Filipe, máš pravdu, to nové zbarvení je na imatrikulaci, která byla na D-checku. stejně se musel udělat nový nástřik barev. Včera to tam dorazilo kolem poledního, viděl jsem jen hasické vozy, vodní bránu a spousta lidí co na to šli čučet. bohužel já takové štěstí neměl a řešil jsem závadu na Hapagu . ale aspon mi ty fotky uložili na intranet, kde se na to podívám.
jinak nástřk barev v laku.... před pár lety, když se lítalo do Anglie, resp. donedávna, tak ten nástřik stál kolem milionu kč ...? ale přesnou částku neznám. nevím jak moc se ceny liší retro barvy vs současné trsátka. Ale taky jsem viděl jak u aerolinek se složitějšími obrazci, na co nebyly šablony, tak naběhli \"malíři\" (nikoliv lakýrníci jako u čsa) a znaky jely ručně.
Osobně si myslím, že ten retro vzhled se moc finančně nebude lišit od klasického vzhledu čsa. spíš se platí barvy, které zrovna nejsou levné a musí splnovat spoustu norem. počínaje velkým teplotním rozsahem tak nehořlavostí a pod. Spíš jsem se divil, proč ten retro nástřik nedali na nějakého Airbuse. U toho Boeingu si nikdo nemůže být jistý jak dlouho u čsa vydrží