VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum o reálném, nikoliv virtuálním, létání. Pro všechny problémy, zážitky a informace o opravdovém létání.
By Stanislav Pour
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jaké máze zkušenosti se spottováním v Egyptě (např. Hurghada, Sharm)?

Čistě náhodou neví někdo ze je vůbec legání poslouchat Airband v této arabské zemi plné řady pozoruhodných (evropanovi nepochpitelných) přístupů. Viz např. vybíjení prasta, kvůli obavě z mexické chřipky atp.

Co se týče přepravy scaneru do letatadlo počítám, že snad nebude problém?

Předem díky za všechny rady a názory.
By mipeba
Z vlastní zkušenosti velmi výrazně nedoporučuji osobní spotting (stát někde za plotem) HEGN i HESH !!!
Co se týče scaneru: jeho převoz bez problémů a používání samozřejmě utajené do sluchátek (v hale na letišti i na hotelu u bazénu...)
By CSA433
Stačí si sednout v Al-Quahirah(Káhiře) na břeh Nilu před Hilton a koukat jak se letadla ve 2500ft stáčí do ILSu(kde by tohle dovolili v Evropě, to nevím).
V turistických oblastech(Hurghada, Sharm atd...(kde jsem nikdy nebyl)) tě za spotování nezastřelí, protože mají zakázané střílení turistů, ale třeba letišti Taba(u hranic s Izraelem), tam bych to opravdu nedoporučoval. Jel jsem okolo asi 4x, pár vojenských Tupolevů, nějaké stíhačky, a mezi nimi A320 od British Airways a okolo nic než poušť. Tam by to vypadalo fakt divně.

Jelikož v Egyptě nikdo neví, co je a na co je scanner, nemyslím si, že by to byl problém ho poslouchat, pokud by jsi neměl sluchátka, tak si s tebou veselí(když máš štěstí) Egypťani poslechnou trochu frazea :D
By Stanislav Pour
díky za informace kluci.
Scaner vezmu s sebou a uvidíme, v nejhorším případě mi ho někod zabaví a předá v praze na letiště, v nejhorším případě okusím arabský žalář :)
Ale je fakt, že u bazénu v hotelu mě se sluchátkama na uchu asi nikdo řešit nebude.
Zajímavý může být ještě rentgen na letišti a fantazie těch znuděných pánů co do něj koukají :)
By CSA433
Být tebou, tak scaner si nechám v tašce a neberu ho na palubu.
Co se týká žaláře, věř mi, že ho zkusit nechceš, myslím že ti budou stačit toalety na letišti.

Obrázek

Ještě přiložím jednu svou fotku z Alexandrie, kam jsme jeli studovat něco do slavné knihovny, a našli jsme si ještě slavnější ubytování, jen společná sprcha(společná pro 5 pater) nestála za moc.

Obrázek
By amalka
Já si beru dycky scanner do letadla. Po Evropě bez problému, na Kypru taky. Egypt a jiné podezřelé destinace jsem ale nezkoušel.

Bohužel poslouchat se efektivně dá akorát přímo na letišti. V letadle na zemi je slyšet sem tam něco, za letu nic (jen vlastní piloty). U bazénu pokud tento není přímo na letišti je na pendrek také slyšet pendrek. Tzn. po dvou dnech se scannerem u bazénu jsem rezignoval a nosil raději PDA (byla free wifi...).

Při odbavení scanner vždy demontuji na prvočinitele. Sluchátka strčím do mobilu, dvě nabíjecí tužkovky do jedný kapsy, anténu scanneru do jiné kapsy, tělo taky jinam. Nevím jestli to je nutné nebo ne, dělám to tak ze zvyku, netoužím po osobní prohlídce arogantních kraviček obsluhující rentgeny na LKPR.

Jinak je dobré si vzít do letadla vlastní navigaci. Pokud nemáte vyloženě leteckou, tak i obyčejný tomtom do auta postačuje. Doporučuji ale před zapnutím vypnout zvuk aby vám to ve FL330 neprohlásilo jako mě na celé letadlo \"After, three hundert meters turn left, TURN LEFT NOW!\"...
By CSA433
[quote="Stanislav Pour"]hmmm pěkná koupelnička :)[/quote]

To je když nejezdíš do Egypta za turismem...