VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
[quote="CSA433"][quote="Jindra"][quote="George_L"]Rusko přiznalo: Vojáci po pádu polského letadla okradli oběti[/quote]
To je hnus.... :-([/quote]

Omyl! Je to spíš typické.[/quote]
Typický hnus
Výběrové řízení Řídící letového provozu
Začíná:
10. červen 2010 v 7:00
Končí:
31. červenec 2010 v 10:00
Lokalita:
IATCC
Ulice:
Navigační 787
Město:
Jenec, Czech Republic
Zobrazit na mapě
Popis
Řízení letového provozu České republiky, s. p.

vypisuje výběrové řízení na pozici

řídící letového provozu

Hledáme mladé lidi se zájmem o letectví a práci v perspektivní firmě, kteří se chtějí stále učit novým poznatkům, jsou odolní vůči permanentní psychické zátěži, jsou schopni pracovat v týmu a ovládají anglický jazyk. Tato profese je vhodná pro muže i ženy.

Řídící letového provozu poskytují letové provozní služby ve vzdušném prostoru nad naším státním územím a na letištích Praha-Ruzyně, Brno-Tuřany, Ostrava-Mošnov a Karlovy Vary.

Výcvik na tuto pozici trvá minimálně 24 měsíců a probíhá po stanovenou týdenní pracovní dobu v podnikové letecké škole a na stanovištích dle rozvrhu směn.

Požadujeme:

*
Minimálně středoškolské vzdělání ukončené maturitou - obor není rozhodující.
*
Výbornou znalost anglického jazyka.
*
Zdravotní a psychickou způsobilost.
*
Trestní bezúhonnost.

Nabízíme:

*
Zajímavou práci u stabilní společnosti v moderním pracovním prostředí.
*
Bezplatné získání kvalifikace řídícího letového provozu po absolvování výcviku.
*
Pracovní poměr i po dobu výcviku.
*
Soustavné vzdělávání a zvyšování odborné úrovně.
*
Mzdové podmínky odpovídající náročnosti práce.
*
Systém péče o zaměstnance a řadu zaměstnaneckých výhod.

Termín zahájení výcviku:

*
prosinec 2010

Veškeré informace o náboru a výběru uchazečů na pozici řídícího letového provozu získáte na internetové adrese našeho podniku

ÆÆ www.rlp.cz - odkaz „Chceš se stát řídícím letového provozu?“ ÅÅ

Stručný životopis s průvodním dopisem, včetně souhlasu se zpracováváním osobních údajů (k dispozici zde ve formátu MS Word jako vyplňovací formulář), zašlete na e-mailovou adresu vycvik.rlp@ans.cz.

Zdroj: facebook ŘLP
[quote="amalka"]No na rlp je kus testu z anglictiny. Pokud ho zvladnes tak neni duvod cekat, na nic jineho se tam, dle meho nazoru, pripravit nejde.[/quote]

Proto v září nastupuju na denní studium angličtiny na rok :)
Něco již zmíněno v předchozím článku (příspěvku), ale pro úplnost...

Sopečný prach vyhnal lidi z palub ČSA

České aerolinky (ČSA) nedoplatily na činnost islandské sopky a uzavírání vzdušného prostoru nad Evropou v dubnu ještě nejhůře. S počtem 331 tisíc přepravených osob zaznamenaly 17procentní pokles. Je to o procento horší výsledek než průměr všech evropských aerolinek. Ten ale vylepšují zisky méně významných hráčů, převážně z východní Evropy. Místní letiště byla totiž sopečným mrakem zasažena minimálně. Čísla vyplývají z údajů Asociace evropských aerolinií (AEA).

http://www.e15.cz/byznys/doprava-a-logi ... -palub-csa

Obrázek
[quote="Kory"]Přemýšlel jsem o tom, i rodina mě přemlouvala, ale nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím až příští rok. Snad budu příští rok více připraven na to, tak abych si věřil, že na to mám :)[/quote]

Já o tutom taky uvažuju...moc rád bych tohle dělal. Mam zkoušku FCE, maturu, 19 mi bylo, takže pohoda..Ale zas je tam škoda, že se u toho nedoporučuje studovat VŠ, což je pochopitelný a logický. Po dvou letech, kdy bych absolvoval tohle všechno, by se mi určitě nechtělo do školy vracet..Takže jsem na vážkách..Možná taky za rok.

Můžu se zeptat, kolik ti je let?
[quote="kopcimek"][quote="Kory"]Přemýšlel jsem o tom, i rodina mě přemlouvala, ale nakonec jsem se rozhodl, že to zkusím až příští rok. Snad budu příští rok více připraven na to, tak abych si věřil, že na to mám :)[/quote]

Já o tutom taky uvažuju...moc rád bych tohle dělal. Mam zkoušku FCE, maturu, 19 mi bylo, takže pohoda..Ale zas je tam škoda, že se u toho nedoporučuje studovat VŠ, což je pochopitelný a logický. Po dvou letech, kdy bych absolvoval tohle všechno, by se mi určitě nechtělo do školy vracet..Takže jsem na vážkách..Možná taky za rok.

Můžu se zeptat, kolik ti je let?[/quote]

Jsem ročník 1990 :)
Není to sice o letadlech, ale jedna zmínka tam o nich přeci je ;)

Jachtařku na cestě kolem světa zachránili francouzští rybáři

Pokud bylo letadlo s cestujícími, asi dostali ti u okének jasné instrukce koukat bedlivě ven ;).
Polští vojenští piloti si často zahrávali se smrtí

Hodinu před katastrofou polského prezidentského speciálu Tu-154, v němž 10. dubna zahynul prezident Lech Kaczyński s 95členným doprovodem, hrubě porušila letecké předpisy i posádka stroje Jak-40, která vezla do Smolenska polské novináře. Porušování přísných zásad polskými vojenskými piloty a zahrávání si se smrtí však nebylo ojedinělé, napsala sobotní Rzeczpospolita.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... smrti.html

Obrázek
Letadlo v Hradci nouzově přistálo na trávě, zradil ho podvozek

Na letišti v Hradci Králové nouzově přistál menší letoun. Nefungoval mu podvozek, problémy byly s hydraulikou. Stroj dosedl \"břichem\" na travnatou plochu krátce před třináctou hodinou. Manévr se obešel bez zranění. Dvoučlenná posádka se vracela z fotografování severočeských dolů.

http://zpravy.idnes.cz/letadlo-v-hradci ... _krimi_jba

Obrázek
Na letišti u Příbrami se během pár hodin zranili hned dva parašutisté

Dva parašutisté se v sobotu vážně zranili při seskoku na letišti v Dlouhé Lhotě u Příbrami. Oba byli ve vážném stavu převezeni do nemocnic v Praze. Případ prošetřuje policie. Za ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí případným viníkům až dvouleté vězení.

http://zpravy.idnes.cz/na-letisti-u-pri ... 0_krimi_js

Obrázek
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 189