VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By Tommy
Ahoj,
je to sice nezvyklý téma sem na forum, ale chci se Vás zeptat, jestli nemáte zkušenosti s následujícím problémem.
Mám telefon Nokia C6-00 se Symbianem S60 (verze, pokud se nemýlím 42.0.004) a Operu Mobile (a Mini) jako prohlížeč. V telefonu je ještě standartní prohlížeč od Nokie. Toho problému jsem si všiml až poslední dobou, když zadávám na jakékoliv stránce do políčka pro heslo mezeru na vysouvací klávesnici, tak to napíše mezery dvě. Dělá to jak OMobile, tak i Mini. Dělá to ale ovšem jen v políčku na heslo, pouze s vysouvací klávesnicí...když se píš softwarovou tak to nenapíše dvě, ale kurzor zůstane uprostřed hvězdičky. Vyskytuje se to pouze v Opeře, v mobilu jsem ten problém jinde nenašel...jak standartní prohlížeč, tak v mobilu samotný se mi to nikde nestane... Tak bych rád věděl, co byste si o tom mysleli, jestli to je jen bug prohlížeče s typem mobilu nebo jestli to nemůže bejt nějakej škodlivej program..

Dík moc :)
By anhista
Ahoj Tome, jelikož mám Androida tak přímo s OS Symbian ti neporadím.Škodlivý kod to nebude, tohle vypadá spíše na celkem časté nedodělky a nedokonalosti Symbianu.Jinak tento \"foun\" vlastní bratr a tento problém určitě nemá. Zkus \"wipe\" popřípadě servis.
By Čondra
[quote="Tommy"]
(...) Mám telefon Nokia (..)
[/quote]

Já bych ten problém možná začal hledat tady :)

OK
By Schindler
[quote="Čondra87"][quote="Tommy"]
[/quote]

OK[/quote]

Mám taky značku Nokia, ještě možná starší, než má Tom a docela pěkně šlape (se Symbianem) a moje předchozí šlape ještě po sedmi letech. Nokií to stoprocentně není ... ale taky už jsem od ní upustil. Z Nokie E66 jdu na HTC One X+, jen čekám, kdy dorazí :)

A jinak nevím, proč by si měl dávat do hesla mezeru, když se to normálně nedělá? Tím by to mohlo být.
By anhista
[quote="Schindler"][quote="Čondra87"][quote="Tommy"]
[/quote]

OK[/quote]

Mám taky značku Nokia, ještě možná starší, než má Tom a docela pěkně šlape (se Symbianem) a moje předchozí šlape ještě po sedmi letech. Nokií to stoprocentně není ... ale taky už jsem od ní upustil. Z Nokie E66 jdu na HTC One X+, jen čekám, kdy dorazí :)

A jinak nevím, proč by si měl dávat do hesla mezeru, když se to normálně nedělá? Tím by to mohlo být.[/quote]

Gratuluji na přestup k Androidům. :-) a HTC One X+ to je luxus. :-)
By Schindler
[quote="anhista"][quote="Schindler"][quote="Čondra87"]

OK[/quote]

A jinak nevím, proč by si měl dávat do hesla mezeru, když se to normálně nedělá? Tím by to mohlo být.[/quote]

Gratuluji na přestup k Androidům. :-) a HTC One X+ to je luxus. :-)[/quote]

Proto jsem si ho taky vybral ... podle hodnocení překonává i dosavadní špičky jako iPhone 5 nebo Samsung Galaxy SIII. Ale ta cena je strašná ... 16000,- Kč je za mobil dost (já to mám teda za 14000,- Kč), ale stejně. Ještě pár tisíc a měl bych za to notebook co teď mám :)
By ASG29
Ono jde spíš o to, co člověk od toho mobilu chce. Pokud by Samsung zůstal u Googlu, tak by třeba S3 byla nepřekonatelná. Bohužel, dokud nebude Android 4.22 (a výš) volně k používání, tak z S3 se plný výkon nedostane. HTC jsou dobré, ale pro někoho je mínusem malý display. A takhle by se dalo pokračovat dál...
Já osobně jsem spokojený s S2, kterou jsem na jaře pořídil za 8000,-.
By dan542
[quote="ASG29"]Ono jde spíš o to, co člověk od toho mobilu chce. Pokud by Samsung zůstal u Googlu, tak by třeba S3 byla nepřekonatelná. Bohužel, dokud nebude Android 4.22 (a výš) volně k používání, tak z S3 se plný výkon nedostane. HTC jsou dobré, ale pro někoho je mínusem malý display. A takhle by se dalo pokračovat dál...
Já osobně jsem spokojený s S2, kterou jsem na jaře pořídil za 8000,-.[/quote]
Sorry, ale tohle je naprostá blbost, a tak si tě dovolím opravit...

To, že mají malý displej, jak říkal Bedřich, je blbost. Já spíš nechápu, co lidi přitahuje na těch obrovských displejích, to s tím chtějí plácat mouchy? :) 3,5" displej mého iPhone 4S se alespoň dá ovládat palcem v jedné ruce...

Samsung zůstal u Googlu? Samsung pro Google vyrobil dva telefony: Nexus S s Galaxy Nexus.

Ano, Nexusy (včetně těch dvou od Samsungu) mají čistý Android, ale ostatní telefony od Samsungu NEMAJÍ. Android byl volně k používání vždycky, můžeš si jeho zdrojový kód stáhnout (jenom ti budou chybět google apps jako je Gmail, Mapy, Play Store, etc. - můžeš si je ale stáhnout jinde).

Výrobci si Android většinou upravují, ale já mám radši čistý Android, takže kdybych kupoval Androida, tak buď Nexus 4, nebo nainstalovat na "normální" Android telefon CyanogenMod (mají tam sice taky svoje úpravy, ale je to z 99 % čistý Android).
By ASG29
Hmmm... Tak to si asi ti pitomci kamarádi (neboli kolegové z práce) kupují špatné HTCéčka, když mají malé displaye. ;) Co s velkým displayem? K tomu se vztahuje právě ta věta, co jsem napsal: \"...Ono jde spíš o to, co člověk od toho mobilu chce...\"

Ano, tím že vyrobil ve spolupráci s Googlem Nexusy, se také dá říct o pokračování, že mohl u Googlu zůstat. Nemyslíš?

Pokud je můj syn dobře informován (má Galaxy Nexuse), tak čistý Android do jakéhokoliv telefonu nejde \"nacpat\". Vždy musí být kód upraven na daný hardware. A ikdyž bych, například, do mé S2 A4.2 nainstaloval, tak nikdy nepoběží tak, jako Nexus.

Takže si stojím za tím, že kdyby Samsung dál spolupracoval s Googlem, mohly by jeho telefony být špičkové. Jinak jsou si všechny \"chytré\" telefony (s přihlédnutím ke \"třídě\") na stejné úrovni. Jen se liší právě oním využitím. Já preferuji dobrý a velký display pro přehrávání filmů a práci s netem. Tedy až na chybějící Flash Player... Kolega z práce nedá dopustit na 3D svého HTC. A tak dále...
By dan542
[quote="ASG29"]Hmmm... Tak to si asi ti pitomci kamarádi (neboli kolegové z práce) kupují špatné HTCéčka, když mají malé displaye. ;) Co s velkým displayem? K tomu se vztahuje právě ta věta, co jsem napsal: "...Ono jde spíš o to, co člověk od toho mobilu chce..."
[/quote]
[quote="ASG29"]
Ano, tím že vyrobil ve spolupráci s Googlem Nexusy, se také dá říct o pokračování, že mohl u Googlu zůstat. Nemyslíš?
[/quote]
Jo, to mohl, ale není to jedno, kdo Nexus vyrábí? Hlavně, že je to Nexus... :)
[quote="ASG29"]
Pokud je můj syn dobře informován (má Galaxy Nexuse), tak čistý Android do jakéhokoliv telefonu nejde "nacpat". Vždy musí být kód upraven na daný hardware. A ikdyž bych, například, do mé S2 A4.2 nainstaloval, tak nikdy nepoběží tak, jako Nexus.
[/quote]
Ano, to musí a to právě nadšenci od cyanogenmodu dělají :) Galaxy S II je cyanogenmodem podporován, ale koukám, že jsou jen nightly buildy, více zde. Nightly buildy jsou ty "nejnestabilnější", ale já je považuji za stabilní dost, moje máma má Galaxy S (1) a CM nightly (zatím ICS, na JB jsem jí to ještě neupdatoval...) jí tam funguje líp, než originální ROMka od Samsungu (ta byla teprve nestabilní...). Co se týče CM (jelly bean) na GSII, tak problémy prý jsou, ale nic vážného:
[quote="http://teamhacksung.org/wiki/index.php/ ... own_issues"]
Surfaceflinger: Short screen flash after CRT-off animation
FM Radio: Unsupported (Try the latest version of Spirit FM)
Camera: Exposure settings do not work
[/quote]
[quote="ASG29"]
Takže si stojím za tím, že kdyby Samsung dál spolupracoval s Googlem, mohly by jeho telefony být špičkové. Jinak jsou si všechny "chytré" telefony (s přihlédnutím ke "třídě") na stejné úrovni. Jen se liší právě oním využitím. Já preferuji dobrý a velký display pro přehrávání filmů a práci s netem. Tedy až na chybějící Flash Player... Kolega z práce nedá dopustit na 3D svého HTC. A tak dále...[/quote]
No tak, jestli chceš přehrávat filmy na mobilu, tak pak jo. Já si filmy pouštím na 24" monitoru, případně na cestách na notebooku (13"). Telefon spíš používám na net, 3.5" 960x640px display mi na to stačí.
By Luboš Kučera (LK 154)
Ještě pro Tomáše zpět k původnímu tématu.
Mně se tenhle problém na N8 v Opeře mini neobjevuje. Zkoušels oba prohlížeče reinstalovat?
Jinak mně zas v Opera mini nejdou dobře zobrazovat stránky u některých témat fóra tady na Vatsimu. Když je otevřu, celá stránka je prázdná, jen nahoře v levém horním rohu je malilinkatý pruh s příspěvky, když ho nazoomuju, roztáhne se zase moc, a nejde jím vodorovně posunout, takže se k textu vpravo prostě nedostanu. Kupodivu to ale nedělají všecfhna témata, jen některá. Proto používám pro Vatsim default browser. Má někdo další stejný problém?
By vojav
[quote="Matyáš Svoboda"]
No, oni Nokie jsou vlastně asi nejkvalitnější značka.
[/quote]
jojo :)