VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum pro otázky a diskuze o českém VATSIMu a online létání všeobecně.
Ahoj. Když přistávám v Košicích na ILS01, protože je tam tědka pořád mlha tak se mi sice zachytí localizér ale na glide path tam vůbec ani nemám vyznačenou osu a tak musím přistávat VOR/DME což je docela nestabilní když dráha je vidět pár ft před dotykem a je to vždy o missed aproach... Máte někdo ten podobný problém,nevíte čím to je?
By Ace2
Tak i v případě že není na letišti ILS ale jen LLZ tak nevidím důvod proč přistávat jako VOR/DME. Můžeš přistávat jak LLZ/DME což ti zaručí přesné přiblížení v ose dráhy.
aha tak možná vim v čem je chyba!-já nastavoval frekvenci 108,5 protože jsem to četl bez brýlí a tak mi to splynulo.Teď vidím, že LLZ je 109.5 a tudíž to mám nastavit na NAV1
By roger
[quote="SenorAmigo"]to jo ale zajímalo by mě proč je název přistávací mapy ILS CAT II[/quote]
ILS mapy su dve a to pre CAT I a CAT II (rozne viditelnosti a pod., pri podmienkach CAT II sa uz bez G/S pristat neda, pri CAT I to jeste jde, ako spominal Ace)
detaily a autoritativni odpovedi vid skola pilotu 4 a otazky vacc 2

obecne, slovenske mapy od fs-klub, hlavne priblizenia su znacne necitatelne. odporucam tu namahum, zaregistrovat sa a stiahnut si ich z e-aip alebo eurocontrolu. tam ten problem nie je.
By PavelS
ILS mapy su dve a to pre CAT I a CAT II (rozne viditelnosti a pod., pri podmienkach CAT II sa uz bez G/S pristat neda, pri CAT I to jeste jde, ako spominal Ace)
Obecně tak :

- je LLZ only , tj. když funguje jen směrové vedení. U instalovaného ILSu se vyskytne tehdy, když např. G/S vysilač je mimo provoz, pak se ILS degraduje na LLZ only.
- je ILS CAT I , to je už plnohodnotný ILS s G/S , ale certifikovaný pro nějaká minima ( viz dole na mapě minima pro ILS )
- je ILS CAT II, to je plnofn¨dnotnější ILS s G/S, certifikovaný - za splnění dalších podmínek - pro ještě minimější minima - pro ten platí druhá mapa , ILS CAT II.

(Reaguji tímto na poznámku, že bez G/S se nedá přistát v podminekách CAT II : ne, ani v podminekách CAT I se nedá přistát bez G/S.
Pokud G/S není, jde o LLZ only přiblížení, ne o ILS.
LLZ only ale žádné CAT nemá (je to nepřesné přiblížení.))

-------------------------------------------------------- LZKZ --------------------------------------------------------
obecne, slovenske mapy od fs-klub, hlavne priblizenia su znacne necitatelne. odporucam tu namahum, zaregistrovat sa a stiahnut si ich z e-aip alebo eurocontrolu. tam ten problem nie je.
Abyse mapy pro hodně využívané letisko LZKZ dostaly k létající veřejnosti bez nutnosti se nějak registrovat , dal jsem velmi přehledný a dobře udělaný balíček dočasně ke stažení do VACC CZ downloadcentrumu.

Tyto mapy mají hlavně tu výhodu, že se podle nich i řídí ....
By roger
myslel som to tak ze se LLZ jede podle CAT I mapy, LZKZ nema samostatnou LLZ mapu. myslel ale nenapsal. :) pre nepresna priblizenia su samozrejme aj ine (vyssie) minimalne poveternostne podmienky. vid napr. uvedene \"ceske\" mapy.

ad. mapy... super. hanbim sa za nas slovaky ze niesme schopni oficialne poskytnut free mapy na urovni...