VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše co nepatří jinam a přesto může ostatní zajímat.
By CSA222
Ahoj, mám notebook s OEM verzí windows vista basic 32bit. Když jsem ho zformátoval, aby byl čistej a dal tam originální cd s XPčkama, abych je tam dal místo vist, tak mi to naskočilo a standardně mi to začalo instalovat xpčka, ale po cca 2min instalace to hodilo modrou obrazovku a nějakou chybu, kterou nedokážu popsat. Zkoušel jsem to celkem 4x s jinýma instalačníma cd všechny originál a nic nepomohlo. Nevíte co s tím Visty už nemůžu ani cítit.

Děkuju za rady!
By pberit
Čus, jestli je to HP, tak si zkus v biosu pohrát s módem sata řadiče hdd ... jestli to HP nejni, zkus to taky, ale dávej si bacha co v tom biosu kutíš ... mohlo by se ti to nevyplatit.

P:-)
By CSA222
[quote="pberit"]Čus, jestli je to HP, tak si zkus v biosu pohrát s módem sata řadiče hdd ... jestli to HP nejni, zkus to taky, ale dávej si bacha co v tom biosu kutíš ... mohlo by se ti to nevyplatit.

P:-)[/quote]

Mám HP..no hrát si s tím rozhodně nebudu zas tolik tomu nerozumím..

Zkusím to vyfotit..
By oupa
Zkus najít, jestli nemáš k notebooku system recovery cd od výrobce. Často mají upravené instalace, třeba o vlastní ovladače přímo pro notebook, které ve standardní instalaci nejsou. Sám jeden takový mám.
By mipeba
To nebyl dobrý počin. Toto už mám za sebou a nezbylo nic jiného než návrat k Vista. Některé NB dodané s Vistama totiž nemají vůbec zpětnou podporu pro XP - speciální instalační CD pro daný operační systém s neexistence ovladačů pro XP.
Je to hlavně o ovladačích a ikdyž má NB v sobě HW, který ve stolních počítačích funguje a tyto ovlače použiješ nefunguje to.
Přeji hodně štěstí at se ti to podaří.
Lepší cesta se mi jeví Win7
By Pavel
No, takhle jsem kdysi dostával Win98 do starého počítače kterej je na krev nechtěl - sice je to šílená prasárna, ale tenkrát to zabralo:
Na stolním PC si Win98 nainstaluju normálně z instalačního CD.
Ze starého PC vyndám disk, připojím ho do stolního PC
Nabootuju z USB Flashky na které běží HirenBootCD a naklonuju původní disk stolního PC na ten ze starého, který jsem tam připojil
Disk ze starého PC vrátím do starého PC a spustím. Naběhnou 98, řeknou si o všechna možná instalační CD a nainstalují si drivery
Reboot a hotovo :)

Na 98 to fungovalo bezvadně, XPčka netestováno (zaplať pánbůh, je to práce na celý odpoledne).
PB
By George_L
Zdravím!

Byl jsem požádán o instalaci WinXP na NB ASUS. Na Internetu jsem si zjistil, jak se dostat do BIOSu a upřednostnit boot z CD. Do tohoto místa vše OK, zobrazí se modrá obrazovka a zavádějí se ovladače. Bohužel na konci se zobrazí chybová hláška...

https://picasaweb.google.com/1018024981 ... eat=email#

Na HDD byl systém DOS, všechny partitions jsem zrušil s předpokladem, že si instalace WIN sama řekne o zformátování HDD. Bohužel to nepomohlo a umírá to stále ve stejném místě. Je potřeba ještě někde něco v BIOSu vypnout/zapnout? Ještě mě napadlo, že HDD z NB vyndám a zformátuji na jiném počítači.

Za HELP předem děkuji.
By PBily
Jeste postup:

nabootovat do tech live XP, na plose bude ikona HBCD a v menu Programs vybrat Harddisk /storage a hned prvni Crystal DIsk Info zobrazi SMART.

Petr
By George_L
Díky za tip. Stáhnul jsem to \"bootCD\". Nabbotoval, ale ten CRYSTAL DISK nešel spustit, protože to chtělo mít nainstalovaný IE. Alespoň jsem tedy přes standardní \"SPRAVOVAT\" zkusil přeformátovat C:\\, formátování proběhlo OK, ale po výměně CD -> instalační WinXP se situace zase zopakovala. modrá obrazovka s problikávajícími informacemi o zaváděných ovladačích atd. a pak... BLUE SCREEN S CHYBOU