VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
Toto bude 100% aktivní, i když to tam není napsáno. Aktivní znamená, že to má svůj zesilovač a stačí tomu minimální buzení (300mV/1V).
Pro jistotu se před koupí zeptat, ale jsem si 100% jist, že už k tomu nic nepotřebuješ.
Těm kecům o extremní kompaktnosti, optimálnímu souladu a špičkovému wooferu o 200W doporučuju úplně nevěřit :-) Naopak důležité je, kam který reprák dáš :-) Na druhou stranu ale za 6k Kč myslím, že to nebude žádná šunka.

K LG BD390 (disc player) 100% připojitelné via Cinch kabely.

BTW co máš za televisi?
[quote="Jindra"]Toto bude 100% aktivní, i když to tam není napsáno. Aktivní znamená, že to má svůj zesilovač a stačí tomu minimální buzení (300mV/1V).
Pro jistotu se před koupí zeptat, ale jsem si 100% jist, že už k tomu nic nepotřebuješ.
Těm kecům o extremní kompaktnosti, optimálnímu souladu a špičkovému wooferu o 200W doporučuju úplně nevěřit :-) Naopak důležité je, kam který reprák dáš :-) Na druhou stranu ale za 6k Kč myslím, že to nebude žádná šunka.

K LG BD390 (disc player) 100% připojitelné via Cinch kabely.

BTW co máš za televisi?[/quote]

Na všech stránkách, kde tento set nabízejí se píše totéž, ale že by tam dali fotku zezadu, to je nenapadne :(. Už jsem nahodil pár dotazů na e-shopy. tak jsem zvědav jaké budou odpovědi.
Samozřejmě tomu popisu věřím v rámci nějakých mezí - tzn. nepotřebuji nic bombastického, ale ani žádný vyloženě šunt. JAMO nabízí i hodně slušné repro, tak si říkám, že si snad nebudou chtít zkazit pověst kvalitou nižší řady.

TV jsem nakonec pořídil tuto: http://www.philips.cz/c/televizory/seri ... 5h_12/prd/
No tyjo, 9k bych do repráků nevrazil.. Za to mám 2 výnikající činely, nebo 70 párů paliček :-). Ale jesi na to máš, go ahead! (pak je otázka, jestli to využiješ, ale to si každý musí odpovědět sám :))

Možno-li, dal bych u prodejce si nějakou dobu na vyzkoušení. Týden stačí.
No, asi to bude na koukání na DVD/BD a pak nevylučuji připojení dalších zařízení, protože vstupů to má dostatek. A vydržet to snad taky vydrží x let. Staré Genius5.1 mám u počítače snad už věčnost.
Tak už je to tady. Svolal jsem doma válečnou poradu. Příslušníky našeho kmene jsem seznámil s nápadem vykopat sousedům válečnou sekeru a pořídit si také televizi, aby u konzumace ohnivé vody bylo na co koukat. Náčelnice souhlasila s tím, že jí zavěsím (televizi, ne ji) na stěnu v rohu místnosti, aby na to alespoň z kuchyně viděla.

Láká mě sice plazma, ale souhlasím s Amalkou – je to ve své podstatě slepá ulička.
Technologie OLED je pro větší rozměry zatím cenově nedostupná Takže to vidím na LED.
Doma máme tři pracovní stanice v síti, včetně WIFI. Router je, ale přesně v tom místě, kde by byla televize, takže bezdrát řešit nemusím. Mám dva tipy:

http://www.onlineshop.cz/tv-technika/le ... 1733P.html

http://tenke-led-televize.elektromedia. ... y-produktu

Jaký z těch dvou by jste brali vy? Nebo máte jiný tip?
Dík.
V listopadu jsem pro jednoho zákazníka kupoval čtyři televize, jedna z nich byla 55\" Samsung a pak nějaké menší LG, jedna z nich byla LG 47LE5500 LED Plus. Rozdíl mezi nimi byl propastný, dá se říci, že ten Ťamťung dopadl nejhůře; při pohledu ze vzdálenosti cca 3m a poloze pozorovatele kolmo na např. pravý okraj obrazovky se až neuvěřitelně měnila barva směrem k levému okraji obrazovky. Přitom z této vzdálenosti se pozorovací úhel příliš nemění. Ale třeba bílá barva šla z bílé (pohled kolmo na obrazovku) až do fialové (pohled šikmo). Bohužel typ toho samsungu si už nepamatuju, ale tato zkušenost mě ovlivnila při výběru televize pro sebe před vánocemi. I když tam už mi ty samsungy přišly dobrý, přesto volba padla na 37LE5300. Obrázek jak víno, horizontální úhly v pohodě, vertikálně se trochu mění kontrast, je to při chůzi směrem k televizi, to mi nevadí.

Ad připojení LAN - ta výše zmiňovaná 47LE5500 LED Plus to měla taky, ale uživatelské rozhranní a ovládání třeba youtube nebo picasa je katastrofa. Proto jsem na tom při výběru vlastní TV nebazíroval, mám 15m VGA kabel a připojuji televizi jako druhý nezávislý monitor. Ovládám to z notebooku, spustím film, nebo okno s youtube, přetáhnu za roh a už to jede.

Držím palce s výběrem, za mně Philips
My máme přesně toho Samsunga z odkazu. Kromě trochu delší odezvy při přepínání programů nemá chybu. Obraz i barvy luxus, pokud máš dostatečně kvalitní signál a pořady jsou natočené v solidní kvalitě. Naopak pokud vysílají něco v ne moc dobré kvalitě, je to dost bída. My máme UPC a u programů v HD rozlišení (nabízí jich asi 10 )mám čelist na podlaze a vydržel bych koukat hodiny, bez ohledu na to, co dávaj. To se fakt nedá popsat.
Tu druhou televizi neznám, ale všude tvrdili, že Samsung ledky umí nejlíp.
Funkci internet@TV to nemá, ale to je prý nanic. Propojit bezdrátově s jinými věcmi to jde, ale musíš od Samsungu koupit ještě nějaký WIFI USB adaptér za 1500,-Kč - nezkoušel jsem.
Filmy přes USB hrajou super.
Osobně tu televizi s klidem doporučuji.
Taky přidám pár postřehů...

Připojit TV do počítačové sítě beru jako velkou výhodu resp. užitečnou funkci. Nemám to sice na TV, ale na přehrávači (přes WiFi), ale to vyjde na stejno ;). Sem tam kouknu na YouTube, podstatné je však připojení k Home serveru = nemusíš přenášet data na USB, ale prostě zvolíš přehrávání ze sítě - na počítači mám nasdílenu jednu složku.

Možná bude třeba rozdíl ve formátech souborů, které umí TV přehrát. Jirka to však chce přehrávat na počítači, takže asi bezpředmětné.
Přesně tak. Jde o to, že do teď jsem televizi neměli, ani jsme ji nijak nepotřebovali. Děti si pouští ta levná DVD a to jim opravdu stačí. Nejsem žádný sport fanda, ale občas kouknu na hokej, což mi stačí v hospodě u piva. S manželkou mrknem občas taky na nějaký film, ale to spíše vybíráme komedie apod. Každou středu hraji u nás ligu v bowlingu a jedním očkem tam sleduji televizi – no, fakt nevím ale já z těch seriálů o nesmrtelných policajtech a úžasných týmech mladých produktivních lidí nejsem nějak odvázaný. A při pomyšlení, že odtud se možná čerpají ty nesmysly do práce… nějak je mi z toho na nic.
Takže jak to říkáš Jirko, prostě se s mamkou chceme pobavit nad nějakým možná i jednoduchým seriálem typu Big band Theory, nebo Jistě pane ministře, kde člověk prostě může vypnout, aniž by přijímal negativum, zasmál se a přitom to netrvalo úmorně dlouho. Takže zdroj takových to věcí není ani tak televizní vysílání jako spíše data uložená v PC, jedno jakým způsobem získaná. Jestli si však od vysílání něco slibuji, tak jsou právě naučné pořady (letecké katastrofy jsem ku příkladů téměř neviděl).
Pro nás je to po třinácti letech manželství bez televize trošičku děsivá změna, vůbec nevím jak to vlastně přijmeme. Dokonce se bojím, abychom nakonec stejně neskončili před monitorem u PC……fakt nevím. Zvláštní pocit z toho mám. Jestli jsem nakonec nevymyslel nějakou blbost.

Nicméně k těm televizím:
Porovnával jsem atribut po atributu z listů parametrů obou zařízení. Už jsem byl přesvědčený, že dám na Luboše, ale vzhledem k těm rozdílům co má navíc ten ťamťung, tak šest proti čtyřem na něj……

Díky kluci.
[quote="storry"]
Nicméně k těm televizím:
Porovnával jsem atribut po atributu z listů parametrů obou zařízení. Už jsem byl přesvědčený, že dám na Luboše, ale vzhledem k těm rozdílům co má navíc ten ťamťung, tak šest proti čtyřem na něj……[/quote]

Jsem trošku zmaten... vždyť Luboš Ti Samsunga doporučoval, ne? Nebo to mám jako chápat, že jeho "šance" se zvýšily? :)
Nechci zakládat nové téma, dovolím si využít toto.

Uvítám náměty a tipy na radiomagnetofon. Požadované funkce: přehrávání CD, CD-R, CD-RW, přehrávání MP3, digitální tuner, kazetová mechanika, USB port, dálkové ovládání, SLEEP

Zatím jsem našel...

GRUNDIG - http://www.mall.cz/radiomagnetofony/gru ... 3wodCki4IA

PHILIPS - http://www.mall.cz/radiomagnetofony/philips-az3856

Z těchto se mi líbí více Philips, ale vyloženě mě štve, že nemá tlačítko on/off na dálkovém ovladači (by mě zajímalo, který trouba to navrhoval)

Dobré zkušenosti jsem měl s tímto: http://digiprofi.cz/radiomagnetofony-s- ... 36-s-cdmp3, ale ten už není normálně k sehnání
Posledně mi nikdo moc neporadil, zkusím to znovu...

Nevíte o nějakém (pokud možno nejnovějším) testu digitálních videokamer s možností FullHD záznamu? Nebo alespoň nějaký obsáhlejší přehled co je na trhu (s alespoň minimálním porovnáním).