VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Filip Blahout
Mám problém ohledně FMC s wilcem 734. Příjde mi, jako by se mi FMC \"seklo\" dřív mi normálně počítala vzletové a přistávací rychlosti, ale nyní mi pokaždé vyflusne to samé. Je jedno jakou mám váhu, jedno jaká runway... Pokažde V2 168 a na přistání pokaždé na 40° 155... Může někdo poradit co s tím? Díky předem.
By PBily
Posli mi obrázek, kde bude to samé, ale GW bude 55t. Na 102t mi ta rychlost přijde adekvátní. Pokud to bude to samé i u 55t, je to divné
By PBily
Díky PíPí, to jsem nevedel. Tedy odtud vítr vane. Filipe, podívej se v části PERF (doufám, že to říkám správně) na nastavení GW. PMDG to má tak, že přímo z CDU nastavujeme payload a on nám pak doplní ZFW automaticky (resp. nabídne k doplnění). Jak je to u Wilca nevím, ale na té stránce PERF to musíš mít každopádně správně. Z toho se ta rychlost následně počítá (mimo jiné)
By Filipos
[quote="kopcimek"]B734 má MTOW 62,8t. 102t je tudíž holý nesmysl. Nutno vyřešit nejprve tuhle nesrovnalost.[/quote]

Dovolil bych si poupravit: 737 se vyskytují běžně i v tzv. IGW verzích - increased gross weight, MTOM pak může být u čtyřkila až 68,04 tun. ČSA mělo ovšem u všech Boeingů snížené hmotnosti, takže MTOM pro -400 byla 64999 kg a pro -500 52999 kg.

Co se problému s rychlostmi týče, je skoro určitě způsoben velkou hmotností; už od oka jsou příliš vysoké. Jednotky se nastavují v PIC Setup Utility.
By kopcimek
Jo, tyhle nuance jsem taky bral v potaz, ale tu je vidět, že je to řádově nesmysl.

Tip pro Filipa: Naloaduj Wilco přes FS, dej třeba 100 lidí a 7tun paliva. Pak zkoukni to FMC a musí tam bejt čísla ~ 53, 54, 55...

a ZFW, už ze své zkratky znamená Zero Fuel Weight. Hmotnost letadla bez paliva, tzn. prázdná hmotnost + náklad. -> papír, tužka, tabulka limitů 737-400...a here we go :)
By Filip Blahout
Chyba je u mě, hned jak jste napsali, že je to nesmysl taková váha. Stáhnul jsem si program pro plánování paliva a pořád jsem převáděl kg do lbs až jsem se do toho zamotal. V nastavení FS, addonu wilca a v plánovači paliva. Teď jsem vše přehodil na kg a jede to. Omlouvám se, byla to moje nepozornost.