VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By George_L
Já bohužel volačku neznám, jen jsem se pohyboval venku a díky jasné obloze bylo letadlo pěkně vidět. Tipnul bych na červenou záď, takže možná Qantas, ale čert ví. Škoda, že se to prostě nedá časově přehrát bez zadávání té volačky :(
By tsch
Tak ten přelet dnes v 15:30 (14:30 UTC) odpovídá letu THA 921, B744, FRA - BKK, reg. HS-TGT.
By George_L
[quote="tsch"]Tak ten přelet dnes v 15:30 (14:30 UTC) odpovídá letu THA 921, B744, FRA - BKK, reg. HS-TGT.[/quote]

Thnx, jsem si to včera už zjistil na PLANES.CZ
By George_L
Neví někdo, proč dneska na příletu Lufthansa chvíli kroužila nad Prahou?
By Tadeas01
Nebylo to kvůli počasí? Chvíli jsem poslouchal scanner a když jsem se podíval na oblohu směrem za Kladno, tak tam byla bouřková oblačnost, ale nevím, to mě jen napadlo :)
By George_L
Nezdálo se mi. Když nám proletěl nad hlavou potřetí, už jsem se šel podívat, co se děje. Venku svítilo slunko a nepřišlo mi, že by na LKPR mělo být hůře.
By Tadeas01
Tak pak už nevím. Nějak se jim tam asi nehodil do krámu :D

A jsme doma :P
By Schindler
Dostal jsem docela kvalitní typ na video o začátcích řídících letového provozu, takže pokud by vás to zajímalo nebo byste plánovali do budoucna zasednout někde na věžce nebo v Jenčí, tak bych tohle video doporučil. Popíšou postupy výcviku, časové intervaly apod.

VIDEO - ZDE
POŽADAVKY - ZDE
By kopcimek
..mám tu jednu záludnost. Právě teď 21:55h se mi skoro nad hlavou prohání vrtulník PČR, reg. OK-BYG. Byl tu i včera (v 0:30h) a zdá se jakoby něco hledali. Používali tu pátrací svítilnu, pohybovali se cca 30m AGL.

Souvisí to snad nějak s tím, že mi před hodinou na dveře klepali dva policajti s tim, že hledají nějakýho Slováka? :/ Divné věci se tu v Plzni dějou tento víkend..

Kdyby měl někdo víc info, budu rád :)

P.S. Místo pohybu vrtulníku: http://mapy.cz/#x=13.316286&y=49.743798 ... %9Bsto&u=u

Díky, P.
By jari.r
[quote="kopcimek"]..mám tu jednu záludnost. Právě teď 21:55h se mi skoro nad hlavou prohání vrtulník PČR, reg. OK-BYG. Byl tu i včera (v 0:30h) a zdá se jakoby něco hledali. Používali tu pátrací svítilnu, pohybovali se cca 30m AGL.

Souvisí to snad nějak s tím, že mi před hodinou na dveře klepali dva policajti s tim, že hledají nějakýho Slováka? :/ Divné věci se tu v Plzni dějou tento víkend..

Kdyby měl někdo víc info, budu rád :)

P.S. Místo pohybu vrtulníku: http://mapy.cz/#x=13.316286&y=49.743798 ... %9Bsto&u=u

Díky, P.[/quote]

No a čo si im rozprával? :)
By off
[quote="kopcimek"]..mám tu jednu záludnost. Právě teď 21:55h se mi skoro nad hlavou prohání vrtulník PČR, reg. OK-BYG. Byl tu i včera (v 0:30h) a zdá se jakoby něco hledali. Používali tu pátrací svítilnu, pohybovali se cca 30m AGL.
[/quote]

Jj hledá se tam nějakej maník co je možná ztracenej a možná si jen dělá srandu... Někde tam se našlo zkrvavený auto a on se čas od času ozve mobilem že je z toho auta ztracenej někde a neví kde. Akorát ten mobil je pak nehdostupnej na nějaký přesnější zaměření.. :-(
By kopcimek
Děkuji. Policajti se mě ptali, jestli se u nás v domě nezdržuje nějakej Slovák jménem Pávlik...Řekl jsem, že mi to nic neříká, tak odešli za správcem...Nicméně pak jsem nahlídl do policejní databáze celostátně pohřešovaných a hledaných osob a tohle jméno jsem tam objevil. Pátrání bylo vyhlášeno dne 20.6.2012. Což by přesně odpovídalo.

V pátek v noci to vypadalo jakože provádějí nějaké stavební práce (nepoznal jsem ve tmě, že se jedná o EC-135 PČR). :/

Snad se to brzy objasní. Pokud bys, Ondřeji, měl nějaké další info, budu vděčnej...\"normálně\" se člověk nic nedozví.
By marenadl3
Chci se zeptat, nemůžu někde slyšet (na LiveATC je jen APP/TWR) i GND? Díky.
Popřípadně ještě ACC...
By kopcimek
Samozřejmě. Scanner + pořádná anténa + dobrý místo a uslyšíš i trávu růst :) Jak na to -> v jiné sekci.
By marenadl3
[quote="kopcimek"]Samozřejmě. Scanner + pořádná anténa + dobrý místo a uslyšíš i trávu růst :) Jak na to -> v jiné sekci.[/quote]
No, krása, ale myslím na netu, jestli nikde není odkaz. :)
By Schindler
Odpověděl sis sám :-) : [quote="marenadl3"] nikde není odkaz. :)[/quote]

... ale jinak zde.
By kopcimek
Včera se vrátil český armádní speciál s posledními zraněnými z chorvatského Záhřebu. Tady http://www.novinky.cz/domaci/272033-pos ... -domu.html píšou, že letěli zpátky níže, než obvykle. Nemáte z toho někdo nějakej záznam? By mě zajímalo, jestli letěli třeba jen FL100..? Jsem to nějak propásl včera, ani volačku, nic.

Díky, P.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7