VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By Pavel
Ahoj,
po velmi úspěšném FSWeekendu letos na podzim jsme se s Petrem Vondrlíkem bavili, že bychom někam na víkend nebo prodloužený víkend vyrazili znovu na jaře. Jelikož jsem měl za úkol zeptat se ostatních na akci Runway4you na což jsem samozřejmě zapomněl, píšu tedy do tohoto vlákna. Pokud by se někdo chtěl přidat, budeme jen rádi. Cílem je udělat nějaký pěkný výlet s leteckou tématikou, který nebude stát čerta, ale bude celkově nějak rozumně zorganizovaný.

Varianta 1 - Paris Air Show (Le Bourget), nebo jen muzeum v Le Bourget mimo datum akce

Varianta 2 - Sinsheim/Speyer - letecké muzeum v Německu (Concorde, TU144, raketoplán, 747...). Otevřeno 365 dní v roce, takže termínem nejsme nijak limitováni, třeba květen by asi byl fajn. Dalo by se doletět do Stuttgartu nebo Frankfurtu a kousek dojet vlakem. Jedná se o dvě muzea, jedno v Sinsheimu a druhé těsně vedle ve Speyeru, ideální by bylo vzít každé na jeden den (takže nedělní odlet později večer třeba).

Pak mě ještě napadla varianta Salzburg - Red Bull Hangar 7/8 (celá Red Bull letka, Connstelation, P-38, warbirdy)... Letecká doprava tam moc nefunguje, leda třeba vlakem do Vídně, pak jednosměrnou letenku do Salzburgu, a zpět nějaký vlakem zase... Nebo se hecnout s někým a zaletět si tam po vlastní ose general aviation s nějakou Cessnou.

Další super místo které rozhodně chci někdy vidět je Duxford - asi nejznámnější sbírka létajících warbirdů vůbec... Od Mustanga po Vulcan. S dopravou by asi problém nebyl, lowcostem do Londýna, a pak je to kousek vlakem. Buď se dá navštívit kdykoliv jen na statickou čumendu, nebo 28-29 květen je airshow, což bude asi docela masakr.

Dále kromě "klasických" muzeí přišel Petr s nápadem Toulouse a Airbus muzeum...

Napadá někoho ještě něco dalšího, o co by měl zájem? Chtělo by to dohodnout se co nejdříve, dokud jsou levné letenky a ubytování. Jedná se víceméně o destinace, kam se dá doletět lowcostem. Co se rozpočtu týče, tak letenky by se snad daly sehnat okolo 2 tisíc + nějaké ubytování a strava, takže se opravdu nejedná o nic drahého.

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 04 pro 2015, 09:41, celkem upraveno 1 x.
By bulik4lg
[quote="Pavel Brodský"]Napadá někoho ještě něco dalšího, o co by měl zájem? [/quote]

Boeing Field..;) Ale to je trochu z ruky..:)
By Jakub Jiřička
Toulouse už mám v plánu od ty doby co V7 oznámili že to od jara rozlitaji, ale je problém s těma exkurzema tam, vypisuji se až měsíc předem což je na letenky pozdě a jsou prostě hrozně nepravidelný, nějaký dny jsou, nějaký ne, někdy francouzsky, někdy anglicky.. nedá se na to spoléhat že určitě něco bude,  jinak já mám jaro už docela plný, mám tam 15 dní Brazílii,  víkendový Benátky, Paříž a tejden Korfu + Londýn, takže už budu dost vycestovanej a finančně vysatej, rozhodnu se podle toho co se vyberete a jestli to datum vůbec budu volnej
By martintlolka
Od té doby co jsem se vracel z Lucemburku po dálnici, tak jsem se zamiloval do Sinsheimu :-) A nemám s kým bych se tam podíval. :-(
Toulouse bych taky někdy rád viděl (i když asi nebudou dávat vzorky zdarma)
V rámci Německa a Rakouska to můžeme pojmou i jako Roadtrip, abychom byli mobilní.
By Pavel
Ok ok...

BS, ty bys teda vyrazil kdybychom trefili vhodnej termín? Jelikož se o víkendu nematuruje ani nechodí na vejšku, tak nevidím problém ;)

PB
By Jakub Jiřička
Když je tady o tom tak řeč, já už dlouho zamýšlím letět na trip za "letadlama" který už asi moc dlouho lítat nebudou ale ještě někde létají a letenky se dají za nějakou normálnější cenu koupit, dost mě láká BAe Jetstream 31/32, lítá s tím Estonská společnost Avies vnitrostátní linky z Tallinu na ostrovy v Baltském moři a do Stockholmu, jednosměrný letenky od 20 EUR, navíc dveře od kokpitu nechávaj otevřený a jak je vidět není problém jim tam do toho čučet :) https://youtu.be/jE_V11RzleA?t=1m6s, ze Stockholmu by se dal navíc navázet na let s nextejem v Saabu 2000, prakticky kamkoliv po Švédsku, ATP už bohužel vyřadili  :-[ z/do Stockholmu lítá celkem exotický Ethipoian s Dreamlinerem z VIE, do TLL se dá levně s přestupem pomocí lowcoastů..
Potom mě láká skočit si s WZZ z Katovic skoro zadarmo do Kyjeva, odtud lítá:
AN140 - Motor Sich (např. Uzhorod - Kyjev)
AN24 - Motor Sich (Kyjev - Zaporozhye)
Pak ještě  Dornier 328 JET SUN-AIRu lítající po skandinávii, to bych si přál asi ze všeho tohodle nejvíc
A Metroliner, dlouho jsem ten typ ani neznal, lítají s tím po Norsku z OSL, lítá s tím AirNorway, operated by North Flying, třeba do Fegernes..
Dál docela vyhledávám Avro nebo Fokkery, oboje mi chybí do sbírky a jejich konec se taky pomalinku blíží..

Nic konkrétního ještě vymyšleného nemám ale snad příští jaro/leto/podzim by něco z tohodle padnout mělo, kdyby měl někdo zájem tak napiště a až budu vědět víc, co, kdy, jak, za kolik, tak to sem můžu napsat..
By Schindler
[quote="Pavel Brodský"]
Ok ok...

BS, ty bys teda vyrazil kdybychom trefili vhodnej termín? Jelikož se o víkendu nematuruje ani nechodí na vejšku, tak nevidím problém ;)

PB
[/quote]

Maturuje se od 2.5. do 3.6., přijímačky jsou pak někdy v posledních týdnech června, musel bych to zjistit. Jako rád bych, ale ještě bych pozjišťoval přijímačky a třeba se rozhodl, ale ohled na mě nebrat. V období maturit ale určitě nikam nepojedu, na to jsem velký posera :)
By Pavel
JJ, tak až budeš organizovat tour po neobvyklých letadlech tak dej vědět, rád se přidám. Na tu jarní tour de muzeum se ti nechce?

Na jaře máme teda, Martine, počítat s tím, že by ses přidal? To jsme tedy zatím tři (když na BS nebereme ohled).
Klidně to můžeme udělat i jako roadtrip po německu a rakousku, osobně sice podstatně raději sedím v letadle než v autě, ale výhoda mobility tam je, no.

PB
By Jakub Jiřička
neříkám že bych nejel na muzea, jenom na jaře už nebudu mít tolik času tak nemůžu nic slíbit, až budete mít něco konkrétně, teda datum a destinaci tak to sem napište a já se vyjádřím
By Peli
No, ja bych jel, a je mi jedno kam a kdy :-) kdyby autem, mam 3 mista.

Sent from my iPad using Tapatalk
By martintlolka
Já bych jel určitě. Nabídka by se nemusela opakovat :-)
Taky bych raději seděl v letadle (pro mě je to docela vzácné), ale to auto beru jako možnost lepší mobility a možná menší ceny. Samozřejmě nabízím svůj vůz.
By Pavel
Takže update: Paris Air Show (Le Bourget) je každé dva roky, tzn byla letos 2015, další bude 2017. Tedy do Le Bourget je možno jet jen do muzea (Concorde a spol). Tím pádem nejsme omezeni datem, pokud bychom chtěli sem.

Letos bude ILA air show (Berlín), 1-4 červen, což taktéž vypadá dost lákavě, navíc je to za rohem.

PB
By Peli
Je nějaký vývoj? Nebo to umřelo?

Sent from my iPad using Tapatalk
By peewee5
Ahoj všem, s Pavlem jsme se nakonec domluvili na Le Bourget. Letěli bychom 11.-12.6. (případně víkend před nebo po, podle cen letenek). Letenky na CDG se dají sehnat už za 2300 Kč s EZY (za podobně nízkou cenu je možné letět třeba i s Trasavií na ORY). Ubytování budeme hledat někde poblíž Le Bourget https://www.google.cz/maps/@48.982809,2.5001974,12.5z (postel na noc v levným hotelu jde sehnat kolem 600 Kč). Vstupenky do muzea http://www.museeairespace.fr/en/ se prodávají za 9-17 € (v závislosti na programu). A  nakonec je potřeba počítat s dopravou z CDG do Le Bourget http://parisbytrain.com/wp-content/uplo ... er_map.gif, což vyjde zpátečně tuším na něco kolem 8 €.

Pokud se chcete přidat, dejte vědět do půlky února. Pak bychom společně koupili letenky a zarezervovali ubytování. Ale pokud si nejste termínově jistí, je samozřejmě možné rozhodnout se i později a zařídit si vše na vlastní pěst.
Naposledy upravil(a) peewee5 dne 19 led 2016, 11:42, celkem upraveno 1 x.
By Pavel
Ahoj,
takže máme zatím s Petrem Vondrlíkem (díky za nákup!) a Liborem Jandou letenky na 4. a 5. června (jeden den tam, druhý den zpět) do Paříže. Kdo by se tedy chtěl přidat, ozvěte se.

PB