VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
Ahoj,
včera jsem hledal na internetu mapy pro ruská letiště a narazil jsem na velmi zajímavou stránku. Samozřejmě, že když jsem viděl, že tam jsou \"skoro všechny státy co znám\", tak jsem se zaregistroval a čekal na odpověď. Dneska jsem se k tomu nějak nedostal, ale viděl jsem, že už mi přišel schválený email a hned jsem se šel přihlásit. Otevřel jsem si to, zjistil jsem heslo na ty mapy (mají ho na stránce s mapami, ale musíte být přihlášení, abyste ho mohli stáhnout), vyzkoušel jsem to a hle, doopravdy ty mapy jsou, a dokonce i aktualizovaný :)

Takže pokud nechcete hledat a nemáte vlastní, tak se zadarmo zaregistrujte zde - http://www.simcharts.org/ - a máte mapy vždy po ruce ... tedy pokud máte k dispozici připojení k netu, bez toho by to bylo naprd ... :P Doufám, že se bude líbit a využijete :)
A nebo používat k plánování vRoute, které má v sobě odkazy na mapy přímo jednotlivých vACCů. Tohle bych doporučil jako experts-only, rozhodně ne pro nováčky! (tím netvrdím, že sám nelítám podle aktuálních reál jeppesenek, ale vím že je musím brát s rezervou a vždycky jsem ready otevřít si oficiální mapy daného vACC v případě, že ty moje tam nesedí třeba se scenérkou).

PB
[quote="Schindler"]Ahoj,
včera jsem hledal na internetu mapy pro ruská letiště a narazil jsem na velmi zajímavou stránku. Samozřejmě, že když jsem viděl, že tam jsou "skoro všechny státy co znám", tak jsem se zaregistroval a čekal na odpověď. Dneska jsem se k tomu nějak nedostal, ale viděl jsem, že už mi přišel schválený email a hned jsem se šel přihlásit. Otevřel jsem si to, zjistil jsem heslo na ty mapy (mají ho na stránce s mapami, ale musíte být přihlášení, abyste ho mohli stáhnout), vyzkoušel jsem to a hle, doopravdy ty mapy jsou, a dokonce i aktualizovaný :)

Takže pokud nechcete hledat a nemáte vlastní, tak se zadarmo zaregistrujte zde - http://www.simcharts.org/ - a máte mapy vždy po ruce ... tedy pokud máte k dispozici připojení k netu, bez toho by to bylo naprd ... :P Doufám, že se bude líbit a využijete :)[/quote]

Nemusíš být přihlášený, stačí znát heslo k souborům. Používal jsem to dříve dost. Pak ani nevím proč, jsem začal tahat z různých VACC.
Tady je hlavním kritériem to, aby Jeppensen mapy (ze simcharts) seděly s mapami VACCů jednotlivých zemí. Postupy, procedury atp., mohou být odlišné od reálu...prostě VATSIM rules, známe.

Takže na to pozor. Jinak BS neobjevil nic nového, tuto stránku již pár let řada z nás používá a je za ni vděčná :)

Nicméně děkujeme.

P.
[quote="JKol"]Já mám NAVIGRAPH a jsem s nimi maximálně spokojen :)[/quote]

Já jej také používám společně s dalšími způsoby. Oceňuji na něm hlavně to, že se shodují aktualizované mapy s AIRAC, které rovněž pravidelně vydává pro všechny addony letadel. Sice to není zdarma ale za 10 euro je možné stáhnout cca 50 letišť. Často ale vídám piloty, kteří mají v poznámce, že používají i více jak 12 měsíců starý Airac. Když se to pak zkombinuje ještě se starou mapou bývá to zajímavé...