/quote]
Do FLP můžeš napsat BODAL W32 HLV, pokud je na BODAL publikován SID z te dráhy, z které budeš startovat.
V tvém případě bych ale raději do FLP psal VOZ W32 HLV.
[quote="tgurecky"][quote="Engin"]Dá se automaticky zadávat vždycky do FP BODAL W32 HLV a předpokládat, že dostanu clearance ve smyslu VOZ2A W32 BODAL, nebo mám hádat ranvej in use....[/quote]
Do FLP můžeš napsat BODAL W32 HLV, pokud je na BODAL publikován SID z te dráhy, z které budeš startovat.
V tvém případě bych ale raději do FLP psal VOZ W32 HLV.[/quote]
No to je právě kámen úrazu. Já koukám, vidím vítr 030/04, to je pro mě dráha 24 a píšu VOZ..., nakládám lidi, nastavím letadlo, pushuju, checknu metar a koukám 040/7. :) A z 06tky se na VOZ žádným SIDem nedostanu :)