VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By ASG29
V sobotu jsem obětoval 4 hod. cesty do Mošnova, hodinu popojíždění kolem letiště k terminálu (dál mne to nebavilo a zaparkoval jsem) a půl hodiny pěšky. Ale stálo to za to!!! \"Odkliknul\" jsem si další stroje viděné na vlastní oči, některé letové ukázky stály za potlesk (hned první ukázka Typhoonu, Spartan, souboj devětadvacítek, Rudé šípy, B-25 a i ukázka B-52....). Na stojánce Avanti (to jsem viděl naposledy před 22 lety), dále - a hlavně - B200. Rád jsem i viděl Cessny 150/152 a 172 (jak tohle může někdo považovat za dvou a nedej Bože za čtyř místné - já bych zabral místo od dveří ke dveřím!), pokecal jsem si s panem pilotem CSA (Czech Sport Aircraft) na téma PS-10...
Nakonec s chutí zblajznul pořádný bramborák a manželce po dalších čtyřech a půl hodinách jízdy (odmítám v noci jezdit rychleji než 110, na okreskách) dovezl frgály (no, pamatuju si lepší z domova - považuji se za polovičního Valacha ;) ).
By Schindler
[quote="George_L"]Takže první předpoklad - dobré počasí - zatím v pohodě, na obloze ani mráček.

Aktálně (0500z): RUNWAY IN USE 22[/quote]

Tak to si Ostraváky asi moc dráhou 22 nepotěšil. ;)

Jak jsem tam byl, tak náš zoom a kvalita foťáku nedovolila vyfotit kvalitní fotky letištních budov atp. Kdyby si měl nějaké pěkné místo a ješťe hezčí fotky letiště, i kdyby tři, tak bych byl rád, kdyby si je poslal. Jedná se o fotky letiště. Někde už jsem psal, že připravujeme galerii, tak by se to tam mohlo dát. Díky předem.
By Slon
[quote="Schindler"][quote="George_L"]Takže první předpoklad - dobré počasí - zatím v pohodě, na obloze ani mráček.

Aktálně (0500z): RUNWAY IN USE 22[/quote]

Tak to si Ostraváky asi moc dráhou 22 nepotěšil. ;)

Jak jsem tam byl, tak náš zoom a kvalita foťáku nedovolila vyfotit kvalitní fotky letištních budov atp. Kdyby si měl nějaké pěkné místo a ješťe hezčí fotky letiště, i kdyby tři, tak bych byl rád, kdyby si je poslal. Jedná se o fotky letiště. Někde už jsem psal, že připravujeme galerii, tak by se to tam mohlo dát. Díky předem.[/quote]

Tak to není nic lehčího, než mi říct, co bys tak chtěl vyfotit a udělam ti jakoukoliv fotku, čehokoliv, z jakehokoliv uhlu.
By George_L
Tak jsem před chvílí dorazil z letiště, ode mě fotky nečekejte, já jsem spíš přes video.

Obě B-52 šly z RWY04, první směr TBV, druhá po vzletu a otočce průlet RWY22 a dál na HLV.
[quote="Pavel"]Dnešní B52... V LKPR z terasy good pohled, bylo docela dost lidí.

PB[/quote]

Mně před chvílí dcera říkala, že okolo 14:15, když byla s družinou na hřišti viděla nad Neratovicema velký letadlo se čtyřma motorama (ještě tomu tak nerozumí, nebo to na dálku nepoznala). Hledal jsem na flightradar24 a nic, ale pak jsem na to kápnul na planes/očekáváme v prg. Podle fotky potvrdila, že to byla B52, tímhle je to potvrzeno ještě jednou. Má to ale někdo štěstí. Jinak děti už mám vycvičené, obě holky hlásí, jakmile jim něco zaburácí nad hlavou, abych o to nepřišel. Na veřejnosti se za jejich pokřikování "Tati, hele letadlo" ještě trochu stydím, ale to se poddá. Oni ti ostaní kolemjdoucí určitě taky mají nějakou úchylku. :)
By George_L
[quote="mrcouchette"]od tý doby co jsi manžel se vůbec nějak málo vyskytuješ :) a ani na pivo nechodíš[/quote]

Problém byl ten, že jsem v pátek odjížděl směr OVA a ve ČT jsem musel ještě stihnout nějaké věci. Bohužel to vyšlo zrovna tak blbě.
By George_L
Proti plánu (do mého opuštění LKMT) neodletěly SU22M4, E-3D SENTRY a nizozemskou F-16 odtáhli tuším do hangáru (nějaké techn. problémy).

Jinak většina letadel t/o RWY22, right circuit a low pass. Kde nenabídli piloti sami, aktivní řídící naznačil ;). Bohužel např. F-15 šly přímo HLV :(

Uvidím, co zachytila kamera a jestli to bude koukatelné.
By George_L
[quote="Jindra"]Ono u některých strojů stačí i když to je jen zvukatelné :)
Jinak potvrzuju, PB je v Praze.[/quote]

Tak zvuková kulisa bude stoprocentně, ale nejsem si jistý ostrostí záběrů. Je to přeci jen něco jiného než natáčet pomalé dopraváky.

EDIT: Díky za odp.
By Schindler
[quote="George_L"][quote="Jindra"]Ono u některých strojů stačí i když to je jen zvukatelné :)
[/quote]

Tak tady je malá zvuková ochutnávka - 2 ks amerických F-15C...

http://www.uloz.to/xMCTBNd/f-15c-usaf-mp3 heslo: vatsim[/quote]

Ani se nedivím, že mu ten řídící nerozuměl ... při tomhle rámusu :D Ale pěknej zvuk. F15 jsem zatím neviděl.

Jinak, video pak někam pověsíš? :)
By George_L
[quote="Schindler"]
Jinak, video pak někam pověsíš? :)[/quote]

Videa samozřejmě budou, ale momentálně nemám u sebe SW ani HW na jeho editaci. Mám natočeno téměř 17GB a budu to muset probrat, proto prosím o trpělivost. Pak to hodím na YouTube.

Na co se snad můžete těšit...

L-39 + L-159 + L-159T1 + JAS-39D GRIPEN - start + průlet ve formaci

3× Mi-24 + ještě nějaký vrtulník ;) - odlet ve formaci

2× Mig-29AS - start a průlet ve formaci

S-70 BLACK HAWK - odlet

JAK-40 - start a průlet

EUROFIGHTER TYPHOON - start a průlet

2× F-15C - start (zvuk už jste slyšeli)

3× MIRAGE 2000N - start (a tuším i průlet)

E-3A - start a průlet

C-130H2 HERCULES - start a průlet

C-135FR - start

2× PC-9M HUDOURNIK - start a průlet ve formaci

2× HAWK TMk1 - start a průlet (nešli za sebou)

2× B-52 STRATOFORTRESS - start (jeden ze strojů průlet)

K tomu nějaká ta F-16, KING AIR B200, S100D ARGUS, atd.

Klidně si udělejte žebříček, co mám editovat jako první, protože jak na to koukám, to budu zpracovávat týdny ;)
By Slon
[quote="Jindra"]No určitě to první :)[/quote]

Jojo, to bylo hodně pěkne ta formace.

Já pokud mohu, tak druhé bych prosil tu C135, byl jsem tam, že si ji natočím a krypl mobil mi napsal baterie vybitá a v tom režimu už nejde natáčet...
By George_L
Tak jsem koukal na to první video na kameře a velká část toho průletu je bohužel mázlá :(, ale něco málo z toho bude.

Ještě postřeh ze včereška...

Na start šel JOBAIR...

Volně přepsáno, bohužel nemám záznam.

TWR: Dobrý den, pane.
JOB: Dobrý den.
TWR: Napadlo mě, dnes nám tu všichni po startu dělají low-pass, nemáte taky zájem?
JOB: Ne, děkujeme.
TWR: Já jsem si říkal, ale alespoň jsem to zkusil ;)
JOB: Děkujeme za nabídku, snad příště.
TWR: OK, beru vás za slovo. Cleared for t/o RWY22

Oba to samozřejmě brali s nadhledem ;)