VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By Schindler
Ahoj,
už o téhle akci padlo pár slov, ale aby se to dalo nějak dohromady. Takže ...

Ve dnech 20.-23.9.2012 probíhají na letišti Leoše Janáčka v Ostravě u Mošnova, tzv. Dny NATO v Ostravě\", které se konají pravidelně už od roku 2001. Jedná se o přehlídku jak pozemní techniky, tak dynamické přehlídky a samozřejmě také běžný civilní provoz, který na letišti normálně lítá své pravidelné lety. Hlavní program je soustředěn hlavně na víkend, takže na Sobotu a Neděli. A je tu taky jedna podstatná věc ... vstup je zdarma, ale parkoviště stojí zase 150,- Kč.

Jinak co se týká programu akce a potvrzené techniky, tak to je asi zatím nejlepší účast stíhacích letounů, za tu dobu, co tam jezdím, což je tak od roku 2007. Objeví se tam v dynamických ukázkách \"nejlepší\" stroje.

Více na http://natodays.cz/

Napadlo mě, jestli bychom dali dohromady nějakou skupinku. Já tam tedy jedu v Sobotu, protože trasa Liberec - Ostrava není přece jenom na hodinu a přijel bych domu zase v noci a to bych v neděli nedal, v pondělí zase do školy ;) Budu tam už asi od rána, protože z Liberce autem už okolo 5 hodiny ráno, možná dřív. Tak co, někdo se staví, popř. se dohodnout? :)

Tak když tak dejte vědět. Kdyby měl s sebou někdo radio-skener, tak by to nebylo špatný :P
By rob
Já tam budu v sobotu :)
By Schindler
Ahoj,
tak jsem koukal, že počasí zrovna nepřeje. V sobotu je zatím skoro 50% procentní šance, že se přižene přeháňka, záleží na tom, jak bude foukat ... doufejme, že se tak zítra nestane a přeháňka se přežene přes Mošnov až ve večerních hodinách. (Viz. moje mapka počasí,@pocasi.indes.cz)

Jinak, pokud by to mělo propršet, tak ráno asi nevyrazíme, ale na 85% dorazím. :) Na této mapce je vidět místo konání. Pokud bychom se srazili, tak bych to viděl na křižovatku (hlavní tepnu) u místa vyznačeného jako \"FlyIn\". Většinou tam myslím parkují nějaké \"prdlavky\". Co myslíte? :)

Jinak jsem k zastižení na čísle 736 465 506. Takže se klidně můžeme srazit, ať taky někoho poznám :P Když tak dejte vědět, budu se tam pohybovat od rána.
By Schindler
No, počasí vypadalo ráno tak, že zmokneme, ale kolem poledne se vyčasilo a svítilo i slunce. Chcáč přišel až okolo půl šestý. Ale jinak super technika tento rok. Až se vyspim, tak dám odkazy na foto ... snad se něco povedlo :)
By Schindler
Takže menší deníček :-)

Hned po příjezdu do Mošnova se kolona zastavila, podotýkám, přesně u značky \"Mošnov\" a to bylo teprve 8.15hod. Než jsme se dostali na parkoviště, tak bylo už někde 9.15 - 9.30hod, takže prostě paráda. Lidí tam bylo opět jak .... no jak na velké akci :) A s počasím to vypadalo tak, že každou chvíli zmokneme, ale naštěstí se tak \"nestalo\". Technika tam byla tenhle rok skvělá, protože ta účast byla snad zatím největší za tu dobu, co tam jezdíme. V dynamických ukázkách se předvedli stroje: Eurofighter Typhoon, F-16, MIG29, Mirage 2000, SU22, B-52 Stratofortress, L159 Alca a další, jako třeba ukázka tankování Gripenů za letu, Red Arrows a mnoho dalších. Prostě mě to přišlo skvělý. Program se trochu posunul, začalo pršet, takže jsme nasedali do auta až někdy v 17.40 a než jsme se dostali vůbec na dálnici, protože to bylo všechno ucpaný, tak bylo 18.50 a cesta domu s tankováním levného benzínu za 35,90 Kč u Shellky jsme se dostali domu v 22.15hod. Sice dlouhý den, ale věřím, že i ty co tam byli včera a i ti co dnes, tak že si to takhle taky užili :-)

Máme sice hodně starej foťák a občas fotit u plotu bylo sebevražedný, když jste měli nad sebou u focení B-52 ještě další 3 foťáky a 3 lidi na zádech, ale snad se něco povedlo. Zde všechny vybrané fotky z akce. Doufám, že se budou líbit :)

Výběr 13 fotek:

Boeing 737-700 společnosti SmartWings na finále dráhy 22

Obrázek

Airbus A320 společnosti České aerolinie těsně před dosedem dráhy 22

Obrázek

Jas-39 Gripen při simulovaném tankování za letu s letadlem C-135FR

Obrázek

C-135FR francouzské armády těsně před dosedem na dráhu 22

Obrázek

Airbus A320 společnosti Holidays Czech Airlines v dosedové zóně dráhy 22

Obrázek

Boeing 737-700 společnosti SmartWings těsně před dosedem na dráhu 22

Obrázek

B-52 Stratofortress se připravuje na odlet dráhy 22

Obrázek

Red Arrows v sestavě Concorde

Obrázek

Red Arrows

Obrázek

Vládní speciál zpět po dráze 22, aneb jak se utrácí

Obrázek

Vládní speciál krátce po vzletu z dráhy 22

Obrázek

F16 připravující se k odletu z dráhy 22

Obrázek

Nádherné mráčky při západu slunce na dálnici

Obrázek
By marenadl3
Včera bylo hnusně, dneska bylo o poznání krásněji. :) Svítilo slunko a bylo jakž-takž teplo. Všichni startovali z 22ky, akorát B-52 z 04ky. :)
Docela mě překvapilo, když to odlepil od země, to nebylo ani v polovině runwaye, pak bylo nejlepší, jak s tou sviní zamával křídly v 10-ti metrech nad zemí. :D
By rob
Já se tam nakonec bohužel nedostal - brzy ráno jsme měli všechno připravené, ale déšť podle plánu neustoupil a nakonec jsme nestihli odletět včas abychom se do Mošnova dostali v čase slotu. Záznamy z akce jsou perfektní, škoda toho počasí. Tak snad příští rok! :)
By Slon
[quote="marenadl3"]Prosím, ať je runway in use 04.... :D[/quote]

To by bylo super vzhledem k tomu, že budu v práci a cargo terminal je na začátku rw 04 :)
By marenadl3
[quote="Slon"][quote="marenadl3"]Prosím, ať je runway in use 04.... :D[/quote]

To by bylo super vzhledem k tomu, že budu v práci a cargo terminal je na začátku rw 04 :)[/quote]
Jo, dneska jsem u něho stál v koloně... :D