VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Deivoos
Zdravím, chci se zeptat zda se dá někde stáhnout update navigačních dat pro FSX?? Protože třeba trasa LKPR- DTNH (DOBEN,UP861,RUPAD,UP31,VIBUG,UP994,DETSA,UY106,NIKMA,UN737,KONUT,UL44,TUC,UP161,LOBNA,DTC) mi nejde nastavit (ve Wilco Airbusu ) a vyskakuje na mě nápis NOT IN DATABASE ;) Díky za radu ;)
By Lapak
[quote="Deivoos"]Zdravím, chci se zeptat zda se dá někde stáhnout update navigačních dat pro FSX?? Protože třeba trasa LKPR- DTNH (DOBEN,UP861,RUPAD,UP31,VIBUG,UP994,DETSA,UY106,NIKMA,UN737,KONUT,UL44,TUC,UP161,LOBNA,DTC) mi nejde nastavit (ve Wilco Airbusu ) a vyskakuje na mě nápis NOT IN DATABASE ;) Díky za radu ;)[/quote]

Je potřeba koupit navigační databázi pro tvůj addon na www.navigraph.com . Případně se dají najít nějaké staré databáze free, ale tam nejspíš narazíš na stejnej problém.
By Pavel
Vítej na fóru. Vyplň si jméno v profilu v souladu s pravidly, která jsi odsouhlasil při registraci.

Jak říkají kluci, kup si AIRAC od navigraphu (a kupuj každý měsíc nový). Alternativně je možné vložit libovolný bod pomocí souřadnic, když třeba letíš s nějakým letadlem které máš jen na příležitostné létání a nechceš kvůli jedné cestě kupovat AIRAC. Souřadnice celé tratě seženeš třeba v plánovači vRoute (google it).

Jinak trať se píše ve formátu BOD AIRWAY BOD... - žádné oddělování čárkami, nevím kde jsi viděl - nepoužívat v letovém plánu.

PB
By JKol
Na ČSAv srazu jsme se s pár lidma bavili o aktualizaci radionavigačních majáků, tak tady je FS9 a FSX