VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By amalka
heh. Bledá závist. Stejně obdivuju ty piloty stíhaček, že dokáží takhle viset na křídle. Kdo to nezkusil alespoň v papíráku, ten neví jak kurevsky těžký to je.
By Dagger
Neblbnete zas něco? Nad Prahou letělo cosi, potichu, poměrně rychle a svítilo to oranžovočerveně...
By Tommy
[quote="Dagger"]Neblbnete zas něco? Nad Prahou letělo cosi, potichu, poměrně rychle a svítilo to oranžovočerveně...[/quote]

Asi ty nový tajný kulatý letouny :D
By Ondra
Tomáši, už jste na tom letadle zkoušeli ATIMS ? před půl rokem jsem ho tam vládní letce montoval, na zkušebně to fungovalo, ale zajímalo by mě jestli už armáda lítá řízenou oblastí kde je zkušební provoz ATIMSe ..?
By Tomáš Cáp
Přiznám se, že nevím - v tom Airbusu jsem letěl jako pasažér, v jejich blízkosti se normálně nevyskytuji. Můžu vznést dotaz.
By Pavel
[quote="Vanilla"]Skvělé polétání za naše peníze..[/quote]
Přesně. Nic proti Tomášovi osobně, ale tohle je fakt nanic. Já vim, v civilu taky páni piloti lítaj s krásnejma dopravákama a vydělávaj za to nechutný prachy, jenže to jim platěj ti, koho v těch letadlech vozej, protože CHTĚJ. Tady platim, jako každý jiný občan, vožení se v krásném dopraváku a několika hnusných tryskáčích vojákům, aniž bych CHTĚL. A potom sám šetřím každou korunu na to, abych se o víkendu moh povozit hodinku ve větroni (na kterého nedostanu od nikoho dotaci ani halíř). Sem se hodí snad jen punkově-anarchistické "F*ck the system!". Sorry za spamování názorem, klidně mi naklikejte palečky dolu, ale dneska jsem fakt dost unavenej (fyzicky i psychicky), tak se neovládnu a klikni na Odeslat příspěvek.

PB
By Gelba
Tu ještě k tomu velice pěkné video z Čáslavi.

http://afbcaslav.cz/index.php/cs/aktual ... intervence

[quote="Pavel"]Přesně. Nic proti Tomášovi osobně, ale tohle je fakt nanic. Já vim, v civilu taky páni piloti lítaj s krásnejma dopravákama a vydělávaj za to nechutný prachy, jenže to jim platěj ti, koho v těch letadlech vozej, protože CHTĚJ. Tady platim, jako každý jiný občan, vožení se v krásném dopraváku a několika hnusných tryskáčích vojákům, aniž bych CHTĚL. A potom sám šetřím každou korunu na to, abych se o víkendu moh povozit hodinku ve větroni (na kterého nedostanu od nikoho dotaci ani halíř). Sem se hodí snad jen punkově-anarchistické "F*ck the system!". Sorry za spamování názorem, klidně mi naklikejte palečky dolu, ale dneska jsem fakt dost unavenej (fyzicky i psychicky), tak se neovládnu a klikni na Odeslat příspěvek.

PB
[/quote]
Chápu tě a vím že vojenská érá moc v lásce nemáš, ale dovolím si ti odporovat. Když už se jím ty peníze dávají, tak proč by za to piloti nemohli secvičit něco pěkného, pro jejich výcvik možná prospěšného a ještě přitom svést pár lidí od řemesla? Nemyslím si, že za ty peníze by měla armáda sedět na zemi a leštit letadla a nedej bože jak by někdo vystrčil čumák z hangáru, prostě armáda tu je, letectvo taky a to je tu snad od toho aby se létalo.
Navíc myslím že to je jedna z těch lepších věcí, na kterou daňový poplatník dává peníze, podle mě se platí daleko větší opičárny než to, že se tu poržene pár lidí ve vládním airbusu.
Sorry, nedalo mi to, zlinčujte mě :p
By Tomáš Cáp
Pavle, osobně si to neberu. Nicméně vždycky když vidím podobné argumenty, nadzvedne mě to. Ano, ZATÍM ještě pořád máme letectvo a ZATÍM - a dle mého bohudík - ještě létá. Není to levná záležitost, ale myslím si, že jeho existence a provoz jsou více než opodstatněné. A světě div se, ano, piloti potřebují létat, a to nemálo. Možná teď reptáš, co se teď z \"tvých\" peněz platí. Možná budeš reptat o něco méně, až se rozšviháš na silnici a život ti zachrání vojenský vrtulník. Až budeš potřebovat transplantát, kterej ti přiveze hnusný vojenský éro. Nebo až ti v budoucnu něco odejde v Airbusu, v kterým budeš sedět na levý sedačce, a budeš potřebovat asistenci kluků z Čáslavi.

A jen tak pro zajímavost. Myslíš si, že z tvejch daní nejde nic třeba na naše skvělé aerolinky? I těmhle hochům to totiž platíš, víš?
By Tomáš Cáp
[quote="Tomáš Cáp"]Miluju své zaměstnání ;)[/quote]

Právě jsem doběhl zápočtový běh na 10 km. Výše uvedené prohlášení asi budu muset poněkud zrevidovat...
By Radizz
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"]Myslím, že by si to s tebou ze solidarity měla dát i 75. letka.
:p[/quote]

Ano, toto se plánuje v rámci přijímacího pohovoru a následně jako prověrka připravenosti každý šestý čtvrtek v měsíci.

...po 10 kilometrech by mě asi odvezli.
By off
[quote="Tomáš Cáp"][quote="Tomáš Cáp"]Miluju své zaměstnání ;)[/quote]

Právě jsem doběhl zápočtový běh na 10 km. Výše uvedené prohlášení asi budu muset poněkud zrevidovat...[/quote]

No - jestli jsi ho doběhl, tak to je přece úspěch samo o sobě, ne? Já bych teda zkolaboval tak zhruba u cedule "300 m"...
By Čondra
[quote="off"][Já bych teda zkolaboval tak zhruba u cedule "300 m"...[/quote]

Vedle v topicu bylo řečeno. \'\'A je to špatný, když ti zkolabuje záchranář.\'\'

:)
By Tomáš Cáp
Tak vážení, k 1.8. jsem zařazen na systemizované místo \"řídící letového provozu oddělení zabezpečení NATINADS štábu 261. střediska řízení a uvědomování CRC/ARS\" ve Staré Boleslavi...hm hm...
By skytavel
[quote="Tomáš Cáp"]Tak vážení, k 1.8. jsem zařazen na systemizované místo "řídící letového provozu oddělení zabezpečení NATINADS štábu 261. střediska řízení a uvědomování CRC/ARS" ve Staré Boleslavi...hm hm...[/quote]
V čem to přesně spočívá?