VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By Afrous
Ahoj po dlouhé době se tu objevuji, a chci se zeptat na prohlídku v ÚLZ. Nedávno jsem prošel klasickou vstupní prohlídkou do armády, abych mohl studovat na univerzitě obrany. A zajímalo by mě jak je to s oborem letový provoz. Vím, že na dopravního pilota můžu projít i snad s 2,5 dioptriemi, ale říká se, že do armády vás s dioptriemi nevezmou... Já mám cca. 0,5 dioptrie. Máte s tímhle někdo zkušenosti? Nevíte jak to chodí?
Mě se nechce platit 7000 za prohlídku když mi pak na začátku řeknou, že mám smůlu, že mě stejně nevezmou kuli očím...
Díky za rady a odpovědi a přeju hezké Vánoce.
Ondra
By Radizz
Čau, z mé zkušenosti v armádě nulová tolerance. Aspoň tak mi to všichni všude říkali.

Ale za mě - to je, jestli dobře počítám, tři roky - vstupní prohlídku, stejně jako prohlídku na ÚLZ, platila armáda. :) Tuhle si informaci si ověř, jestli stále platí, ale já bych to zkusil; uvidíš, jestli to projde, nebo ne. :)

Jako nejspíš na to přijdou, protože oči se šulí blbě, ale třeba bude zrovna nějaká dobrá konstelace hvězd a projde to. Minimálně Tě zdravotně proklepnou po všech stránkách a zjistíš, jestli na to máš v civilu, nebo ne.

Toto rozhodně není nějaký fundovaný názor, spíš jenom pohled toho, kdo si tuhle zdravku u vojáku prošel. :)
By Ondra
vstupní prohlídku by měla platit armáda, ale zrovna tam na očnim \"refrakci\" nijak neošálíš. nejdřív měří přístrojem diptrie i oční tlak, a pak se čte tabulka po těch rozfoukaných očích. když jsem se ptal jiného očního jestli by postup neměl být obrácený (tabulka a pak přístroj) tak tvrdil že se to tak dělá i jinde. a nehledě na to že před očnim je vždycky největší fronta ... tedy s neurologií a pak interní - tam to vždycky stojí za to.
A pak takhle dopředu výsledek ti nikdo neřekne nebo nezaručí. jediné čim si ověřit jestli projdeš je absolvovat vstupní prohlídku na Vojenského pilota. i za cenu že by sis to musel zaplatit , jen tak se dozvíš jestli máš šanci uspět. je to hodně peněz, ale je to investice do tvojí budoucnosti, když jsem před sedmi lety platil první třídu na obchodního pilota (taky vstupní kolem 8tis), tak jen tak jsem se dozvěděl jestli má cenu pokračovat v dalšim výcviku. jinak ti to dopředu nikde neřeknou.
By Radizz
Jo, Ondro. To co píšeš, mi přijde velice rozumné.

Já se v určité fázi přijímaček rozhodl, že armáda pro mě není ta pravá volba; ale přesto jsem si tu zdravku prolezl. Právě proto, abych věděl, kde jsou moje fyzické hranice, a jestli by třeba v budoucnu jiná cesta, která by vedla k podobnému cíli jako u vojáku, vůbec byla možná (jestli mi to moje fyzický dispozice dovolují).

Takže já bych to šel minimálně zkusit. ;)