VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By tmx
PO asi 5 sekundách vždy spadne. Zkoušel jsem i režimy kompatibility a nic.
By vascon
mam skype ve verzi 4.0.0.226 a jede normalne, zadny pady. je to dnes stazeno ze stranek skype...
By CSA433
otevřeně, nechci dělat reklamu pro Microsoft(příští počítač stejně bude Mac), ale Win 7 mě zbavili většiny problémů, co jsem s počítačm měl.
By lzap
Rada: pokud budete přidávat scenerie pod Win7, tak v tom dialogu ve FSX musíte kliknout před zmáčknutím OK do bílého místa. Jinak se nový adresář nevloží. Nevím proč, ale je to tak. Vygooglil jsem to...
By tmx
Děcka, kdo jedete na kombinaci Win7 (64bit) + FSX + FSInn (+ ASA)... ?
Po mnoha dnech jsem to jakž takž rozchodil, vidím ostatní letadla a tak, ale děje se mi to, že se vždy jedno letadlo jakoby \"napíchne\" na mě a zobrazuje ho to na mé pozici, čili mám v sobě letadlo, které je ve skutečnosti úplně jinde... Any idea?
A pak naprosto šílí ASA... Změny větru během vteřiny klidně o 180°, občas negenerující se počasí (dnes při LVP mi to při přistání udělalo nebe bez mráčků)...
Visty jsem nikdy nepoužíval, čili jestli se už tam muselo dělat něco spešl, nevím...
By amalka
[quote="tmx"]
Po mnoha dnech jsem to jakž takž rozchodil, vidím ostatní letadla a tak, ale děje se mi to, že se vždy jedno letadlo jakoby "napíchne" na mě a zobrazuje ho to na mé pozici, čili mám v sobě letadlo, které je ve skutečnosti úplně jinde... Any idea?
[/quote]

Jo, to je known bug když ten druhý má povolený P2P ale přitom filtruje vlastní odchozí provoz. Stačí vypnout P2P v settings FSInnu.

Co se ASA týče tak nevím, ale ASX mi taky ve FSX dělá psí kusy (FSInn weather je off, FSUIPC zásahy do wx jsou taky off). Casto začne ASX pravidelně generovat poryvy větru tak, že se vítr točí plynule o x stupňů a pak se skokem vrátí na prvotní hodnotu a zase začne driftovat. Co to dělá s letadlem si dovedete představit. Osobně řeším tak že ASX vypnu a používám FSInn wx, engine je to jen o málo horší ale přitom textury mraků zůstávají ty z ASX (resp REX).
By tmx
Díky! :)
Ten ASA ještě zkusím nějak pořešit, mám celkem asi 5 různých beta updatů, třeba to s nkterým půjde... :)
By tmx
Tak pod Win 7 jsem absolvoval asi 8 letů, při všech crash... V application logs je vždy jen Faulting application name: fsx.exe; Faulting module name: unknown...
Vyřešil bych to nainstalováním XP, ale to přeci do budoucna není řešení, nebudu instalovat příštích 5 let XP jen kvůli FS... Vše co jde spouštím jako administrátor, případně i v režimu kompatibility s XP, nepomáhá... Jede to jede a pak najednou zamrzne a bum...
Provozuje někdo bezproblémově FSX na sedmičkách? Případně s jakými doplňky? Mám chuť prodat joystick, fsku, všechny addony a raději jít sledovat telenovely na Nově... :(
By DngrsKuzle
mam moznost prejit zadarmo z XP na 7. Zkousel na nich nekdo FS9?
By oupa
Win7 (RC) / FSX / FSInn, nyní bez problémů, když pominu tu věc s přidáváním scenérek. Při instalaci FSInn stejné problémy jako ve Vistě (chat window, což je řešitelné dle známého postupu) + navíc problém při instalaci, kdy jsem musel ručně aktivovat nějaká OCX (cmd regsrv32 blabla.ocx).
FSX je ve vlastním adresáři mimo ProgramFiles a na samostatném disku, což dost snižuje prudy ze strany OS. Stejně tak FSInn. Běžné addony letadel a REX, normální funkčnost.
By tmx
Hmmm... A ty máš 32 bit nebo 64 bit?
By tmx
Tak dva lety po sobě bez problémů, nasadil jsem FSXku kompatibilitu s XP, stejně tak u ASA, a zdá se, že to pomohlo. :)
By tmx
Tak jsem dnes zakoupil z Anglie FPP verzi Windows 7 Home Premium a ušetřil 1500 Kč oproti ceně v ČR, tak jsem příštích cca 7 let happy. :) Jen to teda zase všechno instalovat, to bude porod... :D
By radarada
Ja si koupil 7micky 64bit s novym kompem za cca 2400... a uz mam nainstalovano :)
(jen jeste musim zpracovat asi 100 GB ze starych disku)

Rada
By mipeba
Nějaké zkušenosti:
Win7, FS9.1, SBx, ASky6,5 ?
By radarada
Nevim, jestli jsem dite stesteny, ale mam kombinaci Win7 64bit, FS9, SB3, AS6 a celkem bez problemu, resp. zatim jsem na zadny nenarazil.

Rada
By Jindřich
[quote="radarada"]Nevim, jestli jsem dite stesteny, ale mam kombinaci Win7 64bit, FS9, SB3, AS6 a celkem bez problemu, resp. zatim jsem na zadny nenarazil.

Rada[/quote]
Ty už máš ten novej stroj? Že ses ani nepochlubil? :)
By radarada
No je to v navaznosti na ten hardware, ktery jsem v lednu poptaval v jinem vlakne... a kde se diskuze ponekud zvrhla. Diky cemuz jsem pak uz ani nemel chut to nejak dale rozvadet.

Rada
By mipeba
[quote="radarada"]Nevim, jestli jsem dite stesteny, ale mam kombinaci Win7 64bit, FS9, SB3, AS6 a celkem bez problemu, resp. zatim jsem na zadny nenarazil.

Rada[/quote]
Používáš něco ve smyslu spouštět jako Admin nebo v režimu kompatibility?