VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Swop
Zdravím,

před časem jsem opět začal létat s Wilcem 737, které jsem měl již dlouho nainstalové. Nicméně za dobu co jsem ho neužíval se objevil zásadní problém. V případě připnutí autopilota nedokáýe udržet VNAV, po chvilce začně velmi prudcě klesat a A/T drzi stale na plno do limitů. Rozhodl jsem se pro reinstalaci Fsky, ale k mému překpavení se vše opakovalo a jako bonus už mi nejde ani FSinn. Setkal se někdo s podobným problémem, nebo mi zbývá jen jediné a to reinstalace OS?

Diky
By D. Kolar
Ahoj jmenovče,

lítám pravidelně na ,,starým,, WILCU (b737) a s tímto problémem jsem se nesetkal. Já se potýkám s problémem jako je třeba, že když dosáhnu FL do který jsem doklesal a mám klesat po chvilce znovu, tak mi V/S nejde zapnout a trvá mi třeba minutku než se to rozběhne. Ale tvůj problém se mi naštěstí nestal, a nevím jak bych ti mohl poradit. Promiň
By Jindřich
Ahoj nejmenovče.
Vůbec nevím, čím to je, ale mám spoustu jiných problémů, a i když tě to nezajímá, tak ti je napíšu.

Zkoušel jsi vypnout joystick? (Ctrl + K) Nemyslí si letadlo, že je ve stall? Máš zapnuté vyhřívání pitotek apod?
By Swop
Ahoj,

vse je zapnute a provedeno dle checklistu, ostatne naletal jsem na tomto typu pred delsi dobou pomerne dost hodin, takze neznalosti letadla by to snad byt nemelo :). JJ, jeste mi kamarar poradil, zkusit nainstalovat nove FSUIPC, mohlo by to tedy mit opravdu spojitost s tim yoke.
By Tadeas01
Když jsem začínal na Wilcu, tak jsem měl ten samý problém a nepovedlo se mi ho vyřešit, fakt je, že jsem se tomu problému nevěnoval tak dlouho. Pak jsem přešel rovnou na PMDG a s ním nebyl jediný problém. Dokonce si pamatuji, že to snad dělalo i bez zapojení joysticku. Také by mě docela zajímalo, co to může být =-O
By Jindřich
Normálně se přechází z PMDG na Wilco a po pár letech na MD-82 (vyšší dívčí - pokud se nechá jen tak nainstalováno, tak zrezaví a nepude s ním vůbec lětat - ano, tento addon si pamatuje i toto! (pozn. autora)).
Podle příznaků (letadlo prudce klesá na nominální N1) si evidentně autopilot myslí, že je ve stallu - prověřil bych tuto možnost. Jinak já taky s Wilcem tento problém nikdy neměl, ale dávám k zamyšlení postřeh odjinud :)
By Swop
Já PMDG přeskočil a začal jsem na Wilcu a cca rok létal na MD-82, teď jsem se chtěl vrátit k Wilcu, ale žel bohu toto. Zkusím se s tím nějaka probrat a napíšu výsledek :).