VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By wolfv
Ahoj, nevíte když letí na obloze dvě letadla vedle (blízko) sebe ve výšce jedno FL360 a druhé FL340, a jedno má kondenzační stopu delší a druhé kratší, tak které z těchto letadel letí výš, díky
By radbrad4
Delší je výš, čím větší výška, tím menší teplota = delši dopa rozptylu, ale když tam má jeden TO/GA a druhej IDLE tak je to nesmyslné to porovnávat...
By wolfv
Není TO/GA Takeoff/Go-around? Já sem myslel že se to používá jen v malých výškách a ne v 12 km nad zemí, a jaký je teda rozdíl mezi TO/GA a IDLE?
By Pavel
TOGA se používá jen při vzletu a go arroudu, nahoře samozřejmě ne. IDLE je volnoběh (na který se obvykle snaží klesat).
By radbrad4
Tak samozdrejme jsem dal extremni priklad, chtel jsem tim rict ze tohle porovnani nebude moc fungovat kdyz jedno bude plne nalozeny po vzletu, a druhej bude nejakej poloprazdnej cargo na appch. :)
By wolfv
Tím pádem když tedy letí letadla stejnou rychlostí a jeden je ve výšce FL360 a druhý FL340 (z údajů sledujto.cz) a jeden má kratší konden. stopu a druhý delší tak by se mohlo určit kdo je výš ne?
By ONDR4.cz
No, trochu mě zaujala otázka. Když vím, že jedno letí ve FL360 a druhý ve FL340, tak je přece jasný, kdo je výš ne?
Smysl by to mělo kdybych nevěděl, jaký letadlo je v jaké hladině...
By wolfv
To sem špatně napsal, jen mě zajímá jaké letadlo je výše to s tou kratší konden. stopou nebo ten s delší stopou
By Pavel
Lze to vůbec podle kondenzační stopy zjistit? Přece neznáme průběh teploty a vlhkosti s výškou (známe MSA, ale to je nám nanic), ne?
By Jindřich
Podle mého to podle toho zjistit nejde. Řek bych, že i různý motor dělá jinačí contrail, krom toho 600m rozdíl už můžou být jiné podmínky. Jinak fakt nechápu otázku, když koukáš na sledujto, tam přece výška je - a neřek bych, že budou přesně nad sebou.
By wolfv
[quote="radbrad4"]Ja jsem to pochopil tak, za je chce VV visualne identifikovat,ne? :)[/quote]
Přesně tak sem to myslel, identifikovat někde venku kde nemám možnost to zkontrolovat z webu, a vidím zrovna dvě letadla a zhruba jsou odhadem ze země mezi 10 - 12 km