VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By Tommy
Ahoj, poslední dobou v mém PC velmi často opruzují viry. Něco AVG zachytí ale nevím jak účinné to je. Poslední dobou koluje jistý virus na Skype a i na fb jsem něco podobného potkal, naštěstí jsem soubor neotevřel... měl bych ale k této problematice na Vás dvě otázky :)
  1. AVG mi našlo vir - \"Trojský kůň generic.downloader13\" . Něco jsem si o něm na internetu hledal, prý natáhne do PC další trojany, ale může shodit systém, či brát hesla.... Chtěl bych se tedy zeptat: Jak rychle AVG vir izoluje? Co by ten vir mohl stihnout? Stáhnout ty hesla nebo něco jinýho? Nebo mu to AVG nedovolí?
  2. Jaký antivir je nejlepší? Mám AVGčko, zdá se mi, že pracuje...ale nevím jestli by nepracovalo něco jinýho (Nod32(nevím co má teď ESET :) ), Avast atd..) mnohem víc... Který antivir by jste mi doporučili?
Díky moc za všechny odpovědi a rady! :)

EDIT: Asi mi nějak zmizelo z ankety Avast! :) Tak kdyžtak piště :)
By JKol
ESET mi to ani nedovolil stahnout, natož otevřít (ten vir je hnusnej, otravuje všechny vaše kontakty spamem)
By Tommy
A dá se to nějak vyřešit? Ty spamy to posílá všude? Bohužel jsem u PC nebyl, byla tam máma, AVG to detekovalo po zavření prohlížeče internetu....Jde mi o to, jestli to AVG vyřešilo nebo ne :) Jak se ten antivir chová standartně? Mě jde o to, jestli to mám řešit nebo to AVG vyřešilo za mě ? (Blbá otázka...ale zajímal by mě tvůj názor :))

Dík
By Lapak
Pokud antivir zařval, že něco našel, tak jsi většinou v pohodě (dokud explicitně nezvolíš Povolit). Nejspíš to najdeš v nějaké karanténě (nebo jak tomu zrovna říká AVG).
Tím, že to je generic, tak to nejspíš našla jenom heuristika, takže je dost pravděpodobný, že půjde jenom o falešnou detekci. Pokud by ten vir úřadoval, tak věř tomu, že to poznáš.

V poslední době doporučuju Microsoft Security Essentials. Podle testů je na tom detekčně asi stejně jako ostatní free AV a co je na něm nejlepší, že furt neotravuje jak Avasty apod. Dle testů také velmi málo zatěžuje PC při běhu...

Edit: Podle reakce JK předpokládám, že už začal něco posílat. Tak pak doporučuju http://support.kaspersky.com/viruses/av ... 11?level=2 a pustit z nouzovýho režimu.
By Nathaniell
Před nějakou dobou, kdy jsem tyhle věci sledoval (cca 2 roky z5), tak byla hodně doporučovaná Avira (malé nároky na PC, jednoduchost ovládání a vynikající detekce). Nevím jestli to platí i dnes, ale stále ji používám, všechno poctivě hlásí a PC jede jako hodinky.
By marenadl3
Můžu potvrdit Aviru, je opravdu špička. Další hodně dobrý antivirák je ESET, taky zaznamenává každý prd. :)
Nejlepším bičem na viry je OS Linux - na to viry (zatím) neexistují a tučňáci se smějou... :D :D
By Lapak
[quote="Tommy"]
To je informace pro mě? :)[/quote]

Affirm
By JKol
[quote="Tommy"][quote="Lapak"]...
Edit: Podle reakce JK předpokládám, že už začal něco posílat. Tak pak doporučuju http://support.kaspersky.com/viruses/av ... 11?level=2 a pustit z nouzovýho režimu.[/quote]

To je informace pro mě? :)[/quote]
Moje skype kontakty buďte v klidu, díky ESET vám u mě nic nehrozí :)
informace o tom spamu jsem psal pro ostatní (denně mi od kontaktů přijde cca 8 odkazů na ten vir)
By Schindler
Nebavíte se náhodou třeba o něčem takovém, teď mi to několikrát přišlo na Skype:
Kód: Vybrat vše
\"hej je to tvuj nový obrázek profilu?  http://goo.gl/... atd.?
Naštěstí nejsem tak blbej, abych to otevíral, ale asi to je ono, ne?
By Jindřich
Ano, taky za sebe můžu říct, že jsem nikdy žádný antivirus neměl a nemám a nikdy jsem žádný virus nechytil...
By Tommy
Ahoj, chci se zeptat, jestli je možný mít Avast! a AVG dohromady...nebo jestli se budou kousat...zkoušeli jste to někdo? :) Dík
By Lapak
Obecně se říká, že je blbost jakékoliv dva antiviry aktivní najednou, nejen že se vzájemným skenováním budou hrozně zpomalovat, ale ještě toho najdou míň (nebo naopak budou nacházet u každýho souboru něco)...
By Tommy
Ok, díky pánové :)

Projel jsem PC ESET online scanem a našlo mi to toto: Win32/SuspLibLoad.B---trojský kůň---nelze léčit....znáte tuhle věc? Já to mám jak v LDS 767 tak i 2× ve složce se systémem... Dík :)
By Tommy
Umístění je zde:
  • C:\\WINDOWS\\system32\\flt1chk3.dll
  • C:\\WINDOWS\\system32\\flt1chk4.dll
  • C:\\Program Files\\Microsoft Games\\Flight Simulator 9\\Level-D Simulations\\B767-300\\flt1chk4.dll
By Tommy
Jo to asi bude...ale co to dělá u LSD 767...? :D Ale díky moc! :)
By ASG29
Není to jen u LD, je to u jiných addonů. Proto se všude doporučuje před instalací vypnout antivir.